Ρόκας: Ο Ολυμπιακός Βόλου αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναγεννιέται

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Καρεκλίδη και στο Ράδιο Ένα 102.5 ο Στάθης Ρόκας αναφέρθηκε φυσικά εκτός της συμμετοχής του ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη της Νάνσυς Καπούλα, και στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, του Ολυμπιακού Βόλου, να πάρει την άνοδο ως πρωταθλητής, αλλά και στον πόλεμο που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι το προηγούμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων ο Στάθης Ρόκας επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αρχίζει να αναγεννιέται και στόχος είναι να φτάσει εκεί που αξίζει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Ράδιο Ένα 102.5 και την εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη:

Για το τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό Β. η άνοδος:

«Ότι ξεφεύγει από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που ήταν τα τελευταία χρόνια  και ότι σιγά-σιγά αρχίζει να αναγεννιέται και θέλουμε να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Ήταν μεγάλη χαρά, γιατί από την αρχή της χρονιάς βασικός στόχος ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και ν’ ανέβει η ομάδα κατηγορία. Το περιμέναμε με μεγάλη θέληση, όπως και ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι διψασμένος για διακρίσεις, γιατί τα τελευταία τον έχουν “δουλέψει” και απογοητεύσει πάρα πολύ, δίνοντάς του ελπίδες ότι η ομάδα θα κάνει κάτι καλό, αλλά στο τέλος οι φίλαθλοι είδαν την ομάδα να διαλύεται. Ο κόσμος την Κυριακή έδειξε την αγάπη του για την ομάδα και πόσο θέλει να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου σε υψηλότερες κατηγορίες».

Αν πιστεύει ότι τον Ολυμπιακό Β. τον πολέμησαν κάποιοι:

«Εγώ είμαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Ευρώπη, τη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Θεωρώ ότι έχω ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτή την ομάδα και το δείχνω, μένοντας σ’ αυτήν αρκετά χρόνια. Από το 2012-13 και μετά ο Ολυμπιακός Β. κινούνταν βάσει ενός πλάνου ή με βάση κάποια συμφέροντα. Δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν όλ’ αυτά, αλλά κι άλλες χρονιές ήμασταν ένα βήμα από το ν’ ανέβουμε κατηγορία και είχαμε καλή ομάδα και όλο κάτι γινόταν στο τέλος και δεν ανεβαίναμε. Βλέποντας το αποτέλεσμα όλων αυτών των χρόνων, αυτό δεν το θεωρώ τυχαίο. Αρκετοί είχαν κάποιο σκοπό, θεωρώ. Είναι όμως πολύ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου, για να διαλυθεί, ή ακόμα και η Νίκη Βόλου. Είναι οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, που ο κόσμος θα πηγαίνει να βλέπει κι αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάξει ό,τι ομάδα και να φέρουν στην πόλη.

Εγώ αυτό που ένιωσα από πέρσι τον Ιανουάριο που ήρθα στην ομάδα είναι ότι κάποιοι δεν ήθελαν να υπάρχει Ολυμπιακός. Όταν φέρνεις μία ομάδα, που δεν έχει κόσμο στο γήπεδο, σίγουρα θα προσπαθήσεις με κάποιον τρόπο να πάρεις τον κόσμο από άλλες ομάδες. Κάποιοι δε θέλανε να υπάρχει Ολυμπιακός Βόλου ιδιαίτερα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα την ένσταση που είχε κάνει ο Ρήγας Φεραίος, που είναι ένα σωματείο δίπλα στην πόλη μας.  Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ήθελαν να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό Βόλου».

Αν ο Γ.Σ. Αλμυρού ήθελε την Κυριακή να κερδίσει τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Αυτό που είδαμε στην αρχή ήταν πως ήρθαν κάποιοι άνθρωποι που ασχολούνται με τα διοικητικά, με σκοπό και μόνο να δημιουργήσουν κάποιες εντάσεις. Σίγουρα όμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Β. είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται στην πόλη κι έτσι απέφυγαν να μη γίνουν κάποια πράγματα, αλλά μία γιορτή. Σίγουρα ο Αλμυρός ήταν ψυχωμένος και έπαιξε για την ιστορία του και την τιμή του σ’ ένα παιχνίδι που ήταν αδιάφορος. Αυτό θεωρώ. Δε νομίζω ότι ήθελε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό Β., δηλαδή ότι κάποιος είπε στους παίκτες “πρέπει να κερδίσετε”. Είναι θεμιτό ότι έπαιζαν με ιδιαίτερο ζήλο σ’ ένα τελευταίο παιχνίδι, έχοντας ήδη σωθεί. Δε θα έπρεπε να καθίσουν να χάσουν, αλλά δεν ξέρουμε τον λόγο, που ενώ ήταν αδιάφοροι, έπαιξαν με ένα ιδιαίτερο ζήλο. Αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι, το γνωρίζουν οι διοικούντες και γι’ αυτό όλοι κρινόμαστε στο τέλος».

Για την αναδιάρθρωση:

«Στα 17 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο, να γίνεται αναδιάρθρωση στο τέλος της χρονιάς κι όχι στην αρχή. Πραγματικά εύχομαι η Νίκη ν’ αλλάξει κατηγορία, γιατί είναι μεγάλη και οργανωμένη ομάδα και δεν της αξίζει αυτή η κατηγορία. Και το εύχομαι, γνωρίζοντας τον πόλεμο που γίνεται να μην ανέβουν ιστορικές ομάδες για συμφέροντα κάποιων. Είναι πολύ σημαντικό να είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες  της πόλης να βρίσκονται σε επαγγελματικές κατηγορίες, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το βολιώτικο ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.