Πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ ο Διαγόρας, 1-2 τον Σαρακηνό

Ο Καραμπούζης σε μονομαχία του με τον Μόσιο στο ματς Σαρακηνός-Διαγόρας 1-2

Στο βοηθητικό του ΕΑΚ, έχοντας στο πλάι του πολυπληθείς φίλους του, ο Διαγόρας Στεφανοβικείου κέρδισε με σκορ 2-1 τον γηπεδούχο Σαρακηνό κι αναδείχθηκε πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΘ, κερδίζοντας, παράλληλα, την άνοδό του στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σκόρερ για τους νικητές οι Κυριάκος (13′) και Κουβελάς (21′), μείωσε για τον Σαρακηνό ο Τζίκας (51′).

Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα κατακτούσε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αν κέρδιζε το παιχνίδι, άσχετα με το τι θα έκαναν οι συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης, Δήμητρα και Ρήγας Φεραίος, κι από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της, θέτοντας τις βάσεις για το τρίποντο. Συγκεκριμένα, μόλις στο 13ο λεπτό ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ, με ένα όμορφο δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον έμπειρο Τάσο Κυριάκο, το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Γράντας, για το 0-1. Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Στεφανοβικείου κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Κυριάκος εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Κουβελά να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με γυριστή κεφαλιά να πραγματοποιεί το 0-2, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η αναμέτρηση φαινόταν πως είχε πάρει τον δρόμο της, ο ρυθμός δεν έπιανε ποτέ υψηλά στάνταρ, αλλά η έναρξη της επανάληψης επεφύλασσε… αναθέρμανση του ενδιαφέροντος. Στο 51′, συγκεκριμένα, ο Τζίκας βρέθηκε εκτός περιοχής Διαγόρα, με την μπάλα στα πόδια, κι επιχείρησε ένα φοβερό σουτ, το οποίο “καρφώθηκε” στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Βουραζέρη, για το 1-2 του Σαρακηνού που μπήκε ξανά στο παιχνίδι.

Τα λεπτά κυλούσαν, με το παιχνίδι να αποκτά καλό ρυθμό, τις δύο ομάδες να επιχειρούν εκατέρωθεν ανολοκλήρωτες επιθετικές προσπάθειες και τον Διαγόρα, που είχε την υπεροχή, να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα. Το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το τέλος και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και φιλάθλους του Διαγόρα να γίνονται ένα “κουβάρι”, πανηγυρίζοντας το μεγάλο επίτευγμα της οικογένειας του Διαγόρα, ενώ η συνέχεια του “πάρτι” θα δινόταν στο Στεφανοβίκειο. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν το σουτ του Μοράλες στις καθυστερήσεις, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Σαρακηνός: Γράντας, Ντούρο, Ρακής, Μοράλες, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Θάνος, Τζίκας, Μόσιος, Μπακάλης (46′ Κωνσταντάκος), Αλ. Σιώμος του Αποστόλου

Διαγόρας: Βουραζέρης, Κουρούμαλος, Καραμπούζης, Λάιος (90+5′ Κ. Καραπλιάγκος), Πρασσάς, Γουτούλης, Σπ. Καραπλιάγκος, Κυριάκος (90+3′ Ιωάννου), Αλαμάνης (63′ Καραμανλής), Κουβελάς, Βαλωτής

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της ομάδας του Διαγόρα, Μιχάλης Ζιώγας και οι δύο σκόρερ της “χρυσής” νίκης της ομάδας του Στεφανοβικείου, Τάσος Κυριάκος και Αλέξης Κουβελάς έκαναν τις πρώτες πανηγυρικές δηλώσεις στον αέρα του ΣΠΟΡ ΦΜ Μαγνησίας 89,5, με όλους να κάνουν ξεχωριστή αναφορά στην οικογένεια Πρασσά.

Ο Μιχάλης Ζιώγας, αρχικά, είπε τα εξής:

“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στην οικογένεια Πρασσά και σε όλη τη διοίκηση που προσπάθησαν, στάθηκαν στον κόσμο. Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα πω μία κουβέντα πως το βολιώτικο ποδόσφαιρο κέρδισε, γιατί βγήκε μία ομάδα που έχει μόνο υγεία, τίποτα άλλο”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Τάσος Κυριάκος, αναφέροντας:

“Πρώτα απ’ όλα, ήρθα σε αυτήν την ομάδα γιατί πίστεψα στους ανθρώπους που τη διοικούν. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τελικά τα καταφέραμε, είμαστε στη Γ’ Εθνική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί οι άνθρωποι εδώ έκαναν μεγάλη προσπάθεια να βγάλουν την ομάδα για 3-4 χρόνια, τελικά τα καταφέραμε σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι κι εμείς οι παίκτες και η διοίκηση”.

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το αν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών υποβαθμίζει την επιτυχία του Διαγόρα, απαντώντας:

“Η χαρά νομίζω είναι η ίδια. Η προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια ανταμείφθηκε, καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα, πιο πολύ για τα παιδιά που διοικούν. Να χαρούμε τη σημερινή μέρα και θα δούμε από αύριο”.

Τέλος, ο Αλέκος Κουβελάς είπε:

“Είμαστε πολύ συγκινημένοι. Είμαστε στο γήπεδο και ζούμε ένα όνειρο πραγματικά, το οποίο εκπληρώθηκε. Μεγάλο μπράβο στον κόσμο, στον Σάκη τον Πρασσά, έδωσε χρήματα, καρδιά, ψυχή στους παίκτες και στον κόσμο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.