Οργή Ολυμπιακού Βόλου για τα νέα μέτρα σε βάρος ΠΑΕ της Football League

Η διοίκηση εκφράζει τους φόβους της για την έναρξη του πρωταθλήματος

Mπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει ακόμη το δικαίωμα να κάνει προπονήσεις, αλλά το γεγονός ότι σε τουλάχιστον επτά ομάδες της Football League έχει απαγορευτεί λόγω μέτρων κάτι τέτοιο, έφερε την αντίδραση των «ερυθρόλευκων», που εκφράζουν και την ανησυχία τους για την έναρξη του πρωταθλήματος πλέον, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση και τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΠΑΕ διαφορετικών κατηγοριών που εφαρμόζει η Πολιτεία…

Η οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ως εξής:

«Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης των ιθυνόντων να προχωρήσουν σε αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις 20 ΠΑΕ που απαρτίζουν τους δύο ομίλους της Football League καθιστώντας έτσι αδύνατη για ακόμα μία φορά την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Φυσικά και κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων covid 19 στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί για ακόμα μία φορά οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να «παγώσει» ο αθλητισμός.

Και θα το κατανοούσαμε αν το λουκέτο στον αθλητισμό έμπαινε παντού. Αλλά το να καταδικάζεις μία ολόκληρη κατηγορία σε ένα χρόνο απραξίας, όταν κάθε εβδομάδα γίνονται μοριακά τεστ σε όλες τις ομάδες – φυσικά και στην δική μας -, όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όταν σε δύο ολόκληρες κατηγορίες (Super League 2 και Football League) έχουν βρεθεί μόνο 5 (!) θετικά κρούσματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάτι που καταδεικνύει την ιδιαίτερη προσοχή που επιδεικνύουν όλοι, διοικούντες, ποδοσφαιριστές, τεχνικά τιμ, εργαζόμενοι τότε αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο.

Γιατί η ΠΑΕ Αιγάλεω για παράδειγμα πρέπει να προχωρήσει σε αναστολή προπονήσεων και δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι ΠΑΕ της Super League που εδρεύουν στην Αθήνα; Για το Αιγάλεω η Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο αλλά για τις ΠΑΕ της Super League δεν είναι;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως και όλες οι ΠΑΕ που απαρτίζουν την Football League, τηρεί απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο με μεγάλο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ – που σε άλλα κράτη γίνεται ακριβώς το αντίθετο – και όμως ενημερωνόμαστε πως θα πάμε και πάλι σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Και αναρωτιόμαστε: Τι σας κάνει κύριοι να νομίζετε ότι θα παίξουμε με την υγεία και τις ζωές τόσων ανθρώπων; Γιατί από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν παίζουμε με τις ζωές μας και την υγεία μας αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται. Προσπαθούμε όλες οι ΠΑΕ, με μηδέν έσοδα, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, τους ποδοσφαιριστές μας, τους τεχνικούς μας, τους εργαζόμενους μας και ενώ έχουμε ματώσει μας λέτε τι ακριβώς; Ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας ή ότι δεν μας εμπιστεύεστε;

Τελικά δεν παίζετε μόνο με την υπομονή μας αλλά είστε εσείς που παίζετε με την ζωή μας και τις ζωές χιλιάδων οικογενειών που ζουν από το ποδόσφαιρο, από τον αθλητισμό.

Τώρα λοιπόν είναι επιτέλους η ώρα όλοι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και επειδή εμείς τις έχουμε αναλάβει εδώ και καιρό ήρθε η ώρα η δική σας να τις αναλάβετε και να σταματήσετε να παίζετε μαζί μας και με τις ζωές μας! Επιτέλους δώστε λύση τώρα»!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.