Πρωταθλητές Ελλάδος στο σκάκι τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο

Τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη

Τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο πρόσθεσαν ακόμη μία επιτυχία στο ενεργητικό τους, καθώς αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της Ε.Σ. Θεσσαλονίκης στην κατάκτηση για πρώτη φορά της πρώτης θέσης στη σύγχρονη ιστορία των τελικών του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων-Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Μετά την επιτυχία του Χρήστου Τσαρσιταλίδη να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος το 2017 στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού και τις αμέτρητες διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο τόσο του Χρήστου όσο και του αδερφού του Κωνσταντίνου σε Διεθνή τουρνουά και σε τουρνουά Πανελλήνιας εμβέλειας, ήρθε η στιγμή τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδος και με την ομάδα τους, την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, η οποία πήρε με “περίπατο” το 11ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων-Κορασίδων μέχρι 16 ετών.

Με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους της και με σχετική άνεση στέφθηκε πρωταθλήτρια με 12 βαθμούς.

Στη 2η θέση τερμάτισε η Σ.Α. Χανίων, η οποία ισοβάθμησε στους 9 βαθμούς με τον 3ο Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρη Νίκαιας, αλλά υπερτερούσε στα κριτήρια ισοβαθμίας.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι μόλις η τέταρτη ομάδα που στέφεται πρωταθλήτρια στους 11 τελικούς του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων-Κορασίδων μέχρι 16 ετών, μετά τα 4 πρωταθλήματα της Π.Σ. Περιστερίου, τα 3 του Σ.Ο. Καβάλας και τα 3 της Σ.Α. Χανίων.

Οι αγώνες  διεξήχθησαν από 20 έως 23 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ, με τη συμμετοχή 20 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων στο chess-results.

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://chessfed.gr/youthteam2018/

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.