Πώς ο φίλαθλος του ΝΠΣ Βόλος έγινε Πρόεδρος

Η στάση του Δημάρχου Βόλου πριν αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ

Μπορεί ένας απλός, έστω και προβεβλημένος, φίλαθλος μιας ομάδας, ή μικρομέτοχος τουλάχιστον να γίνει πρόεδρος μιας ΠΑΕ; Στο Football Manager, το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι σίγουρα, αλλά όπως φαίνεται και με απόφαση Πρωτοδικείου μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στην περίπτωση του Αχιλλέα Μπέου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου, με τον Δήμαρχο Βόλου μάλιστα να ευχαριστεί δημοσίως τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος που του πρότειναν τη θέση του προέδρου και ο ίδιος της αποδέχθηκε.

Η σχέση αυτή πάντως έχει υπόβαθρο, αφού είτε ως φίλαθλος ή ως μικρομέτοχος ή ακόμη και ως… μεταφραστής ο Αχιλλέας Μπέος πάντα ήταν εκεί για τον ΝΠΣ Βόλος και με τοποθετήσεις περί συνένωσης με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη!

Από την ιδέα στο εγχείρημα Σπυριδόπουλου

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Η ιδέα για μία νέα ομάδα κυκλοφορούσε για αρκετό καιρό από τον Αχιλλέα Μπέο, με τον Γιώργο Σπυριδόπουλο να εμφανίζεται το 2017 και με την Πύδνα Κίτρους να φέρνει στο προσκήνιο τον ΝΠΣ Βόλος, αναφέροντας μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τότε ότι έλαβε μια απόφαση με τους συνεργάτες του να ιδρύσουν μια ομάδα στο Βόλο και επισκέφθηκαν τον Αχιλλέα Μπέο με τον οποίο όπως είχε πει γνωρίζονται πολύ καλά από τη δεκαετία του 80’, έχοντας διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φιλία τους.

Μάλιστα, ο κ. Σπυριδόπουλος σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι αν αποτύχει το εγχείρημα: «θα χάσουμε 300.000 ευρώ και θα φύγουμε σαν φίλοι πάλι. Θα πούμε κάναμε την προσπάθειά μας». Δεν ξέρει κανείς βέβαια αν και πόσα έχασε ο κ. Σπυριδόπουλος και όσοι συμμετείχαν μέχρι τώρα στο εγχείρημα του ΝΠΣ Βόλος, αν και ο  πρώτος ισολογισμός, όπωως και το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ που συνήλθε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 δείχνει ζημιές ύψους 165.620 ευρώ. Όπως και να έχει ο Δήμαρχος Βόλου ήταν εκεί κάθε ώρα και στιγμή και κοντά στην ομάδα αυτή. Άλλωστε, με το που η Πύδνα Κίτρους έφτασε στον Βόλο ως ΝΠΣ, η αναβάθμιση του γηπέδου της Νεάπολης ήταν εμφανής, αποτελώντας την πρώτη έδρα της συγκεκριμένης ομάδας.

Από τα αποδυτήρια των διαιτητών στην απολογία και στη μήνυση!

Πριν αναλάβει λοιπόν την προεδρία της ΠΑΕ, ο Δήμαρχος Βόλου και ο ΝΠΣ είχαν κληθεί από κοινού σε απολογία, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019!  Ήταν στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-ΝΠΣ Βόλος, όταν μετά το τέλος του αγώνα ο Αχιλλέας Μπέος, σύμφωνα με το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο βρέθηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών, χωρίς να έχει διαπίστευση, ούτε ρόλο… Ωστόσο βρέθηκε…

Από τον Νοέμβριο του 2019 και το επόμενο καταγεγραμμένο περιστατικό, με τον Δήμαρχο Βόλου να ανακοινώνει ότι κατέθεσε μήνυση κατά του διαιτητή Αλέξανδρου Τσαμούρη και κατά παντός άλλου υπευθύνου για αλλοίωση αποτελέσματος με δόλο για στοιχηματική απάτη! Ο Τσαμούρης διηύθυνε τον αγώνα μεταξύ Λαμίας και ΝΠΣ Βόλος, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος πάντως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι προχώρησε σ’ αυτήν την κίνηση με την ιδιότητα του Δημάρχου Βόλου και του απλού φιλάθλου…

Μεταφραστής σε πέντε γλώσσες…

Μετά είναι και το περιβόητο περιστατικό με την ιδιότητα του μεταφραστή! Τον Δεκέμβριο και πάλι του 2019, βρισκόμενος στον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Δήμαρχος Βόλου είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ του Πειραιά, Κώστα Καραπαπά, για να δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα ότι: «Ο λόγος που ήμουν στον πάγκο επειδή έπαιξε παντού το θέμα είναι πως γνωρίζω 5 γλώσσες και μου ζητήθηκε να ήμουν στον πάγκο και να κάνω μετάφραση»!

