Προσαρμογή σχεδίων ενόψει ύφεσης…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τα σενάρια και οι σκέψεις σε Ολυμπιακό και Νίκη

Η φετινή αγωνιστική περίοδος μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο με βάση τα τρέχοντα δεδομένα οι ομάδες σκέφτονται και την επόμενη χρονιά, αξιοποιώντας το κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή…

Βέβαια τα όποια σχέδια γίνονται δεν μπορούν παρά να είναι υποθετικά, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μπορεί να αλλάξει εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και των οικονομικών δεδομένων που θα προκύψουν.

Το πλήγμα στα οικονομικά είναι δεδομένο για όλους τους συλλόγους, αλλά και για τους επαγγελματίες αθλητές, αφού οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα φέρει στο προσκήνιο τόσο μειωμένα έσοδα όσο και μειωμένες οικονομικές απολαβές. Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ύφεση θα είναι βαθιά, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη στιγμή που οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας και της παραγωγής ήδη έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Με τον Αθλητισμό στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, είναι σίγουρο ότι θα κληθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα.

Ουσιαστικά οι άνθρωποι του επαγγελματικού αθλητισμού θα κληθούν να προσφέρουν στο κοινό ένα προϊόν, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από τους μειωμένους οικονομικούς πόρους αλλά και το οποίο καλούνται να σχεδιάσουν έτσι ώστε να έχει προοπτικές ανάπτυξης και να είναι θελκτικό. Η εποχή του ρομαντισμού έχει τελειώσει και αυτή των τεχνοκρατών στον Αθλητισμό σε οποιαδήποτε κατηγορία μοιάζει να βρίσκεται προ των πυλών. Οπότε οι σύλλογοι καλούνται να απευθυνθούν σε ειδικούς σε κάθε τομέα ξεχωριστά και να τους εμπιστευθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να κλείσουν τα αυτιά τους στις… σειρήνες που μόνο σε λάθος χειρισμούς μπορούν να οδηγήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται να κινηθούν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Βόλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου, ωστόσο υπάρχουν και κοινά σημεία τα οποία οι διοικήσεις καλούνται να διαχειριστούν.

Αναμονή στην πλευρά των «ερυθρόλευκων»

Στην πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός να ακούσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ,ο οποίος με συγκεκριμένα εχέγγυα θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχοντας τονίσει πάντως ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ομάδα ακυβέρνητη, περιμένει και αυτός να δει τις επόμενες εξελίξεις. οΙ διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου πάντως, όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές, δεν είναι ικανοποιημένοι από το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων τη φετινή αγωνιστική περίοδο ,περιμένοντας βέβαια και κάποια έσοδα, όπως για παράδειγμα από τα τηλεοπτικά.

Με βάση αυτές τις συνισταμένες κινούνται και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, και μόλις οριστικοποιηθούν κάποια πράγματα άγνωστο πότε τότε αναμένονται και βασικές αλλαγές και στο δυναμικό αλλά και στα σχέδια πάνω στα οποία θα κινηθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Τα επόμενα βήματα

Στη Νίκη Βόλου υπάρχει μία δεδομένη διοικητική σταθερότητα οπότε υπάρχουν ήδη σκέψεις σε ότι έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό και το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να αποτελέσουν παρελθόν, αλλά και ποιοι θα μπορούσαν να είναι μεταγραφικοί στόχοι. Από την άλλη παραμένει ανοιχτό το θέμα του προπονητή, ενώ είναι δεδομένη η θέληση της διοίκησης να παραμείνει ο Στάικος Βεργέτης στη θέση του τεχνικού ηγέτη της ομάδας. Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα εμπόδια, δεν αποκλείεται η ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, εφόσον βρεθούν τα κοινά σημεία επαφής για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε όλα τα θέματα.

Αναδιάρθρωση με ημερομηνία λήξης;

Το πρώτο κοινό σημείο για Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη δεν είναι άλλο από αυτό της αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου πλησιάζει ολοένα και περισσότερο σε καθημερινή βάση στην πραγματικότητα, από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση φέτος, και κατά πόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται στήριξη στο πλαίσιο μιας οικονομικής ύφεσης.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, χρήματα για πέταμα δεν υπάρχουν ούτε και για έξοδα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, οπότε η πρόταση για διοργάνωση ενός πρωταθλήματος σε επίπεδο δεύτερης εθνικής κατηγορίας με δύο ομίλους, κερδίζει συνεχώς συμμάχους. Όμως όλα εξαρτώνται από τη διάθεση των αρμοδίων όπως για παράδειγμα από την ΕΠΟ, ενώ ήδη φωνές κάνουν λόγο για μία μεταβατική χρονιά όσον αφορά την επόμενη, και για πρωτάθλημα δύο ομίλων μόνο για μία αγωνιστική περίοδο, ή το πολύ για δύο… Αναδιάρθρωση με ημερομηνία λήξης δηλαδή, ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες και κατά πόσο θα ορθοποδήσουν.

Η 27η Απριλίου θεωρείται μία σημαντική ημερομηνία, καθώς τότε αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες επίσημες συσκέψεις των αρμοδίων οργάνων για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρα από την κατηγορία της Super League.

Ζήτημα… γηπεδικό

Ένα ακόμη κοινό σημείο,  δεν είναι άλλο από το γηπεδικό και κανείς δεν μπορεί να πει 100% ότι υπάρχει ικανοποίηση για τη χρήση του γηπέδου της Νεάπολης, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει σχέδια για το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο ενώ η Νίκη, έχει συνεχώς σε πρώτο πλάνο τα σχέδια και τις εξελίξεις για το «Παντελής Μαγουλάς».

Πολλές εναλλακτικές λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, αφού λόγω κατηγορίας ο ΝΠΣ Βόλος έχει το προβάδισμα στο Πανθεσσαλικό, ενώ το ΕΑΚ Βόλου, δεν διατέθηκε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει για την επόμενη.

Άγνωστο είναι εξάλλου αν η Νίκη Βόλου θα μπορεί τη νέα χρονιά να χρησιμοποιήσει το «Παντελής Μαγουλάς», αφού υπάρχει το θέμα με τη θύρα 3, ενώ είναι δεδομένη η θέληση των «ερυθρόλευκων» να έχουν στη διάθεσή τους το ΕΑΚ, που αποτελεί και τη φυσική τους έδρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.