Προχωρά η αναβάθμιση του γηπέδου της Αγριάς

Προς υπογραφή η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμο Βόλου

Στο Βασδέκειο αναγκάστηκε να δώσει τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια ο Θησέας Αγριάς, αλλά και η νέα χρονιά στην Α’ ΕΠΣΘ θα αναγκάσει τη διοίκηση ν’ αναζητήσει γήπεδο για τους αγώνες που θα κληθεί να δώσει, αφού αρχίζουν τα έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αγριάς. Το θέμα μάλιστα πέρασε και από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου τη Δευτέρα 4 Απριλίου, που είναι ο κύριος του έργου.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο σχετικό κείμενο η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου προχωρούν στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την άμεση και αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου, με τον συνθετικό χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί να καλύπτει επιφάνεια 7.113 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει ήδη συνταχθεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, αυτή αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, την προμήθεια αδρανών υλικών για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα, αλλά και την προμήθεια και την τοποθέτηση ενός ζεύγους πάγκου αθλητών και ενός πάγκου διαιτητών και την προμήθεια καθώς και την τοποθέτηση ζεύγους εστιών ποδοσφαίρου με τα απαραίτητα δίχτυα.

Επίσης τονίζονται τα εξής: «Η τοποθέτηση των αδρανών υλικών με όλες τις απαιτούμενες εργασίες θα υλοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Το γήπεδο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, ο οποίος θα αποξηλωθεί με στρώμα χώματος 5 εκατοστόμετρων. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση σε άλλες εργασίες κηποτεχνίας του Δήμου. Κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα αφ’ ενός λόγω έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή αλλά και γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ, συμπ/νου του Φ.Π.Α, εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων, ενώ η δαπάνη βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ομολογουμένως, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Αγριάς είναι αρκετά άσχημος και η αναβάθμισή του κρίθηκε εδώ και καιρό αναγκαία, με αρκετές από τις φιλοξενούμενες ομάδες να έρχονται και αυτές αντιμέτωπες με την κακή κατάσταση, πόσο μάλλον οι ποδοσφαιριστές του Θησέα. Η ολοκλήρωση του έργου πάντως, μαζί με όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 16 μήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.