Πρόσφερε σκορ και θέαμα στο Πανθεσσαλικό, 5-0 η Νίκη τον Φωκικό

Η Νίκη πρόσφερε σκορ και θέαμα στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Φωκικό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0, επαναφέροντας τα χαμόγελα στις τάξεις των φιλάθλων της μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ. Οι κυανόλευκοι ευτύχησαν μέχρι το πρώτο μισάωρο να προηγηθούν με δύο τέρματα του Χρήστου Τζιώρα χάρη σε ισάριθμες κεφαλιές και από κει και πέρα έφτασαν στην επίτευξη άλλων τριών γκολ στην επανάληψη. Ο Ιορδανίδης στο 62’, ο Κέρι στο 89’ (ήταν το δέκατο στο πρωτάθλημα) και ο Βουκομάνοβιτς στο 90’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι κυανόλευκοι σημείωσαν για δεύτερη φορά πέντε γκολ στην έδρα τους μετά το 5-0 επί του Θησέα στην πρεμιέρα και έχουν την καλύτερη επίθεση στον 4ο όμιλο με 23 γκολ έναντι 22 του Ολυμπιακού Β.

Στο 14’ μετά και από συνεχόμενη πίεση της Νίκης Βόλου από την αρχή του αγώνα ήρθε το πολυπόθητο γρήγορο γκολ για τους κυανόλευκους. Ο Κέρι εκτέλεσε με πάσα ένα κόρνερ από τα δεξιά, ξαναπήρε την μπάλα και προχώρησε σε μία κλασική του κίνηση, βγάζοντας τη σέντρα με το αριστερό. Παρενεβλήθη στον αέρα παίκτης του Φωκικού η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Καντούτσης με κεφαλιά έδωσε ύψος στην μπάλα, προωθώντας την για τον Τζιώρα, που με δυνατό άλμα νίκησε στο ύψος της μικρής περιοχής τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο και με νέα κεφαλιά με πλάτη προς την εστία βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Στο 23’ ο Αποστολίδης αποδείχθηκε σωτήρας των γηπεδούχων, αφού βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μουράντοφ κι έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Στο 29’ ο Τζιώρας βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» για δεύτερη φορά, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Από υπέροχη κάθετη του Κέρι στον Δωματά, ο τελευταίος βγήκε σε θέση μέσα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα για τον Τζιώρα, που με κεφαλιά νίκησε και πάλι τον Παπαδόπουλο, σημειώνοντας το 2-0.

Ο φορ της Νίκης φάνηκε επικίνδυνος και σε άλλες δύο περιπτώσεις, πάλι με κεφαλιά. Στο

32’ η μπάλα πήγε πάνω στον Παπαδόπουλο ουσιαστικά, αλλά στο 36’ ο γκολκήπερ του Φωκικού αναγκάστηκε σε εκπληκτική επέμβαση, για να αποσοβήσει το 3-0.

Αυτό τελικά έγινε στο 62ο λεπτό του αγώνα κι αφού πρώτα ο Αποστολίδης έπεσε και απέκρουσε με σχετική δυσκολία το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Κοτσάι στο 59’. Ο Μετούσι βγήκε γρήγορα από τα δεξιά, παίρνοντας την μπάλα από τον Κέρι, και έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα. Η μπάλα πέρασε από όλον τον κόσμο και έφτασε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ιορδανίδης έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η Νίκη είχε όμως και άλλο θέαμα να προσφέρει στους φιλάθλους της, τους οποίους αντάμειψε με άλλα δύο γκολ, για να φτάσει στο τελικό 5-0, αν και η αλήθεια είναι ότι μετά το τρίτο τέρμα είχε ρίξει ρυθμούς.

Ο Μακένγκο στο 89′ μετά από ωραία ντρίμπλα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έβγαλε ωραία στα αριστερά του για τον Κέρι Λόρι, που μετά από μία επαφή με την μπάλα, έκανε ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, που κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Ένα λεπτό αργότερα και αμέσως μετά τη σέντρα ο Μακένγκο έκλεψε στον χώρο του κέντρου σε θέση μέσα αριστερά και πέρασε στην ίδια πλευρά για τον Ντινιωτάκη, που έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Βουκομάνοβιτς. Ο Σέρβος φορ με το κεφάλι σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΝΙΚΗ Β.: Αποστολίδης, Μετούσι (80’ Λάιος), Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Δωματάς (67’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Ιορδανίδης (77’ Μακένγκο), Τζιώρας (56’ Βουκομάνοβιτς)

ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Κουβέλης (80’ Πιέτρης), Ζιώγας, Αμπραχαμιάν (83’ Χρυσαφόπουλος), Κοτσάι, Μουράντοφ, Κυριακόπουλος, Μεγάλος, Χατζηστάμου (81’ Αδάμ), Κολοβός (67’ Πελτέκης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.