Ως τρίποντο οριστικής σωτηρίας είδαν στη Νίκη το 2-1 επί του Διαγόρα

Μετά το πρώτο παιχνίδι του Στάικου Βεργέτη στον πάγκο της Νίκης με τον Διαγόρα εκτός έδρας, οι κυανόλευκοι παρά την ισοπαλία που είχαν πάρει, βρίσκονταν στην τελευταία θέση. Ένα γύρο ακριβώς μετά η βολιώτικη ομάδα έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα και είναι μόνη τρίτη στη βαθμολογία της Football League.

Γι’ αυτό και στη Νίκη αντιμετώπισαν την κυριακάτικη επιτυχία κόντρα στον Διαγόρα, την οποία ο Στάικος Βεργέτης χαρακτήρισε αγχωτική, ως ένα τρίποντο οριστικής σωτηρίας με τον Αρκάδα τεχνικό να δηλώνει πως η ομάδα του συγκέντρωσε πλέον τους βαθμούς (σ.σ. είναι στο +12 από την επικίνδυνη ζώνη έξι αγωνιστικές πριν το τέλος), που της επιτρέπουν να παραμείνει στην κατηγορία και πως μπορεί να γιορτάζει την επίτευξη αυτού του στόχου ενάμιση μήνα πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Μάλιστα ο κ. Βεργέτης στη συνέντευξη τύπου τόνισε ο στόχος αυτός δεν είναι λίγος ούτε εύκολος και “τώρα, εφόσον έφυγε αυτή η θηλιά του υποβιβασμού, μπορούμε να υιοθετήσουμε νέους στόχους στις εναπομείνασες αγωνιστικές και να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Ακόμη ο τεχνικός της Νίκης επεσήμανε ότι τον χαροποιεί το γεγονός πως παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής υλοποίησαν το πλάνο του αγώνα, ενώ έκανε αναφορά στην επιλογή του να παίξει με δύο ζευγάρια πλάγιων μπακ από ένα σημείο και πέρα στις δύο πλευρές, κάτι που ήταν επιτακτικό, για να μη δεχθεί την ισοφάριση η ομάδα, όπως είπε. 

Όσο για το ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Β.: “Ο προσεχής αντίπαλος έχει τις ιδιαιτερότητές του, είναι η μάχη της πόλης, όπως το έχω αντιληφθεί, θα πρέπει όμως αυτό να μην παρεκκλίνει από τη δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα. Θα θέσουμε ένα πλάνο αγώνος, θα δούμε πώς θα αμυνθούμε, πώς θα επιτεθούμε, ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα επιμείνουμε πάνω σ’ αυτό το πλάνο αγώνος ώστε να μας βγει στο μεγαλύτερο ποσοστό που γίνεται».

Σε ό,τι αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Καμπαγέρο, που ήταν στον πάγκο τυπικά, αποκάλυψε πως τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου και είναι δύσκολη η συμμετοχή του και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου το επόμενο Σάββατο, ενώ σε ερώτηση του magnesiasports αν ήταν αναγκαστική επιλογή να δηλωθούν, προκειμένου να εκτίσουν ποινή, τέσσερις παίκτες με το Διαγόρα ανέφερε ότι οι τετράδες των αγώνων δεν έβγαιναν καλύτερα για τους παίκτες που είχαν συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες, ενώ έκανε λόγο για μία ομάδα φορτωμένη με κάρτες.

Σχετικά με τις πολλές επιστροφές στο παιχνίδι με τον συμπολίτη είπε πως η χαρά του προπονητή είναι το γεμάτο οπλοστάσιο, αλλά πρόσθεσε πως και όσοι έπαιξαν εναντίον του Διαγόρα έδειξαν γιατί βρίσκονται στο ρόστερ της Νίκης, υλοποιώντας το πλάνο που είχε τεθεί.

Αποποιήθηκε τον τίτλο του πολυτιμότερου ο Τσιώλης

Ο Αποστόλης Τσιώλης στο ματς με τον Διαγόρα έβαλε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το δεύτερο τέρμα της Νίκης. Ωστόσο στη συνέντευξη τύπου σε ερώτηση του magnesiasports αν αισθάνεται ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης τόνισε ότι χωρίς τους συμπαίκτες του δε θα είχε αυτή την απόδοση και πως όλη η ομάδα είναι πολύτιμη, συμπληρώνοντας πως το αποτέλεσμα είναι συνέπεια ομαδικής δουλειάς.

Επίσης παραδέχθηκε πως στη φάση του 25ου λεπτού θα μπορούσε να ενεργήσει, όπως και στο 1-0, αφού ήταν πανομοιότυπη, και να εκτελέσει και πάλι με το αριστερό, ενώ ανέφερε πως, όπως και οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, το ίδιο συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο τη νίκη κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον Διαγόρα δήλωσε: “Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι κι όλα τα παιχνίδια. Καταφέραμε να μπούμε γρήγορα μπροστά στο σκορ, στη συνέχεια πετύχαμε κι ένα δεύτερο γκολ που μας έδωσε αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα γκολ και μία σχετική πίεση από τον Διαγόρα, όμως στο τέλος καταφέραμε και πήραμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς και πλέον μπορούμε  να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για την προσωπική του απόδοση και για το γεγονός ότι δεν είναι πάντα στην ενδεκάδα σχολίασε: «Στο ρόστερ υπάρχουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και ξέρω πως κάποιες φορές θα είμαι στην ενδεκάδα και κάποιες δε θα είμαι. Η ψυχολογία μου πρέπει να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα, για να μπορώ όταν θα πάρω την ευκαιρία να βοηθήσω κι εγώ την ομάδα. Σίγουρα, σ’ αυτό βοηθάνε οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.