Άποψη για μετοχές, φιλοξενία και τηλεοπτικά!

Πριν πάντως αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, συχνά-πυκνά ο Αχιλλέας Μπέος προχωρούσε σε δηλώσεις, τόσο ραδιοφωνικές όσο και τηλεοπτικές για τη συγκεκριμένη ομάδα, ακόμη και για το θέμα που είχε ανακινηθεί περί πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ή και προσκαλώντας φιλάθλους άλλων ομάδων να έρθουν στον Βόλο για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις με τον ΝΠΣ, όπως αυτούς του ΠΑΟΚ, τον περασμένο Οκτώβριο, τονίζοντας ότι: «Ο κόσμος θα φιλοξενηθεί και ό,τι προβλήματα υπάρξουν θα είμαι εκεί για να βοηθήσω. Να έρθει ο κόσμος και να χαρεί μια ωραία εκδρομή».

Όσον αφορά την εκπροσώπηση του ΝΠΣ Βόλος στο Δ.Σ. της Super League, μπορεί ο Αλέξης Κούγιας ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ πολλές φορές να δήλωσε ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ομάδας και να υποστήριξε ότι σε τηλεδιάσκεψη φαινόταν δίπλα στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο κο Λούτσο ο Δήμαρχος Βόλου, ωστόσο μόνο οι συμμετέχοντες σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη μπορούν να τον επιβεβαιώσουν ή να τον διαψεύσουν…!

Μπορεί πάντως κανείς να ξεχάσει την επίθεση του Δημάρχου Βόλου κατά της NOVA που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League τον περασμένο Ιανουάριο; Κάνοντας λόγο για στάση πληρωμών από πλευράς συνδρομητικού καναλιού προς την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, σχολίαζε τότε ότι πρόκειται για «παραβίαση κάθε λογικής και των όρων του υγιούς και θεμιτού ανταγωνισμού, που διαλύει στην πράξη τους ισχυρισμούς, των δήθεν εξυγιαντών και νοσταλγών της κανονικότητας του ποδοσφαίρου μας, περί δίκαιης αντιμετώπισης»! Σημειωτέον ότι τότε ήταν στα σκαριά η εξαγορά της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Από το κοινό εγχείρημα στη διοίκηση Πρωτοδικείου

Πάντως, ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου είχε δώσει συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο του 2019, κάνοντας λόγο για ανάγκη να υπάρξει ένα συνολικό εγχείρημα στον Βόλο με συνένωση δυνάμεων όλων των συλλόγων. «Δεν με ενδιαφέρει να υπάρχει μία ομάδα εδώ η οποία να μην είναι αποδεκτή από τουλάχιστον την πλειοψηφία της πόλης. Και δεν εννοώ 20-30-50-100-200-300, είτε κάποιους από αυτούς έχουν ιδιοτελή συμφέροντα ή είναι ρομαντικοί. Αλλά δεν μπορούν να επιβληθούν στους χιλιάδες. Αλλά αυτό πρέπει να το δούμε με έργα. Πού οδηγεί αυτή η κόντρα αν θέλετε των δύο ομάδων. Ιστορία έχει και η Νίκη και ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα τι θέλουμε για την πόλη μας;» είχε αναρωτηθεί ο δήμαρχος Βόλου.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη τέτοιου είδους τοποθέτηση, με τον Δήμαρχο Βόλου σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Astra τον Νοέμβριο του 2016 να τονίζει ότι αν αθωωνόταν στις δικαστικές του περιπέτειες θα επέστρεφε για να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ομάδα στην Ελλάδα,  ξεκινώντας από τον Βόλο και ότι: «Αυτή θα λέγεται Βόλος! Ο Ολυμπιακός και Νίκη έχουν τη δική τους ιστορία, αλλά γι’ αυτό το εγχείρημα, το όραμα και το όνειρο υπάρχει πολύς κόσμος που το αγκαλιάζει και πολλοί επιχειρηματίες που θα επενδύσουν. Έχω βρεθεί σε συζητήσεις και για μεγάλα πράγματα μόνο τότε θα επανερχόμουν στο ποδόσφαιρο»!

Τελικά ακολούθησε το εγχείρημα Σπυριδόπουλου, η άνοδος του ΝΠΣ Βόλος στη Super League, η αποχώρηση Σπυριδόπουλου και ο ορισμός Δ.Σ. Πρωτοδικείου, με πρόεδρο τον Αχιλλέα Μπέο…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.