Πρωταθλήτριες Θεσσαλίας 2021-2022 οι γυναίκες του μπάσκετ της Νίκης Βόλου

Μετά το επιβλητικό 60-38 μέσα στη Ν. Ιωνία ,η ομάδα της Νίκης Βόλου με εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε δίκαια –για δεύτερη φορά- την ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας με σκορ 70-82.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Νίκης Βόλου αγωνίστηκε από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου χωρίς τη βασική της πλέι μέικερ, Ιωάννα Τότση , αφού τραυματίστηκε στο γόνατο μετά από πτώση. Επιπλέον, παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, αφού έλειπαν η Βαΐτση Σταυρούλα και η Αλεξίου Εβελίνα για επαγγελματικούς λόγους, αλλά καλύφθηκαν επάξια από κορασίδες και νεανίδες, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει (συγκεκριμένα από τη σύνθεση της ομάδας που παρατάχθηκε ήταν μόνο 6 άτομα στην ηλικία των γυναικών).
Στα αγωνιστικά, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, όπου έληξε με διαφορά δύο πόντων υπέρ της Νίκης Βόλου. Στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη την κούραση των αντιπάλων, το γρήγορο τρέξιμο και το εύκολο σκοράρισμα η ομάδα της Νίκης Βόλου «άνοιξε την ψαλίδα», κλείνοντας με διψήφια διάφορα πόντων τον αγώνα (70-82). Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Νίκος Γαλανάκης, έπαιξε αποκλειστικά μόνο με κορίτσια κατηγορίας κορασίδων και νεανίδων.
Εξαιρετική εμφάνιση από όλα τα κορίτσια, έχοντας τον δικό τους ρόλο μέσα στο γήπεδο κατάφεραν σε μια χρόνια έντονης αμφισβήτησης αλλά και πολλών προβλημάτων να στεφθούν πρωταθλήτριες Θεσσαλίας, παραμένοντας αήττητες όλη την χρόνια .
Στις διακριθείσες ήταν η Παρασχάκη Ε. με 24 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο, η Ξενοκώστα Μ. με 20 πόντους, η Παρασχάκη Κ. 16 πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα και Κοπάνου Α. (14 πόντους -10 ασίστ ), χωρίς καμία από τις υπόλοιπες να υστερεί σε απόδοση. Τέλος, η ομάδα της Νίκης Βόλου ευχαριστεί την ομάδα της Αναγέννησης για την φιλοξενία .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.