Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό… Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον εγκέφαλο.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Clarin ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υπέστη καρδιακή ανακοπή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Clarin, ο Μαραντόνα, ενώ ήταν στο σπίτι του στο προάστιο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες, το πρωί της Τετάρτης (25/11) παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ μαζί του βρισκότανη κόρη του, Ντάλμα… Η βοήθεια που του προσέφεραν ωστόσο δεν ήταν αρκετή…

Στις αρχές Νοεμβρίου ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ οκτώ μέρες μετά την εγχείριση, είχε πάρει εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν για να συνεχίσει σπίτι την ανάρρωσή του.

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1965 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών…

Το Villa Fiorito ήταν το σημείο εκκίνησης. Και από εκεί, από εκείνη τη γωνιά της νότιας περιοχής του Greater Buenos Aires, άρχισε ο Μαραντόνα. Κανείς δεν έδωσε στον Ντιέγκο τους κανόνες του παιχνιδιού. Κανείς δεν έδωσε στο περιβάλλον του το εγχειρίδιο οδηγιών για το πως να ζήσει. Κανείς δεν είχε το χειριστήριο για να μπορεί να χειριστεί τα πεπρωμένα ενός ανθρώπου που με τα ίδια πόδια που πατούσαν στη λάσπη έφτασαν να αγγίξουν τον ουρανό. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε…

Αυθεντικός και όταν αισθάνθηκε ο Ντιέγκο πως δεν μπορούσε να είναι ο Μαραντόνα, απλά άφησε τον κόσμο για να παίξει μπάλα στον ουρανό, γιατί είναι ο θεός. Σε αντίθεση με τους απλούς θνητούς, ο Ντιέγκο δεν μπορούσε ποτέ να κρυφτεί, ούτε από τους καθρέφτες.

Ηταν ο κορυφαίος, αυτός που λούστηκε τη δόξα του Azteca. Ηταν αυτός που τραυματιζόταν, αλλά σηκωνόταν ξανά και ξανά. Ηταν ο παχύς τύπος που έπαιζε γκολφ στην Κούβα, ήταν ο κοκαλιάρης από το Noche del Diez. Ηταν ο καλύτερος και ο χειρότερος άνδρας της Κλαούντια, αυτός που έδινε μάχες με τους δαίμονές του. Χόρευε ταγκό και σάλσα εντός κι εκτός γηπέδου. Αυτός που τα έχωσε στη FIFA, αυτός που είπε στον Πάπα να πουλήσει όλο το χρυσό του Βατικανού. Che, Dalma, Gianinna, Fidel, Benja τα τατουάζ στο σώμα του. Αυτός που προσπαθούσε μέχρι τέλος να διορθώσει τις τρύπες της ζωής του.

Mια ολόκληρη πόλη παραδόθηκε στον Ντιέγκο Μαραντόνα και αργότερα όλος ο πλανήτης υποκλίθηκε στον Θεό της. Αυτός ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο γιός της Ντόνα Τότα και τον Δον Ντιέγκο. Θεέ του ποδοσφαίρου καλό ταξίδι!

Πηγή: gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.