Πρόεδρος ΕΣΠΕΚΕΛ στο «Magnesiasports»: «Πρέπει να διακόψουμε για να μην κλείσουμε»

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριος Πατσιαούρας
Για 15 ημέρες αναστολή δράσης και στο βόλεϊ

Να διακόψει τη δράση των πρωταθλημάτων αποφάσισαν οι αρμόδιοι και του βόλεϊ, και αναμένοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστέριος Πατσιαούρας μίλησε στο «Magnesiasports» για την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης απόφασης, για τις επόμενες δύο εβδομάδες…

«Αναλογιζόμενοι τη βαρύτητα και τη διασπορά των κρουσμάτων, αυτοβούλως αποφασίστηκε να σταματήσουμε για 15 μέρες τα πρωταθλήματα» τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έπρεπε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση για να αποφευχθεί το οριστικό lockdown…

-Αρκεί το δεκαπενθήμερο ή θα δείτε τα δεδομένα και μετά από αυτό;

«Προφανώς και θα πρέπει να δούμε την κατάσταση μετά από αυτό το διάστημα και να την επαναξιολογήσουμε. Αλλά θεωρώ ότι αυτές οι δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού στο άθλημα, και από εκεί και πέρα με τα κατάλληλα μέτρα να προχωρήσουμε σε επιστροφή στη δράση».

-Οι σύλλογοι πώς βλέπουν αυτήν την απόφαση;

«Όλοι το είδαν θετικά και δεν είχαμε αντιδράσεις, αφού βλέπουν και τα μέλη των ομάδων την κατάσταση που επικρατεί με αύξηση των κρουσμάτων».

-Έχει κρούσματα το θεσσαλικό βόλεϊ αυτήν τη στιγμή;

«Πλήρη εικόνα δεν έχουμε αλλά βλέπουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οπότε δεν μπορεί παρά να έχει. Δεν είμαστε εξάλλου ένα κλειστό κλαμπ ως άθλημα. Ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, συμβαίνει και στον Αθλητισμό, ως μικρογραφία της».

-Υπάρχει φόβος για οριστική διακοπή της δράσης;

«Για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με μία τέτοια εξέλιξη αποφασίσαμε να διακόψουμε την αγωνιστική δράση για τις επόμενες 15 ημέρες…».

-Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, για τρίτη χρονιά, πόσο μπορεί ν’ αντέξει το ελληνικό βόλεϊ;

«Αυτό είναι το φοβερό ερώτημα που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε μέτρα τώρα, αλλιώς το μέλλον θα είναι δυσοίωνο. Οι σύλλογοι αυτήν τη στιγμή είναι στα όριά τους. Είναι σίγουρα καλό να υπάρχει κάποια οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, όπως έγινε προσφάτως με την απόδοση των ποσών από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Αλλά καταλαβαίνετε κι εσείς ότι αν δεν λειτουργεί κάτι είναι σαν να βρίσκεται στην Εντατική με οξυγόνο. Μπορεί να μην αντέξει κιόλας…».

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.