Ψυχρολουσία στο 87’ για τη Νίκη από τον Ιάλυσο (0-1)

Παρ’ ότι φάνηκαν να ελέγχουν την αναμέτρηση, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα στο Πανθεσσαλικό από τον Ιάλυσο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Football League με γκολ-μαχαιριά του Χατζησάββα τρία λεπτά πριν το φινάλε. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη παρέμεινε έτσι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις ένα βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση, πιέζοντας από νωρίς ψηλά τις γραμμές του Ιάλυσου. Η πίεση απέδωσε άμεσα καρπούς και η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε  μόλις στο 6’ με τον Γκαρσία να σεντράρει και η κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Τζοβάρα να περνά μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου. Ένα λεπτό αργότερα ο 21χρονος απείλησε με σουτ αυτή τη φορά. Διαδοχικά κόρνερ του Γκαρσία λίγο μετά δεν απέφεραν κάτι για τους «κυανόλευκους». Σταδιακά ο Ιάλυσος προσπάθησε αρχικά να απορροφήσει την πίεση και στη συνέχεια να βγει και μπροστά, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 18’ ο Ροχάνο έκανε αισθητή την παρουσία του στη μικρή περιοχή, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε γέμισμα του Γκαρσία. Στο 22’ σουτ του Μανιώτη δεν ανησύχησε στο ελάχιστο τον Περιστερίδη. Στο 26’ μπάσιμο του Κρουθ από δεξιά δεν αποτέλεσε πηγή κινδύνου για την εστία του Ανδρούτσου, ενώ στο 29’ ο Ιάλυσος απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Μαστραντωνάκη που ανάγκασε τον Περιστερίδη στην πρώτη του επέμβαση στο ματς.

Έπεσε ο ρυθμός, έλειψαν οι φάσεις

Ο φρενήρης ρυθμός που είχαν δώσει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «κυανόλευκοι» χάθηκε προϊόντος του χρόνου και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να …ξεθαρρέψουν.  Στο 37’ εκτέλεση φάουλ του Ρούσσου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου. Αυτό ήταν κάτι σαν προειδοποιητικό μήνυμα, καθώς η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Ροδίτες ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Παπαδόπουλο να αστοχεί προ κενής εστίας σε γύρισμα του Γιώργου. Αυτή έμελλε να είναι και η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις και με τις μάχες στο χώρου κέντρου να σφραγίζουν τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Καρμπόν στην επανάληψη

 Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι «κυανόλευκοι» μπήκαν φορτσάτα στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού. Στο 48’ σέντρα του Κρουθ, κεφαλιά του Ροχάνο ανάγκασε σε ενστικτώδη επέμβαση τον Ανδρούτσο. Νέα κεφαλιά του προωθημένου Αργύρη στην εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ιάλυσου. Σε μια προσπάθεια να τονώσει το σύνολό του, ο Στάικος Βεργέτης πέρασε τον Μπιτσάκο στη θέση του Μέτσε και τρία λεπτά αργότερα τον Πολίμο στη θέση του σαφέστατα δραστήριου –πλην ανέτοιμου ακόμα- Τζοβάρα. Στο 64’ ο νεοεισελθών Γκονζάλες προσπάθησε να φανεί απειλητικός, με τον Ανδρούτσο, ωστόσο, να δείχνει ταχύτατα αντανακλαστικά και να του κλείνει το οπτικό πεδίο. Η νευρικότητα και οι αρκετές χαμένες μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου σημάδεψαν το μεγαλύτερο κομμάτι και του δευτέρου μέρους με τους δύο τερματοφύλακες να μένουν θεατές όλο αυτό το διάστημα.

«Έμφραγμα» στο φινάλε

Στο τελευταίο τέταρτο οι Ροδίτες υποχώρησαν αρκετά, δίνοντας αρκετά μέτρα στους «κυανόλευκους», οι οποίοι εγκαταστάθηκαν για τα καλά έξω από την περιοχή του Ανδρούτσου. Στο 85’ ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, το οποίο έβγαλε με υπερένταση ο Ανδρούτσος στην αριστερή του γωνία. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για τους «κυανόλευκους». Αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή, ο Χατζησάββας εκτέλεσε με καρφωτή κεφαλιά τον Περιστερίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν, οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στην καλύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν στις καθυστερήσεις, ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κρουθ έβγαλαν πάνω στη γραμμή με αυτοθυσία οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Νίκη Βόλου (Στάικος Βεργέτης): Περιστερίδης, Αλιατίδης (72’ Σαλαμούρας), Μπαλάφας, Αργύρης, Μέτσε (46’ Μπιτσάκος), Μπόσιο, Τζοβάρας (51’ Πολίμος), Ντομίνγκεθ (62’ Γκονζάλες), Γκαρσία, Κρουθ, Ροχάνο.

Ιάλυσος (Ευάγγελος Χαντές): Ανδρούτσος, Γκέζος, Γιώργου (78’ Παπουτσογιαννόπουλος), Καρπαθάκης, Τερζίου, Σκεντεράι, Μανιώτης, Ρούσσος, Σταθόπουλος (69’ Χατζησάββας), Παπαδόπουλος, Μαστραντωνάκης (69’ Ρεκλείτης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.