Προς τα μπαράζ ανόδου οδεύει ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά σε ποιο γήπεδο;

Ανοιχτό το θέμα του χώρου διεξαγωγής των αναμετρήσεων

Γεμίζουν τις μπαταρίες τους και αισιοδοξούν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με τέσσερις βαθμοί ν’ αρκούν παράλληλα για την κατάκτηση της 1ης θέσης και μαθηματικά και από εκεί και πέρα να αρχίσουν όλοι ν’ ασχολούνται πιο συστηματικά για τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και προφανώς και με το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις.

Το ΕΑΚ αποτελεί τη φυσική έδρα των «ερυθρόλευκων» και είναι δεδομένο ότι για συμβολικούς λόγους όλοι θα ήθελαν να διεξαχθούν εκεί όλες οι αναμετρήσεις. Θεωρητικά χρειάζεται άδεια επιπέδου Γ’ Εθνικής κάθε γήπεδο προκειμένου να διεξαχθούν εκεί αγώνες μπαράζ, με το ΕΑΚ δύσκολα (πάντα θεωρητικά) να πληροί τις προϋποθέσεις. Από την άλλη, μπορεί η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος να ξέρει κάτι περισσότερο που δεν έχει αποκαλύψει έως τώρα, και να αισιοδοξεί ότι θα βρει λύση και εφόσον η ομάδα πάρει μέρος στα μπαράζ, θα έχει τη δυνατότητα τα παιχνίδια να τα δώσει εκεί. Είναι άλλωστε ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες οι δηλώσεις που έχουν γίνει φέτος από πλευράς μελών και εκπροσώπων του ποδοσφαιρικού τμήματος, ακόμη και σε ευχάριστες για τους «ερυθρόλευκους» στιγμές, όπως μετά τη νίκη επί της Αγίας Άννας, οπότε σχετική αποκάλυψη δεν έχει γίνει, που να την έχουμε τουλάχιστον υπόψη μας.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν; Ο Μαγνησιακός που συμμετείχε στην ίδια διαδικασία πέρυσι είχε καταφύγει στο «Παντελής Μαγουλάς», γήπεδο που δεν πρόκειται να μπει καν στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Ολυμπιακό Βόλου. Για τη Νεάπολη πάλι ο δήμος είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει τη σχετική έγκριση, με αγώνες της Νίκης Βόλου να έχουν φιλοξενηθεί εκεί, αλλά το παιχνίδι της Αγίας Άννας με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι.

Προφανώς, κάποια στιγμή, εφόσον πάντα ο Ολυμπιακός Βόλου κληθεί να πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου, θα προκύψει και η απάντηση, έστω μέσα από τους ορισμούς των αναμετρήσεων που ανακοινώνει η ΕΠΟ σ’ αυτήν την περίπτωση. Μπορεί απλά να βρεθεί λύση για το ΕΑΚ στο τέλος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το πει κανείς αυτό με σιγουριά αυτήν τη στιγμή.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.