Πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός Β., 3-2 τη Νίκη σε ματς με εντάσεις

Πέντε γκολ, αρκετά λιγότερος κόσμος σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος και αρκετά νεύρα και ένταση στο πρώτο μέρος συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Τελικά, αυτοί που πήραν την πρόκριση ήταν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι επικράτησαν με 3-2, προηγούμενοι δύο φορές με διαφορά δύο γκολ (2-0 και 3-1), ενώ η Νίκη μείωσε δύο φορές. Σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων για τους γηπεδούχους, που αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους, οι Φλίγκος στο 9’ και Λεάντρο Πίντο στο 14’ με κεφαλιές, μείωσαν στο 35’ με τον Κέρι οι κυανόλευκοι, για να ακολουθήσει τρομερή ένταση, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, που μετέτρεψε σε γκολ ο Σερτζίνιο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βουκομάνοβιτς στο 50’ με σουτ, με τον Γιακουμή να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.

Το ματς ξεκίνησε με αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τη Νίκη, αφού ο Παπαδήμας πήρε τη θέση στο αρχικό σχήμα του Καρτσαμπά, που είχε αρχικά δηλωθεί στην ενδεκάδα.

Το 1-0 σημείωσε στο 10’ ο Φλίγκος με κεφαλιά μετά από κεφαλιά-πάσα του Οικονομόπουλου με τη φάση να ξεκινά από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα.  Το 2-0 ήρθε πολύ γρήγορα από τον Λεάντρο Πίντο, που δεν άφησε περιθώρια στον Αποστολίδη με κεφαλιά-κεραυνό μετά το κόρνερ στον Λώττα στο 14’.

Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά και σ’ ένα τρίτο τέρμα στο 22’ μετά από λάθος του Καντούτση, που πήγε να εκμεταλλευτεί ο Φλίγκος. Ο φορ του Ολυμπιακού Βόλου πήγε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά πρόλαβε και έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή σωτήρια ο Παπαδήμας.

Στο 35’ η Νίκη ξαναμπήκε στο παιχνίδι με γκολ του Κέρι, που στην επαναφορά μετά απόκρουση του Γιακουμή σε σουτ του Δωματά (τον οποίον αρχικά είχε τροφοδοτήσει ο Κέρι) βρήκε την ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μετά το γκολ είχαμε αψιμαχίες, επικράτησε μεγάλος εκνευρισμός και το παιχνίδι χάλασε, με τον πάγκους των δυο ομάδων να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο. Το ματς ξεκίνησε μετά από πέντε λεπτά με πολλά νεύρα και μετά από λίγο είχαμε νέα ένταση μετά από αψιμαχία Δωματά και Πίντο.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων δόθηκε πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή από τον Βουκομάνοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει μετά από κόρνερ του Λώττα. Εκτελεστής ο Σερτζίνιο, που ήταν εύστοχος και έγραψε το 3-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 50’ από μπαλιά του Δωματά και κεφαλιά-πάσα του Ιορδανίδη ο Βουκομάνοβιτς έκανε το όχι και τόσο δυνατό σουτ, ο Γιακουμής πήγε να αποκρούσει, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2, με την αναμέτρηση να αποκτά νέο ενδιαφέρον.  Η Νίκη έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και στο 57’ η μπάλα έφυγε άουτ κοντά στην εστία στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κέρι.

Στη συνέχεια δεν είχαμε φάσεις, ο Ολυμπιακός Βόλου κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και πήρε την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου ΕΠΣΘ με 3-2, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ρήγα Φεραίο για τους τέσσερις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής (68’ λ. τρ. Πορής), Παπουτσογιαννόπουλος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Κόλα, Ναζίμ, Σκοπελίτης (83’ Καμπλιώνης), Σερτζίνιο, Λώττας (86’ Νόνης), Φλίγκος (71’ Ευθυμιάδης)

ΝΙΚΗ Β.: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Τσεμπερίδης, Μέτσε (30’ Ιορδανίδης), Δωματάς, Μακενγκό (81’ Τζιώρας), Κέρι, Βουκομάνοβιτς

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.