Ονειρεμένη Εθνική, διέλυσε το Καζακστάν με 5-0

Γεωργία-Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη για την πρόκριση στο Euro 2004

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Μία Εθνική Ελλάδος που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, που ήταν αποτελεσματική, σοβαρή και χωρίς διάθεση να αφήσει κανένα περιθώριο στο Καζακστάν, έφτασε στον θρίαμβο με σκορ 5-0, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, κάτι που έχει ξανασυμβεί σε ματς με Εσθονία (4-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια στις 10 Νοεμβρίου 2001 σε φιλικό) και Γιβραλτάρ (1-4 στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο Γιβραλτάρ σε προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ).

Ετσι, η ομάδα του Πογέτ καθάρισε από νωρίς το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ (path C) του Euro 2024 και θα πάει, έχοντας κάνει και συντήρηση δυνάμεων, στη Γεωργία (σ.σ. νίκησε με 2-0 το Λουξεμβούργο) την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στον «τελικό» πρόκρισης στη μεγάλη διοργάνωση της Γερμανίας.

Τα πάντα είχαν τελειώσει από νωρίς στην κατάμεστη Opap Arena. Ο Μπακασέτας στο 9’ με πέναλτι που κέρδισε ο Πέλκας για πάτημα του Καΐροφ, ο Πέλκας με δυνατή κεφαλιά σε κενή εστία μετά τη σέντρα του Μασούρα στο 15’, ο Ιωαννίδης πάλι σε κενή εστία στο 37’ με νέα ασίστ του MVP (σ.σ. με βάση την ψηφοφορία των δημοσιογράφων) Μασούρα και ο Κουρμπέλης στο 40’ με κεφαλιά μετά το γέμισμα του Τσιμίκα (σ.σ. είχε ξεμείνει στα δεξιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ), διαμόρφωσαν το …αδιανόητο 4-0 του πρώτου 45λεπτου.

Την καλύτερη φάση τους οι Καζάκοι αυτό το διάστημα την είχαν στο 24’, όταν η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι μετά από προσπάθεια του Χατζηδιάκου να διώξει με το κεφάλι το σουτ εκτός περιοχής του Τσεσνόκοφ.

Το δεύτερο μέρος ήταν μία τυπική διαδικασία και το μόνο που ενδιέφερε ήταν η Εθνική να διευρύνει το σκορ, με τον Πογέτ να φρεσκάρει την ομάδα με αλλαγές, μία εκ των οποίων ήταν και ο Βολιώτης Γιάννης Κωνσταντέλιας, που γνώρισε την αποθέωση, όταν μπήκε στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Το τελικό 5-0 ήρθε με αυτογκόλ του Ταπάλοφ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κατά λάθος με το κεφάλι στο 85’ έπειτα από κόρνερ, ενώ στο 88’ κακό ήταν το τελείωμα του Γιακουμάκη, που τον έβγαλε τετ-α-τετ ο Κωνσταντέλιας.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (63’ Κωνσταντέλιας)

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

Αποστολή στην Opap Arena: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.