Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γαλλία, θριάμβευσε με 4-2 κόντρα στην Κροατία

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Σε έναν από τους πιο «γεμάτους» τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, οι «τρικολόρ» είχαν αποτελεσματικότητα, ποιότητα και ίσως και τύχη, για να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

Το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18′ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Γκριεζμάν, «απαντήθηκε» από τον Πέρισιτς στο 28′ με άψογο αριστερό σουτ εντός περιοχής, αλλά στη συνέχεια το πέναλτι του Γκριεζμάν στο 38′ (καταλογίστηκε σωστά με τη βοήθεια του VAR για χέρι σε κεφαλιά του Ματουιντί) και τα γκολ του Πογκμπά (59′) με άψογο αριστερό γωνιακό σουτ μετά από πάσα του Γκριεζμάν (το κέρδισε ο ίδιος με … ολίγη από θέατρο) και του Μπαπέ (65′) με … σουτάρα εκτός περιοχής καθόρισαν από νωρίς τον τελικό νικητή, με τον Μάντζουκιτς απλώς να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 69′ μετά από κλέψιμο πάνω στον Γιορίς, που ενήργησε χαλαρά.

Ο τελικός της Μόσχας περνάει στην ιστορία με σημαντικά ορόσημα. Καταρχάς, είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός τελικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά την παράσταση της Βραζιλίας του Πελέ και το 5-2 επί της Σουηδίας. Με 4-2 είχε ολοκληρωθεί και ο τελικός του Γουέμπλεϊ το 1966, ανάμεσα στην Αγγλία και Δυτική Γερμανία, αλλά μετά από παράταση. Επίσης, το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς είναι το πρώτο που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελικό Μουντιάλ. Και φυσικά, να μην ξεχάσουμε τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος γίνεται ο τρίτος στην ιστορία, μετά τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και τον Μάριο Ζαγκάλο, που κατακτά το τρόπαιο και ως παίκτης και ως προπονητής.

Αξιοσημείωτο και το γεγονός της μικρής διακοπής του αγώνα στις αρχές της επανάληψης, όταν τέσσερα άτομα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα, πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες ασφαλείας.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ (55′ Ν’ Ζονζί), Ματουιντί (73′ Τολισό), Γκριζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (81′ Φεκίρ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πιάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.