Πρώτη απώλεια έδρας επί Βεργέτη για τη Νίκη, 0-0 με τον ΟΦ Ιεράπετρας

Εκτός αποστολής αναμένεται να είναι ο Σεμπάστιαν Καμπαγέρο
Άξιζε το τρίποντο η βολιώτικη ομάδα, με τον Σιδηρόπουλο να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Ροχάνο

Την πρώτη της απώλεια στην έδρα της επί ημερών Στάικου Βεργέτη γνώρισε η Νίκη Βόλου, που δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦ Ιεράπετρας στη Νεάπολη, μένοντας στη λευκή ισοπαλία (0-0). Οι κυανόλευκοι μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, κατά το οποίο έκαναν διαγωνισμό λαθών, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος προκάλεσε, αρνούμενος καθαρό πέναλτι πάνω στον Ροχάνο στο 47’ από τον Αναστασόπουλο.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε στο τέρμα τον Αποστολίδη και τετράδα στη άμυνα τον νεοαποκτηθέντα Κάρδαρη δεξιά στο ντεμπούτο του, τον Σάββα Κυριακίδη αριστερά και τους Βοσκόπουλο και Αλιατίδη στο κέντρο. Μπαλάφας, Καμπαγέρο και Ντομίνγκεθ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Λούκας Γκαρσία και ο Κρουθ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) στα άκρα, ενώ φορ ήταν ο Ροχάνο.

Από την άλλη ο ΟΦ Ιεράπετρας  κατέβηκε με 3-6-1. Ο Καραγκιολίδης ήταν ο γκολκήπερ, Μάγκας, Σέχου, Τζελέπης αποτέλεσαν το τρίο των στόπερ, ο Αναστασόπουλος και ο Χιντζίδης ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ, ενώ Σκόνδρας και Βογιατζής είχαν ρόλο αμυντικών μέσων. Τέλος, τον σέντερ φορ Κατσικοκέρη βοηθούσαν από τα πλάγια οι Αποστολόπουλος από τα αριστερά και Μηνάς από τα δεξιά.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε δυναμικά και στο 3’ έχασε μία σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί. Μετά από άσχημα εκτελεσμένο κόρνερ, η άμυνα της Ιεράπετρας απομάκρυνε και η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στο ημικύκλιο στον Καμπαγέρο, ο οποίος έκανε το δεξί συρτό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι. Όμως, αντί οι γηπεδούχοι να συνεχίσουν ανάλογα παρουσιάστηκαν ως σκιά του εαυτού τους στη συνέχεια, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στη μεσαία γραμμή (δεν θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για ρεκόρ «πουλημάτων» μπάλας) και η Ιεράπετρα προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Αποστολίδη, ο οποίος στο 8’ απέκρουσε στην κλειστή του αριστερή γωνία το σουτ του Μηνά από τα πλάγια της περιοχής με σχετική δυσκολία.

Ο Στάικος Βεργέτης φώναξε στο 23’ στον Μπαλάφα «Σωτήρη, βγάλε την ομάδα μπροστά, είμαστε πολύ πίσω». Ακολούθως, η Νίκη έγινε πιο επιθετική, αλά χωρίς να μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και να βγάλει συνδυασμούς. Εξαίρεση η φάση του 30’ με τον Σάββα Κυριακίδη να παίρνει την μπάλα στ’ αριστερά, να συγκλίνει στον άξονα και να πασάρει για τον Ροχάνο, που με πλάτη στην εστία άφησε για τον Κρουθ, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του Καραγκιολίδη. Ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας δύο λεπτά αργότερα μπλόκαρε με ευκολία το σουτ πάλι εκτός περιοχής του Κρουθ.

Στο 40’ ο Βεργέτης έδωσε εντολή στον Ντομίνγκεθ να έρθει στα δεξιά και ο Λούκας Γκαρσία πήγε στον άξονα, αλλά δεν είδαμε κάτι διαφορετικό από τη Νίκη. Αντίθετα, η βολιώτικη ομάδα μπορεί να αισθάνεται τυχερή που στο 44’ δεν παραβιάστηκε η εστία της. Ο Χιντζίδης άλλαξε παιχνίδι από τα αριστερά προς τα δεξιά προς τον Μηνά και ο δεύτερος έκανε μία σέντρα-σουτ στο πίσω δοκάρι, η μπάλα πέρασε από τον Αποστολίδη και σε κενή εστία ο Αποστολόπουλος δεν έκανε την προβολή, όπως θα ήθελε και αστόχησε.

