Πήρε αυτό που ήθελε η Νίκη, 3-1 επί του Θεσπρωτού

Με δύο τέρματα του Βλαχομήτρου και ένα του Κουσκουνά

Με τον Βλαχομήτρο να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, και το σύνολο των παικτών να μην επηρεάζεται από τη γρήγορη και προσωρινή όπως αποδείχτηκε ισοφάριση, η Νίκη πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Θεσπρωτό, επικρατώντας 3-1 σε βάρος της ομάδας της Ηγουμενίτσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τη Νίκη να μη νιώθει καμία απειλή από εκεί και πέρα από τους φιλοξενούμενους.

Προβάδισμα ισχύος

Μπορεί να ισοφαρίστηκε μετά το πρώτο της γκολ, αλλά η Νίκη κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα προς το τέλος του πρώτου μέρους, και να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο σκορ, για να έχει μία πιο άνετη συνέχεια στο υπόλοιπο του αγώνα.

Μία σπουδαία τριπλή ευκαιρία είχε η Νίκη Βόλου μόλις στο 5’, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι. Ο Αθανασίου έκανε τη σέντρα, ο Κουσκουνάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Βλαχομήτρο, που έκανε με τη σειρά του την προβολή αλλά ο Κίναλης απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κουσκουνάς έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου, με τον Τσουκαλά να σουτάρει στη συνέχεια για να τη στείλει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Θεσπρωτού.

Στο 13’ ο Θεσπρωτός προσπάθησε να γίνει απειλητικός με τον Μπονίγια να κάνει τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Βαταμίδης δεν ήταν κοντά στη φάση ενώ ήταν εντός περιοχής, με την μπάλα να κυλάει παράλληλα με την εστία του Μπάγιτς. Η Νίκη όμως κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 17’, με τον Βλαχομήτρο να βγαίνει από τα δεξιά και να κάνει τη σέντρα, με τον Κουσκουνά να πετυχαίνει το πρώτο τέρμα του με την ομάδα των «κυανόλευκων», κάνοντας το 1-0.

O Θεσπρωτός όμως απάντησε με τον Στεργίου γρήγορα, και συγκεκριμένα στο 22’, όταν ο Ρομέρο βρέθηκε εντός περιοχής, κάνοντας ένα σουτ για να κοντράρει η μπάλα στην άμυνα και να φτάσει στον Στεργίου. Αυτός με τη σειρά του δεν δίστασε να σουτάρει, για να κάνει το 1-1, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Η Νϊκη συνέχισε να επιμένει επιθετικά, και στο 30’ ενδεκάδα και πάγκος ζήτησαν χέρι αντιπάλου εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής Τσιάρας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 35’ ο Μιράντα έκανε μία ψηλοκρεμαστή σέντρα, βρίσκοντας τον Βλαχομήτρο που ήταν πολύ κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά η σκαστή κεφαλιά έφυγε για λίγο άουτ. Στο 37 πάλι, ο Γκαρσία έβγαλε επίσης ωραία σέντρα, με τον Κίναλη να πέφτει προ του Μιράντα και να διώχνει τελευταία στιγμή.

Στο 40’ ήταν η σειρά του Θεσπρωτού να απειλήσει, με τον Βαταμίδη να επιχειρεί σέντρα από αριστερά, και τονμ Κωνσταντίνου να κάνει το γύρισμα και τον Μπονίγια να κάνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα άουτ.

Η Νίκη όμως στο 42’ βρήκε και πάλι δίχτυα, με διπλή προσπάθεια του Βλαχομήτρου που έκανε το 2-1. Ο Κυριακίδης έκανε σέντρα από δεξιά, ο Βλαχομήτρος έκανε το πρώτο σουτ για να διώξει με τα πόδια ο τερματοφύλακας, με τον παίκτη της Νίκης να σουτάρει στην επαναφορά και να καταφέρνει να νικήσει τον Κίναλη για να σκοράρει.

Οι «κυανόλευκοι» δεν έμειναν εκεί, καθώς στο 44’ και πάλι ο Βλαχομήτρος έκανε το 3-1! Ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Κουσκουνά να σουτάρει και τον Κίναλη να αποκρούει, ενώ η μπάλα έφτασε και πάλι στον Γκαρσία. Ο Αργεντίνος έβγαλε την μπαλιά στον Βλαχομήτρο, και αυτός πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι.

Διαχείριση όπως έπρεπε

Πιεστική ήταν η Νίκη και στην αρχή του δεύτερου μέρους, με την πιο χαρακτηριστική φάση να έρχεται στο 52’ όταν ο Γκαρσία βρήκε τον Μιράντα και αυτός έκανε τη σέντρα από αριστερά στον Τσουκαλά. Ωστόσο αυτός δεν μπόρεσε να σουτάρει και η άμυνα του Θεσπρωτού απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 64’ πάλι ο Κωνσταντίνου εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μπάγιτς, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Νίκης να διώξει με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ, ενώ ο Γεωργούσης στο 69’ προσπάθησε να κάνει το σουτ εντός περιοχής, αλλά έδιωξε η άμυνα της Νίκης.

Αν εξαιρέσει κανείς ένα πεντάλεπτο που είχε ο Θεσπρωτός, οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος και διαχειρίστηκε στο παιχνίδι όπως χρειαζόταν, ενώ στο 83’ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Αθανασίου να εκτελεί το κόρνερ και τον Αλιατίδη να κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Τσουκαλά.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος (90’ Πάνος), Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (84’ Ροχάνο), Μιράντα (84’ Γρομητσάρης), Λούκας Γκαρσία (73’ Μέτσε), Κουσκουνάς (90’ Κυρίτσης).

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Βασιλάκης, Γώγος, Γκάντσιερ, Ντ’Αλέσσιο, Στεργίου  (58’ Ζιώγας), Ρομέρο (70’ Ραμίρεζ), Κωνσταντίνου, Μπονίγια (70’ Σαραντίδης), Βαταμίδης (58’ Γεωργούσης), Βαλέντε (46’ Δημήτρουλας).

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.