Ρευστό το τοπίο σε SL2 και Γ’ Εθνική-Παραμένει άγνωστη η έναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης

Σενάρια επί σεναρίων χωρίς επιβεβαίωση ή διάψευση

Η κλήρωση του προγράμματος της Super League 2 έγινε και ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος επιμένει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το περσινό σκηνικό με δεύτερη κλήρωση. Από την άλλη, στη Γ’ Εθνική ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα και ποιες ομάδες θ’ απαρτίζουν τους ομίλους, με τα σενάρια για ανόδους να δίνουν και να παίρνουν, χωρίς να επιβεβαιώνονται αλλά και χωρίς να διαψεύδονται.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της περσινής Γ’ Εθνικής αισιοδοξούν ότι τελικά η ΕΠΟ θα τις προβιβάσει όλες στη Super League 2. Ήδη βέβαια ο Μακεδονικός κέρδισε τα δικαστήρια και ανέβηκε, ο Αγροτικός Αστέρας προετοιμάζεται, ενώ πιθανότατα η Ηλιούπολη θα πάρει τη θέση της Ξάνθης. Ειδικά όμως με το τελευταίο δημιουργείται θέμα…

Η Ξάνθη τοποθετήθηκε με γεωγραφικά κριτήρια στον Α’ (Βόρειο) όμιλο. Η Ηλιούπολη πάλι, αν κληθεί να την αντικαταστήσει, προέρχεται από την Αττική και αυτομάτως λογίζεται ως ομάδα του… Νότου. Εκεί έρχεται το πρώτο μπέρδεμα, εκτός αν προκύψουν και άλλες προσθήκες!

Κάπως έτσι έρχονται εμπόδια στο να καταρτιστούν οι όμιλοι για τη Γ’ Εθνική, με τις ομάδες που δεν έχουν ελπίδες ανόδου να περιμένουν και να κάνουν μόνο έλλογες υποθέσεις για το ποιοι θα είναι τελικά οι αντίπαλοί τους. Όσο βέβαια αργεί η έναρξη του δικού τους πρωταθλήματος, τόσο συμπιέζεται το διαθέσιμο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σενάρια είτε για διπλή αγωνιστική δράση κάθε εβδομάδα, ή ακόμη και για περισσότερους ομίλους ώστε να μειωθεί ο αριθμός των 34 αγωνιστικών.

Μέσα σε όλα, αν δεν έρθει στο προσκήνιο λύση για το Μητρώο, είναι σαφές ότι οι αποφάσεις της ΕΠΟ επηρεάζουν και τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, οπότε μπορεί και αυτό το πρωτάθλημα να μπει σε καθεστώς αναστολής, μετά τη Γενική Συνέλευση της 30ης Σεπτεμβρίου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.