“Διψασμένοι” Αγία Άννα και Πύρασος για το Κύπελλο ΕΠΣΘ (φωτογραφίες)

Ο αυριανός Τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΘ είναι μία γιορτή του Τοπικού ποδοσφαίρου κι ας κερδίσει ο καλύτερος κι ο πιο τυχερός ήταν η κοινή συνισταμένη όλων όσων πήραν το λόγο στην συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού. Το «παρόν» έδωσαν οι προπονητές των δύο φιναλίστ, Γιάννης Σιαμέτης και Νίκος Αθανασιάδης, οι αρχηγοί Γιάννης Βέργος και Νίκος Μπασδάνης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος και ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.
Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλμυρού ο οποίος τόνισε: «Για δεύτερη φορά διοργανώνεται Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΘ στον Αλμυρό, μετά από το 2004 κι ευχαριστούμε τη Διοίκηση της ΕΠΣΘ και τον Πρόεδρό της για την προτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει το γεγονός αυτό, ώστε να αναδειχθεί το ποδόσφαιρο της περιοχής. Και για το λόγο αυτό καλούμε τους φιλάθλους της περιοχής -και όχι μόνο- να δουν το ματς. Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόταση να γίνει το τελικός εδώ».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος υπενθύμισε ότι ο ίδιος σήκωσε το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, στον τελικό του 2004, στο Γήπεδο του Αλμυρού και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασης. Στον αυριανό τελικό θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Ας σηκώσει το Κύπελλο ο πιο καλός και ο πιο τυχερός.Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, μιας και ο τελικός του Κυπέλλου είναι μία ποδοσφαιρική γιορτή. Γίνεται μετά από δύο χρονιά παύσης της διοργάνωσης, λόγω κορωνοϊού. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες. Δήμαρχε, να σε ευχαριστήσω και πάλι για την αποδοχή της πρότασης να διεξαχθεί στον Αλμυρό ο τελικός.
Ο προπονητής της Αγίας Άννας Νίκος Αθανασιάδης, σημείωσε: «Για τον οργανισμό της Αγίας Άννας στα 9 χρόνια της ύπαρξής της, είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε τον τελικό του Κυπέλλου. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, τους τελευταίους δυόμιση μήνες κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δείξαμε αγωνιστική πειθαρχία, σημειώσαμε εφτά νίκες και μία ισοπαλία στα play off, αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα από μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό μας πεισμώνει και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Τις τελευταίες δέκα ημέρες δουλεύουμε για το παιχνίδι αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Βέβαια, όταν μιλάμε για έναν τελικό, παίζει ρόλο η θέληση, η διάθεση, είναι ένα δυνατό παιχνίδι με μονομαχίες και ο ρόλος της τύχης θα είναι σημαντικός παράγοντας, μιας και είναι φιναλίστ δύο ομάδες με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες.
Ο προπονητής του Πυράσου, Γιάννης Σιαμέτης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστούμε για το Κύπελλο στο μέρος που μεγάλωσα και νιώθω τυχερός υπό αυτή την έννοια. Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι ο τελικός θα γίνει στον Αλμυρό. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα -που κατά την προσωπική μου άποψη- έχει κάνει τεράστια άλματα όλα αυτά τα χρόνια. Τους παρακολουθώ από την αρχή της προσπάθειάς τους, κάνουν μεθοδική δουλειά κι έτσι κατάφεραν να φτιάξουν μία εξαιρετική ομάδα. Τους σέβομαι απεριόριστα και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο δυνατό αντίπαλο. Όμως, θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, γι’ αυτό και κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το νταμπλ. Εμείς θέλουμε να το κατακτήσουμε για να πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα μπαράζ ανόδου.

Ο αρχηγός της Αγίας Άννας Γιάννης Βέργος σημείωσε: «Είναι ένας τελικός Κυπέλλου και σίγουρα είναι γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε, ως μια γιορτή. Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Για εμάς είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς το αυριανό και θέλουμε να κλείσουμε θετικά τη χρονιά μας. Οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας είναι οι φιναλίστ. Σεβόμαστε τον Πύρασο, έχει αγωνιστεί σε εθνικές κατηγορίες, έχει κατακτήσει πέντε φορές το Κύπελλο και θέλουμε κι εμείς να αρχίσουμε από αύριο να γράφουμε τη δική μας ιστορία. Τον κερδίσαμε δύο φορές στα play off.
Ο αρχηγός του Πυράσου Νίκος Μπασδάνης τόνισε: Είναι μία μεγάλη γιορτή και θα έχει πολύ κόσμο. Θα δούμε ωραίο ποδόσφαιρο και μακάρι να πάρουμε το Κύπελλο. Ξέρουμε τους αντιπάλους και μας ξέρουν κι αυτοί. Έχουμε πάρει το πρωτάθλημα και θέλουμε να βγούμε στην παραπάνω κατηγορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.