Πρόκριση για τον Θησέα Αγριάς στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Ο Ζάγκας μαρκάρεται από τον Διαμαντόπουλο

Τρία χαμένα πέναλτι, ένταση και δύο αποβολές, δοκάρια και ένα τέρμα στο δεύτερο μέρος της παράτασης έκριναν τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ ανάμεσα σε Ακρόπολη Σέσκλου και Θησέα Αγριάς, με τους φιλοξενούμενους τελικά να παίρνουν τη νίκη χάρη στο τέρμα του Βλάχου.

Το βαρύ τερέν εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν ευνόησε το πολύ τεχνικό παιχνίδι, με τη δύναμη να κυριαρχεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν δύο πέναλτι, το ένα μάλιστα στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ και ο Θησέας δεν κατάφερε να πετύχει γκολ από τα 11 μέτρα, όταν του δόθηκε η ευκαιρία.

H είσοδος των διαιτητών και των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο
Βαρύ το γήπεδο σε αρκετά σημεία λόγω της βροχόπτωσης που προηγήθηκε

 Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Ακρόπολη είχε κάτω από τα δοκάρια τον Στούκα, ενώ την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Φώτου, Σπ. Γκάγκας του Κων/νου και Τάσος Κολημήτρας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κώστας Κολημήτρας και Σπ. Γκάγκας του Δημητρίου, δεξί μπακ χαφ ο Ζάγκας, αριστερό ο Αξιώτης, ενώ μπροστά απ’ αυτούς έπαιζαν Φουρκιώτης και Αντωνίου αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μόσιος σε ένα 3-4-3.

Η ενδεκάδα της Ακρόπολης

Ο Θησέας είχε κι αυτός ίδια διάταξη με τερματοφύλακα τον Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε και  τριάδα των κεντρικών αμυντικών, που αποτελούνταν από τους Ιακωβίδη, Γαλανόπουλο και Νιαώτη με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Ρόλο μπακ χαφ είχαν Ιωαννίδης και Διαμαντόπουλος, στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κοτζαθανάσης και Δημητριάδης, ενώ τον φορ Βλάχο βοηθούσαν από τα πλάγια οι Λίτσος και ΖαχαράκηςΣτο 7ο μόλις λεπτό ο Θησέας Αγριάς είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει γκολ, με τον Ζαχαράκη να κάνει το σουτ αλλά σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ακρόπολης, ενώ στο 11ο λεπτό, ο Νιαώτης έκανε τη σέντρα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας.

Η ενδεκάδα του Θησέα

Ξεκίνημα με δοκάρια και πέναλτι

Με τον Ζαχαράκη να βλέπει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Στούκα στο 7ο λεπτό άρχισε η αναμέτρηση, ενώ στο 17΄η Ακρόπολη είχε την τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Αντωνίου ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Νιαώτη, για να υποδείξει άμεσα την παράβαση ο διαιτητής. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μόσιος, ωστόσο ο Βαν Ντε Γουΐχε έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε για να κρατήσει το «μηδέν» για την εστία του.

Ο Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε αποκρούει το πρώτο πέναλτι του Μόσιου

Δύο ευκαιρίες είχε από εκεί και πέρα ο Θησέας, στο 28’ με τον Δημητριάδη να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ στο 32’ το πλασέ του Ζαχαράκη έστειλε επίσης την μπάλα άουτ.

Στο 43’ ο Ζάγκας βρέθηκε μετά από πάσα του Μόσιου απέναντι στον Βαν Ντε Γουΐχε αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια που έκανε, ενώ στο 44’ ο Δημητριάδης σούταρε, με τον Στούκα να αποκρούει αλλά και την μπάλα να βρίσκει δοκάρι και να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Χαμένο πέναλτι και στο τέλος!

Στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφονται φάσεις αλλά και… δραματικές στιγμές που μοιραία οδήγησαν στην παράταση.

Η εκτέλεση φάουλ του Ζαχαράκη στο 53ο λεπτό έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Βλάχου σταμάτησε στο σώμα του Κολημήτρα, για να ακολουθήσει νέο σουτ του Δημητριάδη χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ιωαννίδης είχε επίσης σουτ στο 56’ και απομάκρυνε με γροθιές ο Στούκας, ενώ στο 58’ καταγράφεται νέο δοκάρι για τον Θησέα Αγριάς μετά από σουτ Ζαχαράκη και πάλι.

Στο 62’ ο Μόσιος σκόραρε για την Ακρόπολη αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε αφού ο παίκτης των γηπεδούχων υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 75’ Ο Κοτζαθανάσης άλλαξε την μπάλα με τον Ιωαννίδη για να σουτάρει και να στείλει την μπάλα άουτ.

Ενώ ο Θησέας Αγριάς έψαχνε το γκολ, η Ακρόπολη είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 90+2’ της αναμέτρησης, όταν ο Μόσιος βρέθηκε πεσμένος εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Ιακωβίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σ.Δ. Γκάγκας για να αποκρούσει και πάλι ο Βαν Ντε Γουΐχε! Στην αντεπίθεση μάλιστα ο Μπόρας έκανε το σουτ για να στείλει την μπάλα λίγο άουτ!

Γκολ από τα 11 μέτρα και αποβολές

Στην παράταση τελικά κρίθηκαν όλα, με τον Θησέα Αγριάς στην έναρξη (94’) να έχει την ευκαιρία να σκοράρει, αφού ο Μπόρας πέρασε στον Ιωαννίδη, με τον Σ.Δ. Γκάγκα να κάνει στη συνέχεια το τάκλιν και να βρίσκει την μπάλα με το χέρι σύμφωνα με τον διαιτητή.

Μάλιστα ο παίκτης της Ακρόπολης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, ενώ ο Κοτζαθανάσης ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών. Αποτέλεσμα; Η μπάλα άουτ…

Τελικά στο δεύτερο μέρος της παράτασης και στο 5ο λεπτό αυτού ήρθε το τέρμα για τον Θησέα. Ο Ιωαννίδης έβγαλε τη σέντρα ο Βλάχος πετάχτηκε και νίκησε τον Στούκα για το 0-1 που έδωσε την πρόκριση στον τελικό για την ομάδα του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Αγχίαλος-Ρήγας Φεραίος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα ο Μόσιος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Aκρόπολη Σέσκλου: Στούκας, Ζάγκας, Κολημήτρας Αν., Φώτου (55’ Μητρομάρας) Κολημήτρας Κ., Γκάγκας Σ.Κ., Αντωνίου, Γκάγκας Σ.Δ., Φουρκιώτης, Αξιώτης, Μόσιος.

Θησέας Αγριάς:  Βαν Ντε Γουΐχε Ντ., Λίτσος (61′ Κυρίτσης Θ.), Διαμαντόπουλος, Νιαώτης (61’ Μπόρας), Ιακωβίδης, Γαλανόπουλος, Ζαχαράκης (75’ Πέτσης), Δημητριάδης (75’ Οικονόμου), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.