Προκαταρκτική για διαμονή στον Ξενώνα ποδοσφαιριστών της ομάδας ΝΠΣ Βόλος

Μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, σχετικά με το θέμα της διαμονής ποδοσφαιριστών του ΝΠΣ Βόλος στον Ξενώνα Αθλητών, που βρίσκεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με αφορμή μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρεκλίδης, τον Μάιο του 2019.
Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά της Διοίκησης του ΝΠΣ Βόλος και του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, για παραχώρηση του ξενώνα αθλητών, για τη διαμονή των ποδοσφαιριστών της ομάδας, κατά παράβαση του καταστατικού λειτουργίας των ξενώνων και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους προηγούμενους μήνες ζητήθηκε να ληφθούν καταθέσεις από πρώην δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης, που είχε κάνει ανάρτηση σχετικά με το θέμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιακό παράγοντα του Νομικού Προσώπου του Δήμου, όπως και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τους όρους παραχώρησης του ξενώνα.
Με τη προκαταρκτική εξέταση, που θα ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ζητείται να διερευνηθεί το θέμα της παράβασης καθήκοντος καθώς και εάν υπάρχει οικονομική ζημιά του Δήμου.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε τρία δίκλινα δωμάτια του ξενώνα αθλητών διαμένουν ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, ενώ υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διάρκειας ενός μήνα, που ενέκρινε τη διαμονή τους, αντί 10 € ημερησίως, όπως ορίζεται στους όρους χρήσης του ξενώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.