Πήρε τον βαθμό με λευκή ισοπαλία ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Διαγόρα

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Διαγόρα και Ολυμπιακό Β. στη Ρόδο σφραγίστηκε από τη λευκή ισοπαλία, σε ένα ματς που δεν είχε τις μεγάλες φάσεις. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου, ωστόσο οι ευκαιρίες τους δεν ήταν κλασικές και ο σταθερός Γιδόπουλος επενέβη, όποτε χρειάστηκε. Έτσι, το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Διαγόρας ξεκίνησε με τον Τσέλιο κάτω από τα δοκάρια, ενώ από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα ήταν οι Μανωλάκης, Προβατίδης, Ηλιάδης, Θ. Παπαδόπουλος. Οι Καρπαθάκης και Αθανασίου ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Γλυνός, Κέρι και Μπουρλάκης κινούνταν πίσω από τον κλασικό προωθημένο Μπαρμπαρούση.

Από την άλλη μπροστά από τον τερματοφύλακα Γιδόπουλο, την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού Β. αποτέλεσαν οι Γραικός, Μπουτζίκος (πλάγιοι μπακ), Βοσνακίδης, Φαζός (στόπερ). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Τσιάρας και Λάσκαρης με ανασταλτικό ρόλο, ενώ την τριάδα πίσω από τον Τσίτα συνέθεταν οι Ντούνης (αριστερά), Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Πόζογλου ανάμεσά τους.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Τσιάρα λίγο έξω από την περιοχή στο 2’, αλλά κόντραρε σε σώμα αμυνομένου και έκανε εύκολο το έργο του Τσέλιου, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 12’ ο κεντρικός αμυντικός του Διαγόρα Θεοχάρης Ηλιάδης απομάκρυνε άτσαλα την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πόζογλου που είχε την ευκαιρία να απειλήσει, έκανε αμέσως ένα πλασέ, γυρίζοντας το σώμα του από θέση μέσα αριστερά, το οποίο ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα και πάλι ο Τσέλιος, αν και ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα μπορούσε να έχει ενεργήσει καλύτερα.

Στο 23ο λεπτό ο Μπουρλάκης κέρδισε την προσωπική μονομαχία από τον Γραικό στο ύψος της περιοχής και πάσαρε παράλληλα για τον Μπαρμπαρούση, ο οποίος ελευθερώθηκε ωραία και έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, αλλά το τελείωμα του ήταν μάλλον το χειρότερο δυνατό που μπορούσε να κάνει από θέση βολής. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στο Γιδόπουλο να πέσει και να μπλοκάρει με σχετική ευκολία στην καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο.

Αρκετά καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 34’. Ο Κουτσιανικούλης καθυστέρησε στο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, αλλά τελικά άφησε προς τα πίσω για τον Τσιάρα, ο οποίος υπό καλές προϋποθέσεις σούταρε λίγο πιο πίσω από το ημικύκλιο με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντούνης έκανε το κλέψιμο, προχώρησε και έφτασε μέσα στην περιοχή, αλλά πιεζόμενος από δύο παίκτες του Διαγόρα έκανε ένα σουτ από πλάγια αριστερά, το οποίο δεν ανησύχησε τον Τσέλιο, με την μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε φάουλ σε θέση μέσα δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα ο Πόζογλου αποφάσισε να απειλήσει απευθείας, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.

Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν μία μικρή απειλή, όταν ο Κέρι από τα αριστερά πάσαρε μέσα στην περιοχή στον προωθημένο Ηλιάδη κι αυτός έκανε με τη μία το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Φαζού.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο μέρος ο Διαγόρας έφτασε σε μία καλή ευκαιρία. Μετά από λάθος έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού Β. πήρε την μπάλα ο Γλυνός, ο οποίος σούταρε δυνατά με το δεξί, αλλά ο Γιδόπουλος έδιωξε, βοηθούμενος από τη σωστή τοποθέτησή του. Νέα θετική επέμβαση για τον Τρικαλινό πορτιέρε και στο 49’. Συγκεκριμένα ο Γιδόπουλος απομάκρυνε με τις γροθιές σε απευθείας εκτελεσμένο φάουλ από τον Κέρι δύο μέτρα πιο μακριά από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής. Στο 59’ το μακρινό σουτ του Αθανασίου δε δημιούργησε προβλήματα στο Γιδόπουλο, αφού η μπάλα πήγε πάνω του και μπλόκαρε.

Ο Διαγόρας φαινόταν ότι έχει μπει καλύτερα στο γήπεδο στην επανάληψη, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός είχε κάνει την πρώτη διορθωτική κίνηση στο 51’ με τον Σκοπελίτη να αντικαθιστά τον Ντούνη, που δεν ικανοποίησε, ενώ στο 64’ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, με τον Γραικό να περνά εκτός και τον Ρόκα εντός αγωνιστικού χώρου, αγωνιζόμενος μάλλον για πρώτη φορά στην καριέρα του ως δεξιός μπακ.

Στο 67’ το σουτ του Πόζογλου από τα 25 μέτρα ήταν αδύναμο και εύκολη λεία για τον Τσέλιο. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κέρι κέρδισε φάουλ από τον Φαζό και ανέλαβε ο ίδιος να το εκτελέσει, με τον Γιδόπουλο να μην ανησυχεί, βλέποντας την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 73’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μονομαχία του Θόδωρου Παπαδόπουλου και του Μπουτζίκου μέσα στην περιοχή, ενώ στο 76’ το σουτ από μακρινή απόσταση του Μπαρμπαρούση από θέση μέσα αριστερά μπλόκαρε χωρίς κανένα πρόβλημα ο Γιδόπουλος, ο οποίος είδε την μπάλα λίγο αργότερα να περνά εκτός εστίας του σε νέο φάουλ του Κέρι, ο οποίος έκανε ακόμη ένα μέτριο χτύπημα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 84’, με τον Γιδόπουλο αυτή τη φορά να μπλοκάρει και τον Κέρι να επιδιώκει περισσότερο να βρει συμπαίκτη του, αλλά δεν ακούμπησε κανείς την μπάλα. Τέλος, στο 84’ ο Γιδόπουλος έδιωξε με τα πόδια πλασέ του Θ. Παπαδόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια σε μία αρκετά καλή στιγμή για τους Ροδίτες και το 0-0 έμεινε ως το τέλος.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Θ. Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Προβατίδης, Καρπαθάκης, Κέρι (87’ Πατσαρούχας), Γλυνός, Μπουρλάκης (75’ Γούλας), Αθανασίου, Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός (64’ λ. τρ. Ρόκας), Μπουτζίκος, Φαζός, Βοσνακίδης, Λάσκαρης, Τσιάρας, Ντούνης (51’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Πόζογλου (85’ Δεινόπαπας), Τσίτας

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.