Σαριμπαλίδης στο «Magnesiasports»: «Προέχουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή»

Όπως όλοι οι αθλητές, έτσι και ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Κώστας Σαριμπαλίδης περιμένει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο είναι κατηγορηματικός στο ότι δεν προέχει αυτή τη στιγμή το να αρχίσουν και πάλι οι αγώνες…

«Πώς να μιλήσουμε για ερασιτεχνικό Αθλητισμό αυτή τη στιγμή; Πώς μπορούμε να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι; Να τελειώσει αυτό το κακό και να τα δούμε όλα. Αλλά τώρα παίζονται θέσεις εργασίας, η υγεία συνανθρώπων μας, το μέλλον όλων, οπότε δεν μπορούμε να βάλουμε τον Αθλητισμό σε πρώτη μοίρα», αναφέρει ο έμπειρος γκαρντ, που κάνει και αυτός λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με τα περιθώρια αντίδρασης να είναι συγκεκριμένα.

Το μόνο που κάνει ο Κώστας Σαριμπαλίδης, όπως και οι συμπαίκτες του αλλά και εκατοντάδες άλλοι αθλητές και αθλήτριες, είναι να ακολουθεί το πρόγραμμα που δίνει η ομάδα, με τρεις τηλεπροπονήσεις την εβδομάδα, και δύο φορές εξωτερικές ασκήσεις και τρέξιμο, με βάση τις οδηγίες του προπονητικού επιτελείου. «Αυτό μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη χρονική στιγμή και αυτό κάνουμε», με τον ίδιο να βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Λάρισα (όπου ο κορωνοϊός «σαρώνει» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ σε καθημερινή βάση) τηρώντας όσο μπορεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, υπογραμμίζοντας και πάλι ότι προέχει η υγεία όλων. «Όταν έρθει η στιγμή της επανέναρξης απλά θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γίνεται, με τις λιγότερες σωματικές αλλά και ψυχολογικές απώλειες».

Ο Κώστας Σαριμπαλίδης σημειώνει εξάλλου ότι όλοι οι παίκτες και τα μέλη του προπονητικού επιτελείου είναι σε καθημερινή επαφή, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον και περιμένουν αναγκαστικά τις εξελίξεις. «Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ό,τι και να ακολουθήσει δεν μπορεί να προσάψει κανένας τίποτα σε κάποιον. Προφανώς πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να μην κινούμαστε στα όρια της αφέλειας στον Αθλητισμό. Βλέπουμε ότι το κακό έχει παγκόσμιες διαστάσεις και προέχουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή» είναι το σχόλιό του.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.