Ρισκάρει με τέσσερις απουσίες η Νίκη απέναντι στον Διαγόρα

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις συνολικά παίκτες της Νίκης Βόλου θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Διαγόρα Ρόδου, καθώς θα εκτίσουν την ποινή που έχουν λόγω καρτών!
Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το τεχνικό επιτελείο των «κυανόλευκων» οι Μπιτσάκος, Κρουθ, Μπαλάφας και Ροχάνο δεν θα είναι στη διάθεση του Στάικου Βεργέτη για το παιχνίδι με την ομάδα της Ρόδου, κάτι που σημαίνει ότι τα πλάνα του έμπειρου τεχνικού προσαρμόζονται αναλόγως τόσο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, όσο και γι’ αυτήν που ακολουθεί και που δεν είναι άλλη από αυτή με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η κίνηση βέβαια τέσσερις παίκτες και μάλιστα βασικοί να εκτίσουν την ποινή τους σε ένα παιχνίδι εμπεριέχει αρκετό ρίσκο, ειδικά από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και κάθε μονάδα παίζει τον ρόλο της, ασχέτως αντιπάλου. Από τη στιγμή βέβαια που η Νίκη Βόλου ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, προφανώς το τεχνικό επιτελείο της ομάδας θεωρεί ότι η μαζική απουσία παικτών μπορεί να καλυφθεί επάξια από τους υπόλοιπους παίκτες, ώστε να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Διαγόρα και να επιστρέψει σε τροχιά επιτυχιών.

Από την άλλη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο παιχνίδι με τον Διαγόρα, η Νίκη θα είναι πλήρης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου το θετικό αποτέλεσμα πέρα από τους βαθμούς φέρνει και βελτίωση στο γόητρο της ομάδας που θα το πετύχει.

Όλα δείχνουν επιστροφή Γκαρσία
Πέρα από τις απουσίες, ο Στάικος Βεργέτης μετρά και μία επιστροφή που δεν είναι άλλη από αυτή του Λούκας Γκαρσία. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής ανεβάζει στροφές σε καθημερινή βάση και δείχνει έτοιμος ν’ αγωνιστεί έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον κράτησε σχεδόν έναν μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Το να πάρει θέση βασικού βέβαια δεν δείχνει και τόσο βέβαιο από τη στιγμή που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο μοιάζει πολύ πιθανό να είναι κανονικά στην αποστολή.

Ο τραυματισμός του Τσιμπούκα από την άλλη στο παιχνίδι με τον Ιωνικό εξ αρχής δεν ενέπνεε ανησυχία και ο παίκτης αναμένεται λογικά να είναι κι αυτός στη διάθεση του προπονητή της Νίκης για την εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής.

Έμφαση στην ατομική τεχνική
Όσον αφορά από εκεί και πέρα την πορεία της προετοιμασίας, το τεχνικό επιτελείο της Νίκης φρόντισε να δώσει στην τελευταία προπόνηση αρκετό βάρος στην ατομική τεχνική.
Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα είχε αρκετό διπλό σε χώρο μικρών διαστάσεων αλλά και ασκήσεις για κάθε παίκτη με βάση τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τους επιθετικούς δόθηκε βάρος στα τελειώματα, ώστε και εκεί να υπάρξει βελτίωση, αφού στο παιχνίδι με τον Ιωνικό η αδυναμία ολοκλήρωσης των φάσεων με επιτυχία κόστισε…

Άλλωστε ο Στάικος Βεργέτης έχει τονίσει πάμπολλες φορές ότι ένας προπονητής καλείται να βελτιώσει το έμψυχο υλικό που έχει στη διάθεσή του, σε καθημερινή βάση μέσω της προετοιμασίας, έτσι ώστε η ομάδα να εμφανίζεται ολοένα και καλύτερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.