Ρόκας στο «Magnesiasports»: «Δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα αρχικά για τον Ολυμπιακό Βόλου»

Θεωρώντας αυτονόητη την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των τμημάτων

Την οπτική του για την κατάθεση υποψηφιότητας από την πλευρά του για την προεδρία του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου ανέλυσε ο Στάθης Ρόκας στο magnesiasports, αναφέροντας ότι δέχθηκε τηλεφωνική όχληση να είναι υποψήφιος για το ΔΣ από νυν μέλος της διοίκησης και ότι, όταν έμαθε ότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος για την προεδρία, σκέφτηκε να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση.

«Δεν είχα στο μυαλό μου καν ν’ ασχοληθώ με τα κοινά και με το ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου, σε καμία περίπτωση. Την Παρασκευή το πρωί προς μεσημέρι, με κάλεσε ένα μέλος του Ερασιτέχνη που μου εξέφρασε μία σκέψη του να κατέβω σαν μέλος για το ΔΣ. Εγώ από την άλλη για να μπω στη διαδικασία να δω αν θα το σκεφτώ, γιατί δεν το είχα σκεφτεί καν, τον ρώτησα τι υποψηφιότητες υπάρχουν και ποιος είναι για πρόεδρος, για να δω αν είναι κάποιος που ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε, γιατί όλα έχουν να κάνουν με το καλό του Ολυμπιακού Βόλου.

Μου είπε ότι δεν υπήρχε κάποιος να ηγείται της προσπάθειας, για να μπει πρόεδρος και ότι υπήρχαν μόνο τα μέλη. Σκεπτόμενος εγώ ότι έτσι κι αλλιώς στον Ολυμπιακό Βόλου είμαστε και ότι είτε μέλος είτε πρόεδρος έχεις τον λόγο σου στο ΔΣ, και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος πρόεδρος είπα να μην μείνει ακέφαλη η ομάδα και να μην πάει στο Πρωτοδικείο. Με αυτό το σκεπτικό είπα να μπω εγώ μπροστά, για να προχωρήσει η ομάδα, όπως πρέπει. Έπρεπε να υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες κατά την άποψή μου και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια άλλη, είπα ότι θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν ενόχλησα εγώ κάποιον για να δω τι γίνεται με τις εκλογές» σημείωσε αρχικά.

 -Τώρα όμως υπάρχει η εκ νέου υποψηφιότητα του Ν. Τσεκούρα…

Γνωριζόμαστε χρόνια με τον κο Τσεκούρα που έχει κάνει πράγματα για τον Ολυμπιακό Βόλου, όντας πολλά χρόνια πρόεδρος, αλλά μέχρι τη στιγμή που με πήραν τηλέφωνο δεν είχε καταθέσει υποψηφιότητα. Αυτήν τη στιγμή θα το θεωρούσα μεγάλη αδυναμία να πω ότι δεν κατεβαίνω, γιατί κατεβαίνει ο κ. Νίκος. Αν υπήρχε πιο πριν η υποψηφιότητά του θα το σκεφτόμουν διαφορετικά. Από τη στιγμή που θα υπήρχε κάποιος άνθρωπος που θα ηγούνταν της προσπάθειας, πολύ πιθανόν να μην έμπαινα στη διαδικασία.

-Είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Αλλά εάν εκλεγείς στη θέση του προέδρου, θεωρείς ότι θα κρατήσεις τις ισορροπίες με τα υπόλοιπα τμήματα;

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ένα μεγάλο κλαμπ και έχει πολλά τμήματα και στόχος είναι να έχουν αυτά τα τμήματα την ίδια αξιοκρατία. Είτε είναι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, βόλεϊ, θα πρέπει να έχουν τη βοήθεια απ’ όλους και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που είναι σίγουρα ο βασιλιάς των σπορ, αλλά το ποδόσφαιρο αυτήν τη στιγμή έχει βρει τον δρόμο του. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει κάνει μία συμφωνία με τον Ερασιτέχνη και τρέχει την προσπάθεια. Είτε εκλεγώ ή όχι, θα συνεχίσει να ισχύει και να κάνει τον προγραμματισμό του.

-Η άποψη του Γιάννη Παπαδόπουλου για την υποψηφιότητά σου; Τι είπε;

Το συζήτησα μαζί του. Στην αρχή ήταν αρνητικός να πω την αλήθεια. Του είπα τους προβληματισμούς μου γενικά για τον Ολυμπιακό Βόλου και μου είπε να προχωρήσω. Του εξήγησα κάποια πράγματα, μου είπε «οκ» και να προχωρήσω. Ο κόσμος με τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου θα ψηφίσουν και όποιον κρίνουν ιδανικό να βοηθήσει τον σύλλογο θα τον εκλέξουν, αλλά η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί για το καλό του Ολυμπιακού Βόλου, για να κοιτάξει ψηλά σε όλα τα τμήματα.

 -Η άποψή σου τέλος για τη στάση της δημοτικής Αρχής απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου;

Αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να πω κάτι. Από εκεί και πέρα γυρνάνε διάφορα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να πω κάτι και να μπω στη διαδικασία να κρίνω ή ν’ αναφέρω κάτι για ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτική Αρχή.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.