Πρώτη απώλεια για τη Νίκη, 1-1 με τα Σέλλανα στον Παλαμά

Πρώτη απώλεια για τη Νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς οι κυανόλευκοι ούτε στο τρίτο ματς στην ιστορία τους, που έδωσαν στο γήπεδο του Παλαμά (τα άλλα δύο το 1992 και το 1993), κατόρθωσαν να κερδίσουν, φέρνοντας ισοπαλία με 1-1 με τα Σέλλανα.

Γι’ αυτήν την εξέλιξη μεγάλο ρόλο έπαιξε η μεγάλη αστοχία των φιλοξενούμενων στο πρώτο 20λεπτο, με συνέπεια η μπάλα να τους τιμωρήσει και να δεχθούν ένα τυχερό γκολ από τον Κόκκινο στο 21’. Η Νίκη φάνηκε να επηρεάζεται απ’ αυτήν την εξέλιξη, αλλά θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Θ. Παπαδόπουλο στο 35’. Αυτό δεν έγινε και στην επανάληψη η ομάδα του Γιώργου Κούτση πάλι πίεσε, αλλά δεν έκανε ευκαιρίες και ευτυχώς που στο 71’ ο ήρωας του πρώτου μέρους Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε ένα ολέθριο λάθος στο σουτ του Φάμπιο Ταβάρες και η Νίκη πήρε τουλάχιστο τον έναν βαθμό, που σίγουρα δικαιούνταν, με την τύχη να της δίνει πίσω ό,τι της είχε στερήσει.  Φοβερή παρουσία των φίλων της Νίκης στο γήπεδο του Παλαμά κα αριθμητικά και σε παλμό, όμως έφυγαν στεναχωρημένοι από την καρδιτσιώτικη κωμόπολη.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη κατέβηκε με τον Αποστολίδη στο τέρμα, τους Μετούσι, Καντούτση, Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο στην άμυνα, τους Ρόβα, Μέτσε στο κέντρο ως αμυντικά χαφ, τον Φάμπιο Ταβάρες ως επιτελικό, ενώ Κέρι από τα δεξιά και Μακενγκό από την αντίθετη πλευρά βοηθούσαν τον φορ Βουκομάνοβιτς. Όταν ο Μακένγκο έδωσε τη θέση του στον Ιορδανίδη στη μία ώρα παιχνιδιού, ο νεοεισελθών ανέλαβε ρόλο οργανωτή και ο Φάμπιο Ταβάρες πήγε στ’ αριστερά.

Τα Σέλλανα είχα τον Δ. Παπαδόπουλο τερματοφύλακα, ο Παπαγεωργίου ήταν ο δεξιός μπακ, ο Τζάνης ο αριστερός και οι Μπούσδρας- Αρχοντής οι στόπερ. Χάδιαρης και Μπιτέλης είχαν τον ρόλο του αμυντικού μέσου, ο Κοντός του επιτελικού, ενώ τστα πλάγια του κλασικού προωθημένου Τζέκου κινούνταν οι Τσιρογιάννης από τα δεξιά και Κόκκινος από την αριστερή πλευρά.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 1ο λεπτό από τα δεξιά ο Ταβάρες έδωσε για τον Βουκομάνοβιτς, που είχε βγει στο πλάι και σέντραρε στο πίσω δοκάρι για τον επερχόμενο Θ. Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε το σουτ. Στην πορεία της μπάλας και με πλάτη προς την εστία μπήκε ο Μακενγκό, που ήταν οφσάιντ κι έτσι το σουτ του Βουκομάνοβιτς στην εξωτερική πλευρά των διχτύων ήταν ως μη γενόμενο.

Στο 3’ ο Δ. Παπαδόπουλος εκτινάχθηκε στο δεξί του παραθυράκι και απέκρουσε σε κόρνερ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κέρι, που είχε την έμπνευση να απειλήσει απευθείας.

Στο 4’ ο Κέρι σέντραρε απ’ την αριστερή πλευρά, αλλά ο Μέτσε έκανε μία στραβοκλοτσιά εντός περιοχής, παρόλο που ήταν σε θέση βολής, με συνέπεια η μπάλα να φύγει πολύ πλάγια, ενώ στο 8’ είχαμε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Κέρι έβγαλε κάθετα για τον Βουκομάνοβιτς, που έκανε σωστή κίνηση και βρέθηκε απέναντι από τον Δ. Παπαδόπουλο, που βγήκε ανάμεσα από το σημείο του πέναλτι και τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Έτσι, δυσκόλεψε τον Σέρβο φορ, που τσίμπησε την μπάλα και την πέρασε από τον τερματοφύλακα των Σελλάνων και αμέσως πήγε να σουτάρει, ενώ η εστία ήταν κενή. Ωστόσο, τον πρόλαβε ο Μπούσδρας και απομάκρυνε.

