Πολίτης στο «Magnesiasports»: «Στόχος η γρήγορη παραμονή για τον ΓΣ Αλμυρού»

Αιχμηρός για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ ο Βολιώτης γκαρντ

Η επιλογή των ΓΣ Αλμυρού και Μιχάλη Πολίτη να συνεργαστούν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο προκάλεσε αίσθηση σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς ο έμπειρος Βολιώτης γκαρντ, με πολλές αρετές στο σκοράρισμα, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό σε μεγαλύτερες κατηγορίες, και με ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Η ένταξή του στους «νεοφώτιστους» του Παναγιώτη Νάνη πάντως είναι δεδομένη εδώ και καιρό, με την ομάδα να περιμένει πολλά από τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή και τον ίδιο να δηλώνει στο «Magnesiasports» ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Εξάλλου δεν έχει να αποδείξει κάτι ο ίδιος…

Συνέντευξη στον Χρυσόστομο Τρίμμη

-Είναι αλήθεια ότι προτού καταλήξεις στη συμφωνία με τον ΓΣ Αλμυρού, δέχθηκες κρούση από ομάδα της Α1 Εθνικής κατηγορίας;

«Αλήθεια είναι, αλλά δεν προχωρήσαμε σε κάποια ουσιαστική συζήτηση ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Υπήρξε μετά και η πρόταση από τον ΓΣ Αλμυρού, η οποία ήταν εξαιρετική και πολύ τιμητική, οπότε σύντομα δώσαμε τα χέρια και πλέον είμαι μέλος της ομάδας».

-Φανταζόμαστε ότι έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Παναγιώτη Νάνη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Οι σχέσεις με τον Παναγιώτη Νάνη είναι άριστες, ήδη πριν ενταχθώ στον ΓΣ Αλμυρού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λέξη που θα μπορούσε να τις περιγράψει. Οπότε, σίγουρα έπαιξε ρόλο προκειμένου να συμφωνήσουμε με τον ΓΣ Αλμυρού για να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου».

-Ετοιμάζεστε λοιπόν για το νέο πρωτάθλημα. Οι στόχοι ποιοι είναι;

«Είναι μία νέα ομάδα στην κατηγορία, και όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η παραμονή και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται, είναι ο βασικός στόχος. Ας το πετύχουμε αυτό πρώτα και από εκεί και πέρα θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα πρέπει όμως να κάνουμε τίποτε άλλο από το να είμαστε συγκεντρωμένοι στον συγκεκριμένο στόχο και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξή του».

-Το κλίμα στην ομάδα;

«Είναι ξεχωριστό, και ήδη έχουμε αναπτύξει καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά. Άλλωστε λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Με τον Παναγιώτη Παπούλια για παράδειγμα υπήρξαμε και συμπαίκτες στο παρελθόν, οπότε μπορούμε να δέσουμε όλοι πιο γρήγορα απ’ ότι μπορεί να περίμενε κανείς. Άλλωστε πολλοί από τους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας ήταν σ’ αυτήν και από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, που ανέβασαν την ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία».

-Πώς αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία την παρουσία της ομάδας στη Γ’ Εθνική;

«Είναι σίγουρα κάτι πολύ ευχάριστο για όλους και τιμητικό και για την ομάδα και την πόλη. Η Διοίκηση εξάλλου έχει δείξει ότι προσπαθεί για το καλύτερο και τα μέλη τους τρέχουν για να φέρουν κι αυτοί αποτελέσματα στον δικό τους τομέα».

Μαρκάροντας τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕ Λάρισας, Κώστα Σαριμπαλίδη, στο φιλικό Νίκη Βόλου-ΓΣ Αλμυρού

«Δεν υπάρχει χρόνος-Καλύτερα να κοιτάξουν κάποιοι το συλλογικό συμφέρον»

Η συζήτηση περιστράφηκε στη συνέχεια σε πιο γενικά αλλά αμιγώς μπασκετικά θέματα, με τον Μιχάλη Πολίτη να δείχνει ιδιαίτερα φορτισμένος όταν το θέμα πήγε στην κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα εντός ελληνικών συνόρων, και ειδικά σε πιο χαμηλές κατηγορίες.

-Πώς περιμένεις να είναι το φετινό πρωτάθλημα;

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε καθόλου.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να περιμένουμε πρώτα να βρει τον ρυθμό της η ομάδα. Πρέπει από την πρώτη στιγμή να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πρέπει να μπούμε αποφασιστικά από την αρχή στο γήπεδο και να διεκδικήσουμε τα αποτελέσματα για την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία. Είναι λίγες οι αγωνιστικές φέτος οπότε δεν έχουμε περιθώρια για προσαρμογή και για απώλειες εκτός προγράμματος».

-Φοβάστε τον κορωνοϊό;

«Όπως όλοι, έτσι κι εμείς. Πρέπει να παλέψουμε όλοι και σ’ αυτόν τον τομέα, γιατί πολλά πράγματα στην κοινωνία και στην καθημερινότητα έχουν πάει πολύ πίσω και οι αντοχές έχουν περιοριστεί σε δραματικά επίπεδα. Ο Αθλητισμός δεν έχει μείνει εξάλλου ανεπηρέαστος από την κατάσταση αυτή. Πολλά έχουν μείνει στάσιμα, βλέπουμε άλλωστε ότι έχουμε και δραματικές αλλαγές. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι τα πράγματα χωρίς κόσμο στις κερκίδες».

-Το μπάσκετ έχει μείνει στάσιμο; Αν ναι, μόνο εξαιτίας του κορωνοϊού;

«Το μπάσκετ έχει μείνει στάσιμο εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι ν’ αλλάξει κάτι, αλλά δεν μπορεί ν’ αλλάξει μόνο του. Όλοι μιλούν για αλλαγή αλλά και ο καθένας πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Μιλάμε, συμφωνούμε όλοι για κινήσεις, και στο τέλος δεν κάνει κανείς τίποτα. Δεν υπάρχει συλλογική σκέψη και ανάλογες κινήσεις σε καμία περίπτωση. Αντίθετα για σοβαρά θέματα που μας αφορούν όλους το μόνο που κοιτούν οι περισσότεροι είναι το ατομικό συμφέρον. Βέβαια το συλλογικό περιλαμβάνει και το ατομικό, αλλά δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν αυτό».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.