Έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία η Νίκη, 2-1 τον Πιερικό στην Κατερίνη

Η Νίκη Βόλου κέρδισε, έστω και δύσκολα, τον Πιερικό, στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, με σκορ 2-1, έκλεισε με “τρίποντο” τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια κι από την επόμενη εβδομάδα προετοιμάζεται για τα μπαράζ ανόδου που την περιμένουν, τελειώνοντας ως ισόβαθμη του Ολυμπιακού Β. το πρωτάθλημα, κάτι που της δίνει ψυχολογία για τα κρίσιμα ματς που θα ακολουθήσουν.

“Λυτρωτής” των κυανόλευκων ο Θοδωρής Παπαδόπουλος που σκόραρε το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, καθώς κέρδισε στο 11′ και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κέρι, ενώ είχε ισοφαρίσει για τον Πιερικό στο 73′ ο Αλ. Καρτσαμπάς.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε τον Κώστα Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, δεξιά τον Παπαδήμα και στο κεντρικό δίδυμο τους Καντούτση και Χρ. Καρτσαμπά. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ιορδανίδης και Τσεμπερίδης, με τον Τσιώλη να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν μεσοεπιθετικά οι Κέρι και Δεμηρτζόγλου, με τον Μαντζίρη να κινείται στην κορυφή της επίθεσης των κυανόλευκων.

Το ματς

Η Νίκη προσπάθησε από νωρίς να επιβάλει το παιχνίδι της και στο έκτο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Ο Παπαδήμας από τα δεξιά επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Τουλίκα στην προσπάθειά του να διώξει, να δίνει στην μπάλα κατεύθυνση προς την εστία της ομάδας του, αλλά ο Τοπουζλής ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας σε κόρνερ. Οι κυανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 11ο λεπτό, Τσιώλης και Παπαδόπουλος συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή των αντιπάλων και να ανατρέπεται από τον Τοπουζλή. Ο διαιτητής Μπουρμπασόπουλος υπέδειξε την “εσχάτη των ποινών” κι ο Λόρι Κέρι τη μετουσίωσε σε γκολ για τη Νίκη, η οποία ξεκίνησε ιδανικά το ματς.

Μετά το 0-1, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Νίκη συνέχισε να έχει την υπεροχή, ενώ ο Πιερικός δειλά-δειλά προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς, χωρίς να γίνεται, βέβαια, απειλητικός. Η επόμενη τελική προσπάθεια, μπροστά στις δύο εστίες, ήρθε στο 27′, με ένα “χλιαρό” σουτ του Ιορδανίδη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να καταλήγει στην αγκαλιά του Τοπουζλή. Στο 37′ ο Πιερικός απείλησε, για πρώτη φορά στο ματς, με αξιώσεις, για κάποιο τέρμα. Ο Ντινόπουλος, με όμορφη προσωπική του ενέργεια, βρέθηκε εντός περιοχής από πλάγια θέση και σούταρε, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κώστα Παπαδόπουλου.

Αυτή ήταν κι η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έφτασε στο τέλος του, με τη Νίκη να προηγείται και να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα. Ένα πρώτο 45λεπτο, χωρίς καλό ρυθμό και ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά με την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς να έχει θέσει από νωρίς τις βάσεις για το “τρίποντο”.

Στις τελευταίες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, ο Λάζαρος Μαντζίρης χτύπησε στο κεφάλι, σε εναέρια σύγκρουσή του με αντίπαλο, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ζάλη και να αντικαθίσταται με την έναρξη της επανάληψης, από τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος, τέσσερα λεπτά από την είσοδό του στο παιχνίδι, έχασε σπουδαία ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Ο Σέρβος σέντερ φορ, υποδέχτηκε μεταβίβαση του Κέρι και βρέθηκε απέναντι από τον Τοπουζλή, με τον επιθετικό της Νίκης, όμως, να πλασάρει πάνω στον πορτιέρε του Πιερικού, ο οποίος απομάκρυνε. Στο 50′ ένα σουτ του Παπαδήμα κατέληξε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ίδια τύχη είχε μία προσπάθεια του Σάντος, από πλευράς Πιερικού. Η Νίκη συνέχιζε να πιέζει, προκειμένου να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να “κλειδώσει” την επικράτησή της κι έφτασε ξανά κοντά σε αυτό στο 59ο λεπτό. Ο Κέρι “σέρβιρε” στον Τσιώλη, ο οποίος από πλάγια θέση εντός περιοχής έκανε το σουτ στην κίνηση, το οποίο, όμως, κατέληξε άουτ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός πάλι έπεσε αισθητά, το παιχνίδι ισορρόπησε, πήγε σε αργό τέμπο κι η Νίκη… “πιάστηκε στον ύπνο” στο 73′. Ο Λαζαρίδης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα, κανένας αμυντικός της Νίκης δεν απομάκρυνε, με τον Αλέξανδρο Καρτσαμπά στο πίσω δοκάρι να στέλνει την μπάλα, με διπλή προσπάθεια, στα δίχτυα του Κώστα Παπαδόπουλου για το 1-1. Ήταν μία εξέλιξη απροσδόκητη, βάσει της ροής της αναμέτρησης, με τον “νόμο του ποδοσφαίρου”, όμως, να εφαρμόζεται, από τη στιγμή που η Νίκη δεν κατάφερε να “καθαρίσει” το παιχνίδι πιο νωρίς.

Η Νίκη, από το πουθενά… “έτρεχε και δεν προλάβαινε” κι ένα λεπτό αργότερα προσπάθησε να απαντήσει, με τον Καντούτση να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λόρι Κέρι από τη δεξιά πλευρά. Στο 79′ η Νίκη απείλησε ξανά με τον Κέρι να σουτάρει μέσα από την περιοχή, την μπάλα να βρίσκει σε σώματα αμυντικών του Πιερικού και να καταλήγει κόρνερ. Οι κυανόλευκοι ανέβασαν τις γραμμές τους ακόμα ψηλότερα και πίεζαν για το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ξανά το προβάδισμα και στο 84′ έχασαν ακόμα μία σημαντική ευκαιρία να το πετύχουν. Ο νεοεισελθόντας Νέτι Μέτσε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τα αριστερά, με τον Τοπουζλή να απομακρύνει την μπάλα, η οποία στη συνέχεια κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του και τελικά απομακρύνθηκε.

Τελικά, η “λύτρωση” για τη Νίκη ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Κέρι επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από πλάγια, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τοπουζλή, με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο να παίρνει το “ριμπάουντ” κι από κοντά να σκοράρει για το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το σκορ υπέρ των κυανόλευκων παρέμεινε μέχρι το τέλος, κλείνοντας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τρίποντο.

Πιερικός (Θεοδοσιάδης): Τοπουζλής, Χατζηδήμας, Καρτσαμπάς Αλ., Τουλίκας, Λαζαρίδης, Κραγιόπουλος, Μπουζούκης (80′ Κυπαρίσσης), Ντινόπουλος (88′ Γιώτσας), Σάντος (68′ Λαμπίρης), Καρτσαμπάς Αθ., Σεχολάρι (90′ Μηλιώτης)

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Κ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς Χρ., Παπαδήμας, Ιορδανίδης (90+3′ Μετούσι), Τσεμπερίδης, Κέρι, Δεμηρτζόγλου (79′ Βουρδάκης), Τσιώλης (79′ Μέτσε), Μαντζίρης (46′ λ.τρ. Βουκομάνοβιτς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.