Πρώτη θέση σε τρία βήματα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Tέσσερις βαθμοί σε τρία παιχνίδια αρκούν στους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά

Τη νίκη στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου το περασμένο Σάββατο απέναντι στην Αγία Άννα, με το τελικό 3-1 να δίνει σαφές προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση της 1ης θέσης και την είσοδο στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της δράσης στην Α’ ΕΠΣΘ.

Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, κλάσματα του δευτερολέπτου μετά την επίτευξη του τρίτου τέρματος του Ολυμπιακού Βόλου από τον Ηλία Βλάχο, και ενώ είχε προηγηθεί η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαλίτσιου αλλά και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου από τον Σέττο. Ωστόσο είχε προηγηθεί το 0-1 από τον Ιάσονα Παπαδημητρίου για την Αγία Άννα, γκολ που προκάλεσε ανησυχία και εκνευρισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου, στοιχεία που ήταν εμφανή και στο παιχνίδι της γηπεδούχου ομάδας μέχρι να επέλθει η ισοφάριση.

Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς από τη δεύτερη θέση στους πέντε βαθμούς, έχοντας 64 ο ίδιος πλέον και ενώ η Αγία Άννα παρέμεινε στους 59, ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

Η διαφορά των πέντε βαθμών μπορεί να καλυφθεί θεωρητικά. Αλλά αρκούν τέσσερις βαθμοί στον Ολυμπιακό Βόλου στα επόμενα τρία παιχνίδια για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, ακόμη και σε πιθανή ισοβαθμία, γιατί υπάρχει και τέτοιο σενάριο (μαθηματικά και θεωρητικά πάντα…) που μπορεί στο τέλος να προκύψει. Ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το πλεονέκτημα, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια με την Αγία Άννα. Βέβαια, το πρόγραμμα είναι βατό για τον Ολυμπιακό Βόλου και θα επιδιώξει σαφώς τη νίκη απέναντι στην Ακρόπολη Σέσκλου εκτός έδρας την ερχόμενη (24η) αγωνιστική, όπως το ίδιο θέλει να κάνει και απέναντι στον Σαρακηνό που θα υποδεχθεί για την 25η της ΕΠΣΘ, ενώ το φινάλε δίνεται εκτός έδρας με τον ΑΟ Σκιάθου, χωρίς να αποκλείει κανείς ο Ολυμπιακός Βόλου να ζητήσει το παιχνίδι να γίνει στο ΕΑΚ για να γιορτάσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης μαζί με τους φιλάθλους.

Την ίδια στιγμή η Αγία Άννα μπορεί μόνο να ελπίζει σε απώλειες του Ολυμπιακού Βόλου και σε δικές της νίκες απέναντι σε Τοξότη Βόλου (εκτός έδρας), Αστέρα Ριζομύλου (εντός έδρας) και Θησέα Αγριάς (εκτός έδρας). Αν και έχει τα φόντα να κάνει το 3/3, έστω και αν το πρόγραμμά της μοιάζει πιο δύσκολο σε σχέση μ’ αυτό του Ολυμπιακού Βόλου, δεν είναι στο χέρι των παικτών της και του τεχνικού επιτελείου, για να πετύχουν την ανατροπή. Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου ήταν νίκη τίτλου και αυτό δείχνουν τα δεδομένα…

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.