Πλεύρης: «Στο τραπέζι η χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα»

«Παράθυρο» για χαλάρωση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Μάλιστα, όπως είπε, από τους πρώτους τομείς που εξετάζεται να γίνουν πιο ελαστικά τα μέτρα είναι τα γήπεδα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» είπε: «Το μέτρο που έχει να κάνει με τη διασκέδαση, τη μουσική και τα γήπεδα που έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό κόσμου θεωρώ ότι με την πορεία της πανδημίας και σε συζήτηση με την επιτροπή θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αποκλιμάκωση , ενδεχομένως όχι από αυτή την εβδομάδα γιατί και αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή αλλά η αίσθησή μου είναι ότι άμα έχουμε σταθερά στοιχεία μείωσης πάνω από δύο εβδομάδες, είμαστε στην πρώτη εβδομάδα μείωσης, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση. Αν αυτή η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει από την άλλη εβδομάδα ή θα πάμε λίγο πιο κάτω θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία της πανδημίας».

Ειδικότερα, για το θέμα των γηπέδων είπε: «Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας είναι αρκετά κρίσιμα. Να δούμε δηλαδή αν συνεχίζεται η πτωτική πορεία της πανδημίας ή αν έχουμε κάτι διαφορετικό οπότε η επιτροπή θα έχει τα στοιχεία αυτά όταν θα συνεδριάσει και θα μπορέσει να μας πει αλλά γενικώς η βούληση της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πάντοτε βέβαια με γνώμονα τη δημόσια υγεία, να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Δεν είμαστε δογματικοί να επιμείνουμε σε μέτρα όταν φαίνεται ότι αυτά δεν χρειάζονται αλλά θα πρέπει να έχουμε τα ακριβή στοιχεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.