Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός Β., 0-0 με τον Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Μάντζιος ετοιμάζεται να σουτάρει προς την εστία του Αλμυρού

Η πρώτη απώλεια στην έδρα του για τον Ολυμπιακό Βόλου στο φινάλε του πρωταθλήματος ήταν και η πιο γλυκιά… Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έμειναν στο 0-0 με τον αξιόμαχο Γ.Σ. Αλμυρού, να ισοβάθμησαν και πάλι με τη Νίκη, αλλά ως καλύτεροι στην ισοβαθμία παρέμειναν στην κορυφή και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με τους πολυπληθείς φιλάθλους τους.

Η ομάδα του Περικλή  Αμανατίδη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυνήγησε το γκολ, το οποίο δικαιούνταν να πετύχει, αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο και η λευκή ισοπαλία αρκούσε για ανακηρυχθεί ο Ολυμπιακός Βόλου πρωταθλητής και να πανηγυρίσει την άνοδό του.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του, με τον Γιακουμή να είναι στο τέρμα, τους Νικολακάκη, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλο και Μπουτζίκο στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, τους Ριζογιάννη, Ναζίμ και Λώττα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον τελευταίο πιο μπροστά και στην ίδια ευθεία με τους ακραίους μεσοεπιθετικούς Ζγκούρι και Σερτζίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μάντζιος.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού κατέβηκε με τον Σταυράκη στην εστία, τον Καρρά δεξί μπακ και τον Μπαρούτα αριστερό, τους Ναουμίδη και Παπακώστα στο κέντρο της άμυνας, τους Βέργο, Αλεξανδρή και Δημηνά ως αμυντικούς μέσους, ενώ στα πλάγια ήταν οι Τσελεπής αριστερά και Κοντοβάς δεξιά και ο Αναστασίου φορ.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκανε συνεχόμενες επιθέσεις. Ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει τη σωστή αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων, που με τρεις ανασταλτικούς χαφ και με τον δεξιό εξτρέμ Κοντοβά ειδικά να γυρίζει πολύ πίσω και να έχει απενεργοποιήσει τον Μπουτζίκο, που είναι γνωστό πόσο βοηθά στην ανάπτυξη, κατάφερε να μη δεχθεί πολλές φάσεις, παρά την πίεση.

Στο 13’ η μπάλα από το επικίνδυνο σουτ του Λώττα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι, χτύπησε στο δοκάρι αντιστήριξης της εστίας και πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, που κουνήθηκαν, με αποτέλεσμα ο κόσμος στις κερκίδες, αλλά και ο εκφωνητής του γηπέδου, Μίλτος Μαργαρός, να ξεγελαστούν και να φωνάξουν γκολ.

Στο 32’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μάντζιος κατέβασε ωραία στο ύψος του πέναλτι και έχοντας ξεμαρκαριστεί σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια, σε μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στο 37’ ο Αλμυρός, που μέχρι τότε είχε παθητικό ρόλο, ως ένα βαθμό δικαιολογημένα, αφού δεν ήθελε να δεχθεί γκολ στο πρώτο μισό, είχε την πρώτη του φάση στον αγώνα. Ο Τσελεπής που είχε κάνει διαγώνια κίνηση από τα αριστερά, έκανε ένα καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ από τη δεξιά γωνία περίπου της περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 43’ ο Μάντζιος ξαναβρέθηκε σε θέση βολής στο πίσω δοκάρι μετά από  φάουλ του Λώττα από τα αριστερά, έκανε το εναέριο πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 47’ από σέντρα του Σερτζίνιο ο Μάντζιος έκανε την κεφαλιά, που έφυγε εκτός εστίας, στο 55’ μετά τη σέντρα του Λώττα η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι κι αφού ο Ζγκούρι είχε προσπαθήσει να κάνει τακουνάκι, ενώ στο 58’ το συρτό σουτ του Λώττα εκτός περιοχής έφυγε πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ. Στο 69’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε νέα ευκαιρία για το 1-0. Ο Μάντζιος τροφοδοτήθηκε από τον Λώττα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σταυράκη, που απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Ο Σταυράκης χρειάστηκε να μπλοκάρει και το σουτ του Νικολακάκη στο 72’ και από κει και πέρα ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει όπως θα το άξιζε, πήρε τον βαθμό που ήθελε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γιακουμής, Νικολακάκης (93’ Καμπλιώνης), Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου Ριζογιάννης, Ναζίμ (90’ Κόλα), Σερτζίνιο,  Λώττας (83’ Σκοπελίτης), Ζγκούρι (71’ Φλίγκος), Μάντζιος

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Παπακώστας, Ναουμίδης, Βέργος, Δημηνάς (85’ Λουκάς), Αλεξανδρής, Τσελεπής (61’ Τζοβάρας), Κοντοβάς (70’ Ματθαίου), Αναστασίου (86’ Καλαμίδας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.