Στο 16’ ο Βουκομάνοβιτς, ενώ ήταν έξω από τη μικρή περιοχή μετά την κεφαλιά-πάσα του Μέτσε, αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο γκολκήπερ να μπλοκάρει, ενώ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην πρώτη ομάδα του στο 20’. Ο Μετούσι έκανε μία εκπληκτική κούρσα από την άμυνα στην επίθεση και έκανε μία συρτή πάσα που κόντραρε ελαφρώς σε αντίπαλο. Η μπάλα έφτασε στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, όπου βρισκόταν ολομόναχος ο Βουκομάνοβιτς και έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ από το δεξί δοκάρι. Πάντως, τέτοιες φάσεις πρέπει να γίνονται γκολ και η Νίκη το πλήρωσε.

Γκολ-τζόκερ τα Σέλλανα

Στο 21’ επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου, αφού με τελείως ανύποπτο τρόπο τα Σέλλανα, που ούτε καν έκαναν μία στοιχειώδη ανάπτυξη, σκόραραν από το πουθενά.

Ο Δ. Παπαδόπουλος έκανε βολέ, ο Τζέκος πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από ημικύκλιο και μεγάλη περιοχή της Νίκης. Ο Καρτσαμπάς προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά πιεζόμενος από τον Κοντό έκανε κεφαλιά προς τα πίσω. Ο Κοντός πήγε να το εκμεταλλευτεί, αλλά έκανε, πριν σκάσει η μπάλα, μία στραβοκλοτσιά. Ωστόσο, αυτή μετατράπηκε σε ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Κόκκινο, που είχε κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας της Νίκης και με πλασέ νίκησε τον Αποστολίδη, κάνοντας το 1-0. Ήταν ένα γκολ-τζόκερ για τα Σέλλανα, που έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν και πορτοφόλι.

Η Νίκη για αρκετά λεπτά στη συνέχεια φάνηκε επηρεασμένη και έγινε ξανά απειλητική στο 35’. Ο Κέρι έδωσε για τον Θοδωρή Παπαδόπουλο κι αυτός χωρίς να μαρκάρεται από θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής σούταρε στην κλειστή γωνία του Δ. Παπαδόπουλου, που απέκρουσε σωτήρια. Ο αριστερός μπακ της Νίκης πήρε το ριμπάουντ και ξανασούταρε διαγώνια με την μπάλα να φεύγει άουτ κοντά στο απέναντι δοκάρι.

Τελικά το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων έμεινε ως το ημίχρονο, κάτι που βάσει της εικόνας των δύο ομάδων ήταν μαγική εικόνα. Να σημειώσουμε ότι ο Καρτσαμπάς αποχώρησε στο 33’ λόγω πόνου στο στήθος.

Το δεύτερο μέρος

Στο 50’ κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα,  ο Κέρι εκτέλεσε συρτά απευθείας το φάουλ και ανάγκασε τον Δ. Παπαδόπουλο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ χαμηλά στην αριστερή του γωνία. Εννιά λεπτά αργότερα ο Αποστολίδης γλίτωσε την παραβίαση της εστίας του για δεύτερη φορά, αφού στο αριστερό του παραθυράκι απομάκρυνε το πανέμορφα εκτελεσμένο φάουλ του Τσιρογιάννη με το αριστερό. Στο 61’ η κεφαλιά του Τζέκου στο πίσω δοκάρι μετά από φάουλ του Τσιρογιάννη από τ’ αριστερά πέρασε άουτ, ενώ στο 71’ δεν ανησύχησε το φάουλ του Κέρι, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά στο 77’ με συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Φάμπιο Ταβάρες έγινε το 1-1, αφού ο Δ. Παπαδόπουλος, που είχε κατεβάσει ρολά στο πρώτο μέρος, έκανε το λάθος, αφού στην προσπάθειά του να μπλοκάρει έχασε την  μπάλα κι αυτή πήγε αναπαύθηκε στη δεξιά του γωνία… Έτσι η Νίκη ισοφάρισε και προσπάθησε στη συνέχεια και για το δεύτερο γκολ.

Στο 81’ ο Κέρι έβγαλε την μπαλιά για τον Βουκομάνοβιτς κι αυτός πήγε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Δ. Παπαδόπουλου, που είχε βγει στο ημικύκλιο της περιοχής (!) και έκοψε πάνω στο άλμα με την … πλάτη. Τέλος, στο 90’ ο Κέρι βρήκε με φάουλ από τον άξονα τον Φάμπιο Ταβάρες, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ και το 1-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα στο 93’.

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Παπαδόπουλος Δ., Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Μπούσδρας, Χάδιαρης, Μπιτέλης (82’ Θεοδωρόπουλος), Κοντός (72’ Υφαντής), Τσιρογιάννης (92’ Κούρκουλας), Κόκκινος (87’ Πατσαρούχας), Τζέκος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (84’ Ντινιωτάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς (33’ λ. τρ. Παπαδήμας), Καντούτσης, Ρόβας, Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες, Μακενγκό (60’ Ιορδανίδης), Κέρι, Βουκομάνοβιτς (86’ Αναστασίου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.