Το δεύτερο μέρος

Στο 47’ ο Ροχάνο μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από πίσω από τον Αναστασόπουλο και ο προκλητικός Σιδηρόπουλος είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 51’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία γα τη Νίκη, με τον Λούκας Γκαρσία από μακρινή απόσταση να εμπιστεύεται το πόδι του και να εκτελεί απευθείας το φάουλ, που πήγε ψηλά στην εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και αφού η μπάλα κύλησε παράλληλα προς την εστία.

Στο 65’ οι γηπεδούχοι απώλεσαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Σάββας Κυριακίδης έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Καραγκιολίδη και ο Ροχάνο από τη μικρή περιοχή και ουσιαστικά με άδεια όλη την αριστερή γωνία μπροστά του δε σκόραρε με το κεφάλι.

Στο 73’ ο Λούκας Γκαρσία θέλησε να κάνει ό,τι και στο ματς με την Καβάλα, επιχειρώντας να παραβιάσει με απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά θέση την εστία του Καραγκιολίδη, αλλά η μπάλα έφυγε με δύναμη ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Από τo 78’ και μετά ο Βεργέτης ρίσκαρε, αφού με την είσοδο του Καπού, ο Κρουθ πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο νεοεισελθών έπαιξε μπροστά του.

Στο 84’ στην πρώτη της απειλή στο δεύτερο μέρος η Ιεράπετρα έφτασε κοντά στο 0-1. Μετά από μπαλιά που έγινε από τα αριστερά, η άμυνα της Νίκης δεν έδιωξε και ο Κατσικοκέρης στο πίσω δοκάρι έκανε πολύ δυνατό σουτ λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών.

Τρία λεπτά μετά ο Ντομίνγκεθ δε βρήκε στόχο εκτελώντας με τεχνικό τρόπο και με πολλά φάλτσα φάουλ, ενώ στο 88’ ο Καραγκιολίδης είπε «όχι» στο αξιόλογο σουτ του Καπού εντός περιοχής.

Στο 90’ ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε την ταμπέλα με τον έξτρα χρόνο, που ήταν μόνο τρία λεπτά, κάτι που εξόργισε τον κόσμο. Το 0-0 έμεινε δυστυχώς μέχρι τη λήξη, αφού ο Καπός στο 91’ και ο Μπαλάφας στο 92′ έχασαν τεράστια ευκαιρία αμφότεροι. Στην πρώτη περίπτωση ο  Καραγκιολίδης βγήκε στο ύψος της περιοχής να ανακόψει τον Ροχάνο, το κατάφερε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Καπό. Αυτός πέρασε τον Καραγκιολίδη και σούταρε στην κενή από τερματοφύλακα εστία από τη γραμμή της περιοχής ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Ίδια ήταν η κατάληξη σε πλασέ του Μπαλάφα στο 92’, που δέχθηκε την κεφαλιά-πάσα από συμπαίκτη του, κατέβασε ωραία με το στήθος, αλλά η τελική του ενέργεια ευρισκόμενος φάτσα με το γκολ και ανάμεσα σε πέναλτι και μικρή περιοχή δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Έτσι, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και η Νίκη πέταξε δύο βαθμούς, ωστόσο χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της, που έδωσε δυναμικό παρών, με τους φιλάθλους να αναγνωρίζουν την προσπάθεια του δεύτερου 45λεπτου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης (78’ Καπός), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης, Μπαλάφας, Καμπαγέρο (60’ Τσιώλης), Ντομίνγκεθ, Λούκας Γκαρσία, Κρουθ, Ροχάνο

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Καραγκιολίδης, Αναστασόπουλος, Χιντζίδης (46’ λ. τρ. Μπάμπης), Μάγκας, Σέχου, Τζελέπης, Σκόνδρας, Βογιατζής, Αποστολόπουλος (75’ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Μηνάς (63’ Παπαδόπουλος)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.