Ρήγας Φεραίος-Νίκη 0-5 με χατ τρικ του Βουκομάνοβιτς

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης με τον Ρήγα

Στο τελευταίο τεστ πριν το ματς Κυπέλλου με τη Δόξα Δράμας, η Νίκη επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση στο Βελεστίνο του Ρήγα Φεραίου με 0-5, ικανοποιώντας με την απόδοσή της ειδικά στην επανάληψη. Η ομάδα του Φάντζιο Μπούις βρήκε αρκετή αντίσταση από τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, αν και πάλι είχε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες και κατάφερε λίγο πριν την ανάπαυλα να προηγηθεί με τον Βουκομάνοβιτς. Στο δεύτερο μέρος η βολιώτικη ομάδα κυριάρχησε πλήρως και έφτασε στο ευρύ σκορ με τον Βουκομάνοβιτς να φτάνει στο χατ-τρικ και τους Ματθαίου και Ντινιωτάκη να βάζουν το… κερασάκι στην τούρτα, βρίσκοντας κι αυτοί δίχτυα. Πρώτη εμφάνιση και για τον νεοαποκτηθέντα Βασίλη Ρόβα, που μπήκε στη θέση του Ιορδανίδη στο 64′ και έπαιξε στο διάστημα που αγωνίστηκε και ως αμυντικός χαφ και ως στόπερ δίπλα στον Παπαδήμα.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας ξεκίνησε με τον Παπαγιάννη στο τέρμα και τους Μπόρα (δεξιά), Γεωργατζή (αριστερά) πλάγια μπακ, ενώ οι Καρλιάμπας, Γούτσιος ήταν στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιαντής και Γ. Αλεξίου, ο Νασιακόπουλος επιτελικός και στην ίδια ευθεία μ’ αυτόν οι Σέττος αριστερά και Γάρος δεξιά, ενώ φορ ήταν ο Ζηρδέλης.

Από την άλλη η Νίκη είχε ως τερματοφύλακα τον Αποστολίδη και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Λάιος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς και Θ. Παπαδόπουλος. Ο Μέτσε ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος και μπροστά ως εσωτερικοί χαφ με επιθετικές αρμοδιότητες έπαιζαν οι Ιορδανίδης και Ταβάρες. Στα άκρα της επίθεσης έπαιζαν οι Κέρι δεξιά και η έκπληξη Μακενγκό αριστερά, ενώ ο Βουκομάνοβιτς τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Από το 30’ και μετά άλλαξαν αμοιβαία θέση οι Ταβάρες και Μακενγκό.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 12’ ο Μπόρας από θέση μέσα δεξιά της περιοχής και αρκετά πλάγια έκανε το δυνατό σουτ, που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ένα λεπτό μετά, ο Κέρι έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε γα τον Βουκομάνοβιτς στο ύψος του πέναλτι κι αυτός πάσαρε πιο πίσω για τον Μακενγκό, που πλάσαρε, για να μπλοκάρει δύσκολα ο Παπαγιάννης. Στο 16’ ο Λάιος έκανε την ντρίμπλα στον Γεωργατζή μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του με το αριστερό δεν είχε ιδιαίτερη δύναμη και πήγε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Στο 24’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Κέρι συνέκλινε από τα δεξιά στον άξονα, άφησε για τον Ταβάρες κι αυτός έβγαλε θαυμάσια για τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, που στην κίνηση μέσα στην περιοχή έκανε τη βολίδα με το αριστερό, που πήγε στο δεξί δοκάρι. Στο 30’ ο Σέττος, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρά με τον Γάρο, έκανε μία συρτή σέντρα-ξυράφι από τα δεξιά, αλλά στο ύψος της μικρής περιοχής ο Ζηρδέλης δεν πρόλαβε την μπάλα σε μία σημαντική στιγμή για τους Βελεστινιώτες.

Στο 39’ η Νίκη απάντησε με φοβερό σουτ του Ιορδανίδη εκτός περιοχής μετά από παράλληλη πάσα του Ταβάρες, το οποίο εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Παπαγιάννης.

