«Ως τις 31/08 για τις αθλητικές εγκαταστάσεις»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» δίνοντας δίκιο στους αθλητές για τις διαμαρτυρίες, ενώ τόνισε ότι το θέμα της χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων βάσει του Μητρώου της ΓΓΑ παίρνει παράταση μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Για τη διαμαρτυρία των αθλητών τόνισε: «Έχουν δίκιο. Οι αθλητές που έχουν πληγεί περισσότερο απ’ όλους είναι στην ουσία εκείνοι που έχουν επαγγελματική σχέση με ομάδες όμως χαρακτηρίζονται ερασιτέχνες, επομένως δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ και στο δίχτυ προστασίας που είχε απλώσει η κυβέρνηση από το πρώτο lockdown. Επομένως καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά τον πόνο και τη δυσκολία τους, μπαίνουμε στα παπούτσια τους. Γι’  αυτό το λόγο ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, εξετάζουμε τρόπους ώστε να τελειώσει αυτός ο παραλογισμός».

Σχετικά με την επιστροφή στη δράση: «Έχουμε συστήσει πολύ έγκαιρα μία υγειονομική επιτροπή στη ΓΓΑ στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι γιατροί, μάλιστα ένας εξ αυτών είναι και στην επιτροπή λοιμωξιολόγων.  Έχουμε το αίτημα, τεκμηρίωση και τα ειδικά πρωτόκολλα που προτείνονται μέσα από τη συνεργασία με την εκάστοτε ομοσπονδία ή λίγκα».

Όσον αφορά την επιστολή στους Δήμους για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο από τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο: «Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν, απεναντίας θέλουμε να επικρατεί τάξη και διαφάνεια στο αθλητικό οικοδόμημα. Θέλουμε το νοικοκύρεμα στον Αθλητισμό. Και βοηθάμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία.  Ήδη ετοιμάζουμε, στο σ/ν που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Διαβούλευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου. Ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα. Ζητάμε από όλους, Δήμους και Περιφέρειες, Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ και διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.