Πήρε το τοπικό ντέρμπι με 1-0 επί του Θησέα ο Γ.Σ. Αλμυρού

Με 1-0 επικράτησε στο ντέρμπι της Μαγνησίας για την 21η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής ο Γ.Σ. Αλμυρού του Θησέα στην έδρα του και έκανε ένα ακόμη άλμα για την εκπλήρωση του στόχου της άνετης σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι άξιζαν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος που είχαν τις ευκαιρίες, στο δεύτερο κινδύνευσαν, αλλά τελικά ήταν αυτοί που στο 77’ πέτυχαν το μοναδικό γκολ με τον Βαγενά και πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Αλμυρός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Λέτσο, δεξιά στην άμυνα τον Στογιαννίδη και αριστερά τον Αγγελή. Στόπερ ήταν ο Παπακώστας με τον Κυριάκο, ενώ το δίδυμο των αμυντικών μέσων αποτέλεσαν οι Καναβός και Αγιασιώτης. Δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή ξεκίνησε ο Βαγενάς, αριστερά ο Βουρδάκης και πίσω από τον φορ Ηλιόπουλο κινούνταν ο Γαρυφαλλόπουλος.

Για τον Θησέα τερματοφύλακας ήταν ο Κεφαλάς, την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Ιακωβίδης, Νιαώτης, και Ερρίκος Βαν ντε Γουίχε, ενώ οι δύο πλάγιοι μπακ χαφ ήταν ο Δημητριάδης δεξιά και Διαμαντόπουλος αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν ο Μπόρας, ο Κοτζαθανάσης και ο Πέτσης, με τον τελευταίο να έχει πιο επιθετικό ρόλο, ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτέλεσαν οι Σιώμος και Βλάχος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 10’ ο Καναβός έπιασε από το ύψος της περιοχής το δυνατό συρτό αριστερό σουτ και ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση στη δεξιά του γωνία τον Κεφαλά, ο οποίος στο 14’ μπλόκαρε το σουτ του Γαρυφαλλόπουλου από το ύψος του πέναλτι, με τον Λαρισαίο  παίκτη να γυρίζει ωραία το σώμα του και να τελειώνει τη φάση.

Στο 24’ ο Βαγενάς έβγαλε τετ-α-τετ τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος δεν έκανε το πλασέ, όπως θα έπρεπε και νικήθηκε από τον Κεφαλά σε μία πολύ μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Στο 28’ σε τσίμπημα της μπάλας του Ηλιόπουλου μέσα στην περιοχή, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ιακωβίδη, που μάρκαρε στενά τον επιθετικό του Αλμυρού, ενώ στο 42’ ο Ηλιόπουλος από θέση μέσα αριστερά στην εξέλιξη φάσης από εκτέλεση πλαγίου, σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος στο 45’, όταν ο Βαγενάς, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρές με τον Βουρδάκη στο τελευταίο τέταρτο, πέρασε κάθετα από τα δεξιά για τον Ηλιόπουλο, που μόνος με τον Κεφαλά πρόλαβε να ακουμπήσει την μπάλα με προβολή, αλλά ο πορτιέρε του Θησέα τον είχε ήδη κλείσει έχοντας πέσει στα πόδια του και μπλόκαρε, ενώ δέχθηκε και επιθετικό φάουλ στη συνέχεια.

Από τη μεριά του ο Θησέας αυτό το διάστημα δεν κατόρθωσε να φτάσει σε κάποια ευκαιρία, φέρνοντας κάποιες φορές την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από στημένα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 52’ ο Θησέας έφτασε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Πέτση να σεντράρει συρτά από τα δεξιά, προκειμένου να βρει τον Βλάχο, που ήταν σε θέση για γκολ, ο Παπακώστας προσπάθησε να αποκρούσει με το πόδι, η μπάλα πήρε ύψος και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λέτσο, με τον Αλμυρό να είναι τυχερός και να γλιτώνει το 0-1.  Νέα καλή φάση για τους φιλοξενούμενους στο 57’, όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Σιώμος βρέθηκε έξω από τη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα με το κεφάλι λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Θησέας φαινόταν ότι πατούσε πολύ καλύτερα στην επανάληψη και στο 61’ έχασε τεράστια ευκαιρία, για να προηγηθεί, όταν ο Διαμαντόπουλος από τα αριστερά έκανε τη συστημένη σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Βλάχο κι αυτός μόνος με τον Λέτσο στο ύψος της μικρής περιοχής έπιασε το εναέριο σουτ, που έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τον Γ.Σ. Αλμυρού στο β’ 45λεπτο ήταν στο 67’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Αγιασιώτη, που πήγε όμως στην αγκαλιά του Κεφαλά. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Αλμυριώτες στην κερκίδα σηκώθηκαν, για να πανηγυρίσουν, αφού ο Παπακώστας σε κενή εστία στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Λάμπου από τα δεξιά έστειλε την μπάλα άουτ με το αριστερό σε μία απίστευτη ευκαιρία για την ομάδα του Αλ. Κούρτογλου.

Στο 77’ όμως σε κενή εστία και από απόσταση αναπνοής μετά από απόκρουση του Κεφαλά σε κεφαλιά του Παπακώστα ο Βαγενάς δε θα μπορούσε να χάσει το γκολ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, κάνοντας το 1-0.

Στο 79’ το μακρινό σουτ του Μπόρα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάποια άξια λόγου τελική προσπάθεια, με τον Θησέα να μην μπορεί να φανεί επικίνδυνος και τον Αλμυρό να κρατά εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Λέτσο, Στογιαννίδης (63’ Λάμπος), Παπακώστας, Κυριάκος, Αγγελής, Καναβός, Αγιασιώτης, Βουρδάκης (90’ Καραγεωργόπουλος), Βαγενάς (93′ Δήμος), Γαρυφαλλόπουλος, Ηλιόπουλος (84’ Αΐδης)

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Ιακωβίδης (83’ Ζαχαράκης), Νιαώτης, Ερρίκος Βαν ντε Γουίχε (83’ Λίτσος), Δημητριάδης (68’ Γ. Κυρίτσης), Διαμαντόπουλος, Μπόρας, Κοτζαθανάσης, Πέτσης, Σιώμος, Βλάχος

Χρ. Θαν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.