Ώρα δράσης και… αγγαρείας στη Γ’ Εθνική

Ετοιμάζονται για το πρώτο τους παιχνίδι μετά από πέντε μήνες οι ομάδες της Μαγνησίας

Έπρεπε ή όχι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας; Οι απόψεις γι’ αυτό είναι τόσες όσοι και αυτοί που ασχολούνται και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά 100% τι θα έπρεπε να γίνει. Τελικά η ΕΠΟ αποφάσισε να αρχίσει και πάλι η δράση την ερχόμενη Κυριακή, μετά από πέντε μήνες αποχής, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές βρέθηκαν και πάλι στο γήπεδο για προετοιμασία, ενώ οι διοικήσεις μετρούν ευρώ ευρώ τα διαθέσιμα χρήματα για να βγει η χρονιά.

Για κάποιους μπορεί το πρωτάθλημα ενός γύρου να είναι απλά αγγαρεία. Για άλλους οι στόχοι μπορεί να παραμένουν ίδιοι και μάλιστα υψηλοί. Η δράση πάντως αρχίζει, και στις 16:30 της Κυριακής ο Διαγόρας Στεφανοβικείου υποδέχεται τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, την ώρα που ο Θησέας Αγριάς φιλοξενείται στην έδρα του Φωκικού ενώ ο ΓΣ Αλμυρού υποδέχεται τον Ηρακλή Ψαχνών.

Στο «Magnesiasports» πάντως κατέθεσαν την άποψή τους διοικητικοί και πρόεδροι των ομάδων της Μαγνησίας, τονίζοντας ότι πλέον μπορούν να κάνουν μόνο μπροστά.

Θανάσης Πρασσάς (Πρόεδρος Διαγόρα Στεφανοβικείου)

O Θανάσης Πρασσάς

«Πρόκειται ασφαλώς για ένα πρωτάθλημα…ειδικών συνθηκών. Υπήρξαν στιγμές που δεν πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιοι ότι θα κληθούμε να ριχτούμε και πάλι στη δράση. Ευτυχήσαμε να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας. Διατηρήσαμε τα ίδια πρόσωπα με το διάστημα πριν τη διακοπή. Μοναδική προσθήκη αποτελεί ο Γιώργος Σκύφτας από την Κ19 του Απόλλωνα Λάρισας. Ζητούμενο είναι η καλή επανεκκίνηση, να μείνουμε πρωτίστως μακριά από τραυματισμούς. Γνωρίζαμε ότι διαθέτουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και κύριο μέλημά μας ήταν να εξασφαλίσουμε το συντομότερο δυνατό την παραμονή στην κατηγορία. Στοχεύουμε σε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε να κυνηγήσουμε κι εφόσον  καταλάβουμε την πρώτη θέση, αυτή θα είναι καλοδεχούμενη».

Τάσος Δεληζήσης (πρόεδρος Δήμητρας Ευξεινούπολης)

Ο Τάσος Δεληζήσης

«Από τη στιγμή που βγήκε η απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε, με ό,τι «θέλω» μπορεί να έχει ο καθένας. Σίγουρα δεν είναι μία ικανοποιητική κατάσταση, με έναν και μοναδικό γύρο πρωταθλήματος, από τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη. Από θέμα στόχων, κόβονται κάπως τα φτερά. Η αποχή είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούν όλες οι ομάδες. Η Δήμητρα προπονείται σε καθημερινή βάση και από εκεί και πέρα την Κυριακή… κοντή γιορτή που λένε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εμείς κάνουμε τεστ κανονικά και μάλιστα δύο φορές την εβδομάδα για να είμαστε πιο σίγουροι. Είχαμε ένα κρούσμα αλλά η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά. Βέβαια είναι μία κατάσταση που αφορά το σύνολο της καθημερινότητας και όχι μόνο τις δύο ώρες που αφιερώνουμε στο ποδόσφαιρο. Οπότε οι κίνδυνοι είναι παντού. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ως ερασιτέχνες. Ακούσαμε ότι θα υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση από την ΕΠΟ, αλλά δεν έχουμε δει τίποτα, ούτε κάτι σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεστ κορωνοϊού από τις Περιφέρειες, όπως είχε ειπωθεί. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τεστ μέσω του ΕΟΔΥ ή και σε ιδιωτικό εργαστήριο, με το κόστος για μία ερασιτεχνική ομάδα να είναι αυξημένο, χωρίς έσοδα. Είναι μία καταστροφική χρονιά για εμάς. Καλή αρχή όμως να έχουμε, χωρίς τραυματισμούς και μακάρι να κερδίσουμε»!

Λεονάρδος Κονδύλης (Αντιπρόεδρος Θησέα Αγριάς)

«Κακά τα ψέματα αυτό που θα γίνει 2-3 μήνες είναι κάτι μεταξύ ποδοσφαίρου και αγγαρείας. Αλλά βλέπουμε ότι το 95% των ομάδων της κατηγορίας από την άλλη δήλωση συμμετοχή. Άγνωστο είναι βέβαια αν ήθελαν όντως ή αναγκάστηκαν λόγω της όλης κατάστασης. Αναγκαστικά λοιπόν θα παίξουμε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχουμε κανονικό ποδόσφαιρο χωρίς μέτρα που είναι αντιποδοσφαιρικά για όλους, διοικήσεις, παίκτες, προπονητές και κοινό.

Το τοπικό ποδόσφαιρο είναι για την ευχαρίστηση του κόσμου και αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προσφέρει κάτι τέτοιο. Θα πάμε στη Φωκίδα και το γήπεδο θα είναι άδειο. Το ίδιο και σε παιχνίδια στην έδρα μας…

Είμαστε ικανοποιημένοι πάντως από τις προσθήκες που κάναμε και κοιτάμε τη συνέχεια.

Γιώργος Περπερίδης (Γενικός Αρχηγός ΓΣ Αλμυρού)

«Σαφώς και πρόκειται για ένα δύσκολο ματς κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών. Ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν μετά τη διακοπή, όπως όλες οι ομάδες. Επιδιώκουμε πρωτίστως να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Από κει και πέρα, θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό και δε σας κρύβω ότι επιθυμώ να πρωταγωνιστήσουμε.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, καταφύγαμε κατά κύριο λόγο σε δοκιμασμένες επιλογές και γνώριμα πρόσωπα και επιλέξαμε για προπονητή τον Θάνο Θεοδώρου που έχει φέρει νταμπλ στο παρελθόν και εξαιρετική πορεία στους «8» του κυπέλλου. Παρ’ότι δεν είμαστε έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης, διαθέτουμε τις λύσεις σε κάθε θέση και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Η τύχη θα παίξει το δικό της ρόλο, ενώ δεν υπάρχει το περιθώριο λάθους. Κάθε λάθος κοστίζει ακριβά. Περιμένω να εμφανίσουμε ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με πριν τη διακοπή. Αφενός οι προσθήκες που μεσολάβησαν στο ρόστερ, αφετέρου η όρεξη που διακρίνω στις προπονήσεις με κάνουν να ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.