Πάλι δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου, 0-1 από τον Πιερικό

Παραμένουν ουραγοί στον 2ο όμιλο οι «ερυθρόλευκοι»

Όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει βαθμούς αλλά δεν απέφυγε και τα χειρότερα ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Πιερικό, γνωρίζοντας την ήττα 0-1 για τη 18η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, κάτι που τον κρατά στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης, αλλά και που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά του για παραμονή στην κατηγορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 39’ με τέρμα του Παπαδόπουλου, ωστόσο δεν βρήκαν ποτέ το γκολ της ισοφάρισης ή και κάτι περισσότερο που σαφώς θα ήθελαν, με το καθαρό μυαλό να λείπει και τον Πιερικό να εκμεταλλεύεται το προβάδισμα που είχε και να παίζει στη συνέχεια με το χρόνο. Από την άλλη, τα βαθμολογικά περιθώρια παραμένουν στενά για τους «ερυθρόλευκους», που γνώρισαν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Το γκολ του αντιπάλου και η ένταση

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες, αλλά στο 6’ ο Τουλίκας έχασε μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ για τον Πιερικό, όταν κινήθηκε από αριστερά και μπαίνοντας στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου σούταρε, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καβουσάκη.

Χρειάστηκε να περιμένει κανείς μέχρι το 22’ για να δει υποψία φάσης, με τον Σκοπελίτη να κινείται από δεξιά και να αποφεύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν ένα κόρνερ, που δεν αξιοποιήθηκε κιόλας στη συνέχεια. Αντίθετα ο Πιερικός πάλι προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, έχοντας ένα σουτ με τον Κατσιαμήτα στο 26’, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Αν και φάνηκε ν’ αποσυντονίζεται, με ένα σουτ του Αναστασίου (η μπάλα κόντραρε στα σώματα) και μία σέντρα του Καρβούνη από αριστερά χωρίς αποδέκτη στο 29’ να είναι οι φάσεις που ακολουθούν για τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 39’ έγινε η ζημιά για τον Ολυμπιακό Βόλου…

Ήταν σε εκείνο το σημείο που ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ δεξιά της περιοχής του Καβουσάκη, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Κατσαβάκης στο όριο της μεγάλης περιοχής, και όντας μόνος του έκανε ένα απλό σουτ για στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καβουσάκη για το 0-1…

Από εκείνο το σημείο και μετά έγινε και πιο έντονη η γκρίνια από και στις κερκίδες (δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης στο ημίχρονο), ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων…

Δεν ήρθε ούτε η ισοφάριση

Ο Ολυμπιακός Βόλου χρειαζόταν γκολ λοιπόν και για τους βαθμούς και για να σταματήσει η ένταση από τις κερκίδες. Ο Πιερικός από την πλευρά του δεν έμοιαζε ν’ αγχώνεται, και στο 50’ είχε μία εκτέλεση φάουλ στο 50’ με τον Παπαδόπουλο, και με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καβουσάκη.

Έστω και με νευρικότητα ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε να θέλει να βγει μπροστά, αλλά αυτή η νευρικότητα δεν του επέτρεπε να κάνει και πολλά, αφού και σέντρες δεν έβγαιναν και φάσεις δεν δημιουργούνταν. Από την άλλη, ο Πιερικός όσο περνούσαν τα λεπτά μειωνόταν και η διάθεσή του να απαντήσει στην επίθεση, περιορίζοντας περισσότερο τον ρόλο του στην αμυντική λειτουργία.

Στο 71’ τουλάχιστον καταγράφηκε ένα σουτ του Σκοπελίτη εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλάφα, ενώ στο 77’ ο ίδιος παίκτης σούταρε και πάλι αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω σε σώμα αμυνόμενου.

Στο 79’ οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου ζήτησαν χέρι εντός περιοχής, χωρίς να δίνεται κάτι από τον διαιτητή, ενώ στο 80’ από πάσα του Καλαϊτζή ο Παπαδόπουλος βγήκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, που σούταρε αλλά η επέμβαση του Καβουσάκη ήταν σωτήρια και έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου γλίτωσε από ένα δεύτερο σε βάρος του τέρμα.

Στο 89’ παραλίγο ο Ντινόπουλος να δώσει κάτι στον Ολυμπιακό Βόλου, όταν ο Ντινόπουλος κατάφερε να κάνει το πλασέ απέναντι στον Μπαλάφα βγαίνοντας στην κόντρα, αλλά ο  Κραγιόπουλος τελευταία στιγμή αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και ο Μπαλάφας από την πλευρά του την εμπόδισε να καταλήξει στα δίχτυα του.

Από εκεί και πέρα κάτι περισσότερο δεν προέκυψε… Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου γνώρισε την ήττα, και συνεχίζει ν’ αναζητεί εναγωνίως βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην κατηγορία.

Ολυμπιακός Βόλου (Σταματίου): Καβουσάκης, Μαργαρίτης (46’ Ντινόπουλος), Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Καρβούνης (66΄ Κατσαγεωργίου), Καρατσόλης (75’ Σταμπουλής), Αναστασίου, Σκοπελίτης.

Πιερικός (Καμπερίδης): Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Τουλίκας, Κραγιόπουλος, Μακρίδης, Δεληγιάννης, Κατσαβάκης, Μαυρίδης, Παπαδόπουλος (86’ Στραβογιάννης), Κυπαρίσσης(93’ Νικολαΐδης), Κατσιαμήτας (67’ Καλαϊτζής).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.