Πιθανό το οριστικό λουκέτο στη φετινή Γ’ Εθνική!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άρνηση των ειδικών να εισηγηθούν την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης

Επισήμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, και φυσικά και με τα τοπικά, όσον αφορά το άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά από την αισιοδοξία που επικρατούσε έστω και συγκρατημένα τις προηγούμενες ημέρες, έρχονται αρνητικά μηνύματα στο προσκήνιο που δεν ευνοούν την εξέλιξη της αγωνιστικής δράσης, κάτι που μπορεί να σημάνει την οριστική διακοπή…

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι,ωστόσο οι ειδικοί δεν είναι απλά επιφυλακτικοί αλλά εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι, όπως προκύπτει από την πρώτη επαφή που έγινε με παράγοντες του αθλήματος, και έπεται συνέχεια και αύριο Παρασκευή. Βέβαια, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην κυβέρνηση που θα κληθεί να πάρει τις οριστικές αποφάσεις.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της φέρεται να έχει προτείνει να γίνονται rapid test πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, αλλά ούτε αυτό δείχνει να αρκεί για τους ειδικούς, ενώ από την άλλη το κόστος θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη για πολλούς συλλόγους της κατηγορίας, εκτός και αν υπάρξει οικονομική στήριξη. Αυτό έχει αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο εξάλλου και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ως σκέψη της ηγεσίας του υφυπουργείου, χωρίς να έχει προχωρήσει κάτι σε μεγαλύτερο βαθμό.

Υπάρχουν βέβαια φωνές που κάνουν λόγο για πολιτικό κόστος σε βάρος της κυβέρνησης αν αποφασιστεί η οριστική διακοπή της Γ’ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά από την άλλη καταγράφονται και απόψεις από πλευράς παραγόντων ομάδων, που υποστηρίζουν ότι αγωνιστική δράση, ακόμη και με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει.

Αντιδράσεις στο προσκήνιο

Από την άλλη, ο ΠΣΑΠ αλλά και η άτυπη επιτροπή των ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής δεν θέλουν να αφήσουν κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό περί μη ολοκλήρωσης των αγωνιστικών διοργανώσεων, οπότε δηλώνουν ότι είναι σε ετοιμότητα ακόμη και για αντιδράσεις ευρείας κλίμακας.

Σίγουρα, μπροστά στο ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν καθόλου αγώνες από εδώ και πέρα, θα ζητηθεί η ενεργή συμπαράσταση των συναδέλφων τους που αποτελούν μέλη ομάδων μεγαλύτεων κατηγοριών. Το ποια θα είναι η μορφή των αντιδράσεων ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο αν η κυβερνητική πλευρά εισακούσει τους λοιμωξιολόγους, τότε αυτές μπορεί να έχουν και δυναμικό χαρακτήρα, ακόμη και με κάλεσμα για αποχή από αγώνες που έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν! Μπροστά σε αποφάσεις που θα αποτελέσουν πλήγμα για τους αθλητές, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά…

Το κακό για τις κατηγορίες που προαναφέραμε, όπως και για τις περισσότερες κατηγορίες άλλων αθλημάτων, όπως στο μπάσκετ, είναι ότι έχουν ερασιτεχνικό χαρακτήρα. Από τη μία δεν δικαιολογείται καμία οικονομική στήριξη των αθλητών που συμμετέχουν σ’ αυτές, ενώ όσες διοργανώσεις έχουν επαγγελματικό χαρακτήρα θα ξεκινήσουν χωρίς να επιβαρύνεται η Πολιτεία σε μεγάλο βαθμό, όσον αφορά το οικονομικό, ενώ δεν θα δικαιολογείται και το να βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές σε κατάστασης αναστολής εργασίας.

Σε τοπικό επίπεδο, την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Μagnesiasports», δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ομάδων, ποδοσφαίρου και άλλων πιθανότατα αθλημάτων, αλλά και πολιτικών προσώπων της Μαγνησίας, ώστε να καταγραφούν απόψεις και προβληματισμοί και να μεταφερθούν αρμοδίως, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση για διεκδίκηση λύσεων.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.