Πήρε τη ρεβάνς ο Ρήγας, 1-2 στο ντέρμπι τον Σαρακηνό

Φάση από το ματς με πρωταγωνιστές τον Χάνο του Σαρακηνού και τον Γάρο του Ρήγα

Μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Α’ Τοπικής Κατηγορίας αναδείχθηκε ο Ρήγας Φεραίος, που επιβλήθηκε με 1-2 του Σαρακηνού στον πρώτο αγώνα που έδωσε η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη στο ανακαινισμένο γήπεδο της. Έτσι το σύνολο του Κώστα Σταματίου πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με 0-1 και παράλληλα ξεπέρασε στη βαθμολογία τον αντίπαλό της, φτάνοντας τους 46 βαθμούς, ευρισκόμενο πλέον στην πρώτη θέση προσωρινά, ενώ ο Σαρακηνός έμεινε στους 44.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Σαρακηνός ξεκίνησε με τον Γράντα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν με φορά από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γιοβάνης, Γιαμαλής, Μοράλες και Πατσής. Χάνος και Μαυρίδης αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους, ο Τσίγκας ήταν ο επιτελικός,  στα άκρα έπαιζαν Θαλασσινός και Ανέστης Μαστακούλης και κλασικός προωθημένος ο Αντωνίου.

Από την άλλη ο Ρήγας είχε ως τερματοφύλακα τον Απόστολο Καλαϊτζίδη, δεξί μπακ ήταν ο Κακάνης, αριστερό ο Αλμασίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Ράπτης και Σταματίου. Ο Γκίνης ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, ενώ μπροστά του έπαιζαν ως εσωτερικά επιθετικά χαφ ο Σουγκάρης και ο Νίκος Καλαϊτζίδης. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι νεαροί Καρακίτσιος και Καραγιάννης και στην κορυφή της επίθεσης ο Γάρος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ρήγας Φεραίος κατόρθωσε να προηγηθεί πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 6’ με 0-1. Από φάουλ από θέση μέσα αριστερά του Αλμασίδη επικράτησε αναμπουμπούλα στην περιοχή του Σαρακηνού, με την άμυνά του να μην μπορεί να καθαρίσει τη φάση, και με αριστερό κοντινό σουτ ο Νίκος Καλαϊτζίδης παραβίασε την εστία του Γράντα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στο 10’ το φάουλ του Τζίκα πέρασε άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι του Αποστόλου Καλαϊτζίδη, ενώ στο 12’ ο αδερφός του βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ, κάνοντας πάλι σουτ ανάμεσα από το ύψος του πέναλτι και τη μικρή περιοχή που είχε φορά προς την εστία, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του συμπαίκτη του Γκίνη και πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι σε μία μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήρθε ισοφάριση για τον Σαρακηνό. Ο Μαυρίδης παίζοντας με πλάτη προς την εστία μέσα στην περιοχή έκανε ένα ωραίο γύρισμα κι αφού η μπάλα είχε περάσει από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά κατευθυνόταν παράλληλα προς την εστία, ο Καρακίτσιος παρενεβλήθη και την έστειλε κατά λάθος στο βάθος της εστίας της ομάδας του με το αριστερό πόδι για το 1-1.

Στο 34’ ένα ισχυρό σουτ του Μαυρίδη λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε λίγο κάτω από το ύψος του οριζόντιου δοκαριού του με δυσκολία σε κόρνερ ο Απόστολος Καλαϊτζίδης, ενώ στο 37’ μετά από συνδυασμό Τζίκα-Γιοβάνη, τελευταίος αποδέκτης ήταν ο Αντωνίου, που με κεφαλιά στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια σε μία πολύ καλή στιγμή για τον Σαρακηνό.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Μεγάλη φάση για τον Σαρακηνό στο 52’ με τον Μαυρίδη να γυρίζει ωραίο το σώμα του στο ύψος του πέναλτι και να σουτάρει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι . Ο Ρήγας απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 67’ με τον Νίκο Καλαϊτζίδη να εκτελεί συρτά ένα φάουλ, ο Γράντας απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία και πήρε το ριμπάουντ ο Καραγιάννης, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72ο λεπτό ο Μανώλης Σκουλάς έδωσε σωστά πέναλτι για ανατροπή του Κωνσταντάκου από τον Ράπτη, με τον αμυντικό του Ρήγα να «τρώει» την προσποίηση του μέσου των γηπεδούχων και να τον ρίχνει αντικανονικά στο έδαφος. Ωστόσο ο Απόστολος Καλαϊτζίδης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία, όπως τον συμβούλεψε και ο πάγκος του Ρήγα, και απέκρουσε το πέναλτι, κρατώντας το 1-1.

Στο 88’ ο Γάρος από θέση τετ-α-τετ και πιεζόμενος από τον Γιαμαλή έκανε το πλασέ, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γράντας και στο 89’ ο Σουγκάρης με ένα φοβερό σουτ από τα μακριά, το οποίο ακούμπησε λίγο ο Γράντας, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σαρακηνού, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.  

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Γιοβάνης, Γιαμαλής, Μοράλες, Πατσής, Χάνος  (78’ Γιώργος Μαστακούλης), Μαυρίδης, Τσίγκας, Θαλασσινός (62’ Κωνσταντάκος), Ανέστης Μαστακούλης, Αντωνίου (74’ Νιαώτης)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Απόστολος Καλαϊτζίδης, Κακάνης, Αλμασίδης, Ράπτης, Σταματίου,  Γκίνης (75’ Τσούρικας), Σουγκάρης, Νίκος Καλαϊτζίδης, Καρακίτσιος (60’ Ζατσάι) Καραγιάννης (88’ Κουκουτσέλος), Γάρος (91’ Κατσούδας)

Χρ. Θαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.