Ακολούθησε ένα λεπτό μετά ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ταβάρες από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, το οποίο δεν αξιοποίησε κάποιος συμπαίκτης του και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Τελικά στο 43’ ήρθε το γκολ για την ομάδα του Φάντζιο Μπούις. Ο Κέρι που είχε πάει στα αριστερά έβγαλε με διαγώνια πάσα έβγαλε στο τετ-α-τετ τον Βουκομάνοβιτς, που με αντίπαλο τον Παπαγιάννη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μάλιστα ο σκόρερ βρέθηκε μία ανάσα από το 0-2 στο 44’, προσπαθώντας να πάρει το ριμπάουντ σε απόσταση αναπνοής από την εστία μετά από απόκρουση του Παπαγιάννη σε δεξί σουτ του Κέρι από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά πιέστηκε από αμυντικό και σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε ο πορτιέρε του Ρήγα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 50’ το ισχυρό συρτό του Κέρι λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε με σχετική δυσκολία και με διπλή προσπάθεια ο Παπαγιάννης, που ενήργησε ακόμη πιο θετικά την επόμενη φάση, σώζοντας την ομάδα του από το 0-2 στο πλασέ του Βουκομάνοβιτς, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Ο Σέρβος στη συγκεκριμένη φάση τροφοδοτήθηκε από τον Κέρι, ενώ στο 54’ με ανοιχτή την άμυνα του Ρήγα πήρε την μπάλα από τον Κέρι και πάλι και με διαγώνιο συρτό σουτ με το που μπήκε στην περιοχή νίκησε τον Παπαγιάννη, ο οποίος βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της στη δεξιά του γωνία. Έτσι έγινε το 0-2, ωστόσο η Νίκη δε σταμάτησε εκεί.

Στο 57’ μετά από εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Μακενγκό, που, αφού έσκαψε την μπάλα με μαγικό τρόπο, ξεχύθηκε μπροστά από τα αριστερά, χωρίς να μπορεί να τον ανακόψει κανείς αντίπαλός του, ήρθε το τρίτο γκολ της Νίκης, με τον Γάλλο να δίνει την παράλληλη πάσα στον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στο χατ-τρικ και να κάνει το 0-3.

Στο 67’ με εκπληκτική εκτίναξη στο αριστερό του παραθυράκι ο Παπαγιάννης απομάκρυνε σε κόρνερ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μέτσε, ενώ στο 74’ ήρθε και το τέταρτο γκολ της Νίκης. Ο Μετούσι έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Ματθαίου στην καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσε να σουτάρει με τη μία, αλλά η μπάλα έμεινε μπροστά του και με αριστερό σουτ νίκησε τον Παπαγιάννη (0-4).

Η Νίκη έφτασε και στην επίτευξη πέμπτου τέρματος στο 82’ με τον Ντινιωτάκη μετά από τροφοδότηση του Μετούσι, που έκανε πολύ γρήγορο ανέβασμα από δεξιά. Ο σκόρερ με δυνατό συρτό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι ο Δωματάς δεν αγωνίστηκε πιο πολύ προληπτικά και είδε το ματς από την  κερκίδα.

Διαιτητής του φιλικού αγώνα ήταν ο Καλαντζής με βοηθούς τους Γεωργατζή και Τριφωνίδη.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης (81’ Κουρίτας), Μπόρας (64’ Χότζα), Γεωργατζής (75’ Μπόλκας), Καρλιάμπας, Γούτσιος (81’ Μπακάλης), Τσιαντής (84’ Σταμάτης), Γ. Αλεξίου (64′ Αρ. Αλεξίου), Νασιακόπουλος (46’ Σούγκαρης), Σέττος (81’ Μπομπότης), Γάρος (64’ Τανός), Ζηρδέλης (75’ Μιχολίτσης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης (61’ Κ. Παπαδόπουλος), Λάιος (58’ Μετούσι), Θ. Παπαδόπουλος (64’ Κυριαλάνης), Καντούτσης (77’ Σιώμος), Καρτσαμπάς (61’ Παπαδήμας), Μέτσε (83’ Κουτσούκης), Ιορδανίδης (64′ Ρόβας), Φάμπιο Ταβάρες (61’ Βουρδάκης), Μακενγκό (68’ Ματθαίου), Κέρι (61’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (58’ Αναστασίου)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.