Πλήρωσε το άγχος ο Θησέας, ήττα 0-1 από τον Οπούντιο

Φάση από τον αγώνα με πρωταγωνιστή τον Τσιανάκα

Αν και έμοιαζε το φαβορί για την αναμέτρηση, ο Θησέας Αγριάς πλήρωσε το άγχος της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από τον Οπούντιο Μαρτίνου με το λιτό 0-1. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου, αν και είχαν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν το καθαρό μυαλό μετά το γκολ που δέχτηκαν και στο δεύτερο μέρος του αγώνα δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις φάσεις που θα ήθελαν, έχοντας απέναντί τους και τον τερματοφύλακα Φαλαγγίτη, που επενέβη σε καίριες στιγμές της αναμέτρησης.

Ο Θησέας ξεκίνησε με 4-1-3-2, καθώς ο Κουτσιρίμπας ήταν τερματοφύλακας και οι Ιακωβίδης (δεξιά), Μπόρας, Γκάγκας (κέντρο) και Βαν ντε Γουΐχε (αριστερά) στην άμυνα. Στη θέση του αμυντικού χαφ ήταν ο Οικονόμου με τους Τσιανάκα και Βουρδάκη δεξιά και αριστερά και στον άξονα ο Χατζησταμάτης μπροστά του, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σιώμος και Βλάχος.

Ωστόσο περίπου στο 15′ το σύστημα άλλαξε σε 3-5-2, καθώς Μπόρας, Γκάγκας και Βαν ντε Γουΐχε αποτέλεσαν την τριάδα στην άμυνα, Βουρδάκης αριστερά και Ιακωβίδης δεξιά κάλυπταν τις δύο πλευρές, αμυντικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Χατζησταμάτης, ενώ πιο μπροστά τοποθετήθηκε ο Τσιανάκας με σταθερή τη σύνθεση στην επίθεση.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Θησέας μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο μετά τη σέντρα του Βουρδάκη ο Βλάχος, όντας μόνος εντός της αντίπαλης μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, με την ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη.

Από την άλλη, στο 10′ ο Σιώμος έκανε την κίνηση από τα πλάγια αριστερά, έφτασε στη μικρή περιοχή, ωστόσο μετά την παράλληλη μπαλιά που έβγαλε μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Επίσης, η κεφαλιά του Βλάχου στο 19′, μετά από κόρνερ του Τσιανάκα έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ενδεκάδα του Θησέα Αγριάς
Η Λαρισαία διεθνής Μάχη Τσιοφλίκη ήταν η διαιτητής του αγώνα

Ο Οπούντιος απάντησε και στο 24′ ο Μαλέρδος ξέφυγε από τον Μπόρα, με τον παίκτη των γηπεδούχων ωστόσο να φωνάζει ότι η μπάλα πέρασε άουτ, για να βγάλει τη σέντρα για τον Σεΐτι. Αυτός σούταρε για να στείλει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 στο 30’… Με δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του αφύλακτου Πανάγου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κουτσιρίμπα, μετά την ασίστ του Σεΐτι. Ο Θησέας προσπάθησε ν’ αντιδράσει και παραλίγο να γίνει το 1-1 στο 45′, όμως ο Φαλαγγίτης είπε «όχι» στον Οικονόμου που έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιανάκα, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και απομακρύνοντας σωτήρια. Αυτή ήταν η μεγαλήτερη φάση για τους γηπεδούχους στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φαλαγγίτης στο 57′ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ την μπάλα μετά το σουτ του Βλάχου, ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Σεΐτι από το ύψος της περιοχής στο 61′, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 82′ βγήκε στην κόντρα επίθεση για να πιάσει το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο 87′ ο Δουλάς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, και ο Φαλαγγίτης έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Γκάγκας ήταν αυτός που έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του Οπούντιου μπλόκαρε.

Θησέας Αγριάς: Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουίχε (70′ Ρακής), Γκάγκας, Μπόρας, (59′ Δουλάς), Χατζησταμάτης, Βουρδάκης (70′ Λίτσος), Τσιανάκας (85′ Ζάχος), Βλάχος, Οικονόμου, Σιώμος

Οπούντιος Μαρτίνου: Φαλαγγίτης, Γκριτζάπης, Πανάγος, Νοουέλ, Δάβρης, Δούμουρας, Μαλέρδος (43′ Κόκκας), Κωτσαλάς (81′ Καραδήμος), Μέρμηγκας, Έντσο, Σεΐτι (87′ Κολιμάτσης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.