Περιμένει αποφάσεις και κάνει υπολογισμούς η Νίκη Βόλου

Για τη συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στη Β’ Εθνική κατηγορία

Με τα πρωταθλήματα μπάσκετ να έχουν διακοπεί οριστικά, η πλευρά της Νίκης Βόλου επικεντρώνεται στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, που όπως όλα δείχνουν θα βρει τους «κυανόλευκους» στη Β’ Εθνική κατηγορία, ανεξαρτήτως από εκεί και πέρα τι αποφάσεις θα λάβει η ΕΟΚ για τον αριθμό των κατηγοριών αλλά και για το αν θα υπάρξουν υποβιβασμοί.

Οι πληροφορίες φέρνουν οριστικά και αμετάκλητα τη Νίκη Βόλου και πάλι στη Β’ Εθνική, από την οποία υποβιβάστηκε πέρυσι, ωστόσο πλέον οι διοικούντες καλούνται να κινηθούν σε αχαρτογράφητα εν μέρει νερά, εξαιτίας των όσων έρχονται πλέον στο προσκήνιο από την πανδημία, σε οικονομικό κυρίως επίπεδο. Σ’ αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πολλές συνισταμένες και προεκτάσεις, τις οποίες όλοι καλούνται να λάβουν υπόψη.

Φυσικά, το βασικότερο κομμάτι έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα. Η Νίκη Βόλου είχε ένα άκρως αξιόλογο ρόστερ της φετινή χρονιά για την κατηγορία της Γ’ Εθνικής, με τους περισσότερους παίκτες να μπορούν να σταθούν με πολλές αξιώσεις στην Β’ Εθνική, με τις αναμενόμενες βέβαια προσθαφαιρέσεις. «Δεν έχουμε κοιτάξει ακόμη κάτι, αφού πολλά παραμένουν ρευστά. Από την άλλη θα δούμε τι θα ακολουθήσει και πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας, ή τουλάχιστον συντήρησης των παικτών, από τη στιγμή που θ’ ανοίξουν οριστικά τα γυμναστήρια προς χρήση» ανέφερε στο «Magnesiasports» o προπονητής της ομάδας, Γιώργος Κοσμάτος, με τους ίδιους τους παίκτες την ίδια στιγμή να βρίσκονται σε ανάλογη αναμονή. Άλλωστε για να αρχίσουν προπονήσεις απαιτούνται και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να φανεί ότι δεν υπάρχει θέμα κορωνοϊού σε καθέναν ξεχωριστά.

Από την άλλη η διοίκηση προσπαθεί να συνυπολογίσει όλα τα στοιχεία και δεδομένα, προκειμένου να βγει η επόμενη αγωνιστική περίοδος και η προσπάθεια να είναι αξιόλογη και όχι πρόχειρη. Τα οικονομικά δεδομένα ωστόσο δεν είναι σύμμαχος της διοίκησης των «κυανόλευκων», από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η ύφεση στην ελληνική οικονομία, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια χορηγιών ή ακόμη και άλλων εσόδων, από εισιτήρια ημέρας και διαρκείας, ακόμη και αν επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των κλειστών γηπέδων από τη νέα χρονιά. Σε συνθήκες ύφεσης, ακόμη και η αγορά ενός απλού εισιτηρίου μπορεί να αποτελεί θέμα για το οικογενειακό εισόδημα, ενώ το κόστος αυτού είναι πολύτιμο για κάθε ομάδα και διοίκηση. Οπότε, κάθε δυνατή στήριξη σε μία προσπάθεια της Νίκης Βόλου στη Β’ Εθνική, είτε διοικητικά είτε οικονομικά, μοιάζει να είναι παραπάνω από επιθυμητή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.