Πολύμερος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ανεπανάληπτες στιγμές για την ελληνική κωπηλασία»

Σχολίασε το χρυσό του Ντούσκου  ο Βολιώτης «ασημένιος» Ολυμπιονίκης

Το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ της κωπηλασίας σκόρπισε ενθουσιασμό και στην ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε βέβαια και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Πεκίνο (είχε προηγηθεί το χάλκινο στην Αθήνα), μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5.

«Από χθες το βράδυ ζει ανεπανάληπτες στιγμές η ελληνική κωπηλασία και γενικά ο ελληνικός Αθλητισμός με την αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μιας και έχουμε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άθλημα και το πρώτο μετάλλιο στην Ιαπωνία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζεται μία παράδοση στην ελληνική κωπηλασία, με το χρυσό μετάλλιο του Ντούσκου» τόνισε αρχικά ο Βασίλης Πολύμερος, θυμίζοντας ότι πέρα από τα δικά του μετάλλια (με τον Νίκο Σκιαθίτη στην Αθήνα και τον Δημήτρη Μούγιο στο Πεκίνο), υπάρχει και το χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι και με την πέμπτη θέση της Μαρίας Κυρίδου και της Χριστίνας Μπούρμπου στη δίκωπο και τη 10η θέση στο σκιφ με την Αννέτα Κυρίδου. Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία των παιδιών εκεί» τόνισε.

Όσον αφορά την πανδημία, πάντως ο Βασίλης Πολύμερος σημειώνει ότι ήταν… ευνοϊκή! «Εμάς ως χώρα και ως ομοσπονδία μας ευνόησε γιατί τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας (σ.σ. ο μεγαλύτερος είναι ο Στέφανος Ντούσκος, όντας 24 ετών). Βοήθησε τα παιδιά και τους προπονητές να προετοιμαστούν έναν επιπλέον χρόνο και να φορτώσουν με προπόνηση και εμπειρία για να είναι πιο έτοιμοι. Επίσης ως Ομοσπονδία από την πρώτη καραντίνα αντιμετωπίσαμε πολύ γρήγορα την όλη κατάσταση, στέλνοντας στα παιδιά μετά από τις οδηγίες του κράτους στα σπίτια τους μαζί με εξοπλισμό και κωπηλατοεργόμετρα για να προπονούνται υπό την εικονική επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών. Έτσι δεν χάσαμε ούτε μέρα προπόνησης και εκμεταλλευτήκαμε στο ακέραιο την πανδημία. Αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά πολύ περισσότερο από τα πρόσφατα αποτελέσματα των Ολυμπιακών Αγώνων» τόνισε χαρακτηριστικά ο έφορος της κωπηλατικής ομοσπονδίας.

Τέλος, η ερώτηση έμοιαζε αναπόφευκτη. Αυτό το χρυσό μετάλλιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη η Ομοσπονδία από την Πολιτεία για το άθλημα; «Η κωπηλατική ομοσπονδία, μετά την εποχή των πολλών χρημάτων και των παχιών αγελάδων μήταν μία από αυτές που τροφοδοτεί απ’ όλες τις κατηγορίες μετάλλια. Η μείωση στον προϋπολογισμό μας έφτασε το 30-35% αλλά σε σχέση με άλλες ομοσπονδίες είχαμε τις μικρότερες απώλειες. Μέσα και από το πρόγραμμα αξιολόγησης «ΧΕΙΛΩΝ» που βγαίνουν και οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, είμαστε στην πρώτη πεντάδα και είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος που βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη θέση» τόνισε ο Βασίλης Πολύμερος.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, η Πολιτεία μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και για την Ομοσπονδία αλλά πολύ περισσότερο να ρίξει τα φώτα πάνω στα παιδιά που πρωταγωνιστούν. «Όταν ήμουν εγώ αθλητής υπήρχαν πολλά προνόμια για τους Ολυμπιονίκες και τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Αυτά μέσα στον χρόνο ξεθώριασαν και κάποια χάθηκαν τελείως. Οπότε για μένα η Πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της πάνω στους αθλητές αυτούς και να δει πώς θα μπορέσει σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες να τους κρατήσει όσο περισσότερα χρόνια γίνεται στο άθλημα» τόνισε ο «ασημένιος» Βολιώτης Ολυμπιονίκης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.