Παπούλιας-Πολίτης: «Ντέρμπι για πολλούς λόγους την Κυριακή»

Ετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Αγριά ο ΓΣ Αλμυρού

Μιχάλης Πολίτης και Πάνος Παπούλιας ήταν οι πρωταγωνιστές για τον ΓΣ Αλμυρού στη δεύτερη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, συντελώντας καθοριστικά στο να πάρει η ομάδα του Παναγιώτη Νάνη την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο αυτή η νίκη αποτελεί παρελθόν και όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με αντίπαλο την Αγριά εντός έδρας, στο ντέρμπι με τον νεοφώτιστο στην κατηγορία αντίπαλο…

Η αναμέτρηση αρχίζει στις 17:00 και θα διεξαχθεί στο κλειστό της Αγριάς, με την πλευρά του ΓΣ Αλμυρού να στέκεται στον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι. Αυτό τόνισε στο «Magnesiasports» αρχικά ο Πάνος Παπούλιας, συμπληρώνοντας ότι είναι αυτονόητη η διεκδίκηση της νίκης από πλευράς του συλλόγου του. «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι… Η Αγριά προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες στις πρώτες αγωνιστικές, κάτι που σίγουρα δίνει στα μέλη της σημαντικά καλή ψυχολογία ενόψει της μεταξύ μας αναμέτρηση. Από την άλλη, σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και στόχος μας είναι αποκλειστικά η νίκη» τόνισε αρχικά. Όσον αφορά για το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του; «Η δική μας ομάδα θα κάνει αυτό που κάνει σε κάθε παιχνίδι δηλαδή να βγάλει πολύ μεγάλη ενέργεια σε επίθεση και άμυνα με πολλά τρεξίματα κ σε όσο δυνατόν περισσότερες επιθέσεις» κατέληξε ο Πάνος Παπούλιας.

«Έχουμε την εμπειρία και τις δυνατότητες»

Aπό την άλλη, ο Μιχάλης Πολίτης δεν έχει προλάβει ακόμη επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, με τις τελευταίες συναντήσεις τους να καταγράφονται την αγωνιστική περίοδο 2019-20, σε επίπεδο Α1 ΕΣΚΑΘ, όταν ο ΓΣ Αλμυρού είχε κάνει το 2 στα 2 απέναντι στην Αγριά. Αλλά και ο ίδιος με την εμπειρία του δεν χρειάζεται πολλά για να καταλάβει ότι πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες.

«Με τον αντίπαλό μας να έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι όπως όλοι καταλαβαίνουμε ένα ντέρμπι και γι’ αυτό που προανέφερα και γιατί πρόκειται για δύο ομάδες από τον ίδιο νομό, και γενικά για πολλούς λόγους. Εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε απέναντι στον ΓΣ Σοφάδων και θεωρώ ότι αφήσαμε ικανοποιημένους τους φιλάθλους που βρέθηκαν θερμά στο πλευρό μας. Ελπίζω το ίδιο να κάνουμε και την Κυριακή, και πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία και τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο» σημειώνει ο έμπειρος γκαρντ στο «Magnesiasports».

Όσον αφορά την προϊστορία που προαναφέραμε, ο ΓΣ Αλμυρού είχε κάνει το 2 στα 2 την περίοδο 2019-20 στην Α1 ΕΣΚΑΘ απέναντι στην Αγριά, με 56-62 στην έδρα του αντιπάλου του, και με 81-74  στο δικό του γήπεδο. Με βάση λοιπόν την προϊστορία, το παιχνίδι της Κυριακής θα έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.