Πείσμα για καλή εμφάνιση και κατάκτηση των τριών βαθμών στον Ολυμπιακό Βόλου

Πεισμωμένοι εμφανίζονται οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου μετά την ήττα στην Ρόδο από τον Ιάλυσο, και θέλουν να αλλάξουν την εικόνα, που ήταν αρκετά κακή αγωνιστικά, απέναντι στη Νίκη Βόλου το ερχόμενο Σάββατο.

Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή στο νησί των Ιπποτών ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου υπέστη μία βαριά ήττα από μία ομάδα η οποία δεν έχει και την καλύτερη πορεία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Football League,  τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στην τελική βαθμολογική κατάταξη της διοργάνωσης.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Βόκολου σε εντατικούς ρυθμούς, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου να έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή τα σοβαρά λάθη που έκαναν οι παίκτες του, κατά κύριο λόγο αμυντικά αλλά και στο κέντρο, και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τα δει στην αναμέτρηση του Σαββάτου στο γήπεδο της Νεάπολης. Ειδικά η δημιουργία φάσεων έλειψε από τον Ολυμπιακό Βόλου στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται σημαντικός αριθμός τελικών προσπαθειών.

Μοναδικός απών ο Ξενοδόχοφ

Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι γνωστά για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς ο Λεωνίδας Βόκολος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γεννάδιου Ξενοδόχοφ, ο οποίος τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με την Καλαμάτα και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση στη Ρόδο. Αυτή αναμένεται πάντως να είναι η μοναδική απουσία με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς από την άλλη επιστρέφουν έχοντας εκτίσει την ποινή που είχαν λόγω καρτών οι Μπουτζίκος και Τσιάρας, ενώ και ο Φαζός ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες και αναμένεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά.

Με τον 12ο παίκτη

Παράλληλα, τον… έξτρα παίκτη θέλουν να έχουν στη διάθεση τους οι «ερυθρόλευκοι» το Σάββατο, από τη στιγμή που θα αγωνιστούν ως γηπεδούχοι απέναντι στη Νίκη Βόλου αυτή τη φορά. Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου είναι έντονο, και το γήπεδο της Νεάπολης αναμένεται να έχει απόλυτα ερυθρόλευκο χρώμα το ερχόμενο Σάββατο.

Με τον 12ο παίκτη στο πλευρό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση της Νίκης και να πάρουν ένα πολύτιμο θετικό αποτέλεσμα και τρεις βαθμούς καθοριστικούς στην προσπάθεια που κάνουν να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία.

Παρά την βαριά ήττα στη Ρόδο πάντως το κλίμα παραμένει σε γενικές γραμμές καλό, η συγκέντρωση στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» είναι δεδομένη, οπότε η προετοιμασία κυλά ομαλά μέχρι στιγμής ενόψει του αγώνα του Σαββάτου.

Υπέρ του η προϊστορία στα εντός έδρας

Όπως δείχνουν τα ιστορικά αρχεία, από το 1961 που οι αγώνες Ολυμπιακού-Νίκης πραγματοποιούνται σε επίσημες εθνικές κατηγορίες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το προβάδισμα στα εντός έδρας παιχνίδια έχοντας πάρει 17 νίκες, και έχοντας ηττηθεί τρεις φορές, ενώ καταγράφονται τέσσερις ισοπαλίες (σε 24 αγώνες συνολικά).

Ο μεγαλύτερος αριθμός τερμάτων σε αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ως γηπεδούχο καταγράφεται την περίοδο 1980-81, όταν και σημειώθηκαν επτά συνολικά τέρματα σε αγώνα Β’ Εθνικής, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 4-3 (9′, 13′, 60′ Σιατήρας, 46′ πεν. Kαραμίχαλος/3′ Tομπουλίδης, 22′ Kράλλης, 75′ πεν. Παπέτας). Από την άλλη τη νίκη με τη μεγαλύτερη διαφορά ως γηπεδούχος την έχει πάρει την περίοδο 2016-2017 (Γ’ Εθνική) με 4-0 (45′ Σταύρου, 55′ Ευθυμιάδης, 69′ πεν. Οικονόμου, 84′ Φλίγκος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.