Σαββατοκύριακο με σερβίς για τις ομάδες Γυναικών Βόλεϊ της Μαγνησίας-Τι λένε οι προπονητές

Ανοίγει η αυλαία της Β' Εθνικής

Η προετοιμασία κράτησε αρκετά και πλέον οι ομάδες βόλεϊ Γυναικών επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού, αφού το Σαββατοκύριακο 29-30 Οκτωβρίου γίνεται η εκκίνηση (και) της Β’ Εθνικής, με τη Μαγνησία να έχει τρεις εκπροσώπους.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Δεν είναι λίγοι αυτοί (μάλλον είναι οι περισσότεροι) που προβλέπουν ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής φέτος θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από διοργανώσεις υψηλότερων κατηγοριών! Άλλωστε, η Β’ Εθνική διεξάγεται συνολικά σε 10 ομίλους, με την ΕΣΠΕΚΕΛ να έχει τον 7ο, στον οποίο συμμετέχουν οι Σπάρτακος Λάρισας, ΓΣ Αλμυρού, ΓΣ Τυρνάβου, Ασκληπιός Τρικάλων, ΣΠΑ Καρδίτσας, ΑΕΛ, ΓΣ Νίκαιας, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Φοίβος Γιάννουλης. Από εκεί και πέρα και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν ειδικά τουρνουά Βορρά και Νότου με τους πρώτους κάθε ομίλου, και στο τέλος τέσσερις συνολικά σύλλογοι (δύο από Βορρά και δύο από Νότο) θα προβιβαστούν στην Α2 Εθνική.

Έντονο λοιπόν το τοπικό στοιχείο και από τη Μαγνησία, με τρεις ομάδες να ετοιμάζονται για το σερβίς του Σαββατοκύριακου. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

ΓΣ Τυρνάβου-Σπάρτακος Λάρισας (Τυρνάβου, 17:00)

Φοίβος Γιάννουλης-Ολυμπιακός Βόλου ( Γιάννουλης, 17:30)

ΓΣ Αλμυρού-Ασκληπιός Τρικάλων (Αλμυρού, 18:00)

ΣΠΑ Καρδίτσας-ΓΣ Νίκαιας (Καρδίτσας, 20:00)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Νίκη Βόλου-ΑΕΛ (Ν. Ιωνίας, 19:30)

«Ενισχύθηκαν πολύ οι ομάδες»

Παίρνοντας τα παιχνίδια κατά σειρά χρονικά, ο «νεοφώτιστος» στην κατηγορία Ολυμπιακός Βόλου μπαίνει πρώτος στο παρκέ, για ν’ αντιμετωπίσει τον Φοίβο Γιάννουλης εκτός έδρας.

Από την πλευρά του, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Περικλής Ξύδης θα πει στο «Magnesiasports»: Eίμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας, αφού δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή κάτι άλλο. Έχουμε προπονηθεί αρκετά και έχουμε δουλέψει αναλόγως στα 12 φιλικά που έχουμε δώσει και η ομάδα είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το ρόστερ είναι πλήρες και δεν έχουμε κενά και η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει τη δουλειά της».

Όσον αφορά τη δυναμική του πρωταθλήματος, θα συμπληρώσει: «Το πρωτάθλημα, ενώ ξεκίνησε… χλωμό τελικά κατέληξε με όλες τις ομάδες να έχουν δυναμώσει. Πιστεύω ότι θα γίνει πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα και αυτό είναι καλό για όλους μας».

«Παραμονή με καλές εμφανίσεις»

Λίγη ώρα αργότερα, ο ΓΣ Αλμυρού υποδέχεται τον Ασκληπιό Τρικάλων, με τον προπονητή του Χρήστο Μακρή να τονίζει ότι στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής, επισημαίνοντας τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στο σύνολο των παικτριών που διαχειρίζεται.

«Ο στόχος της ομάδας μας είναι η σωτηρία και να είναι και του χρόνου στην ίδια κατηγορία. Ο κορμός της ομάδας είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτόν την περσινής χρονιάς. Η προετοιμασία πάει καλά και δεν προσδοκούμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Αν σωθούμε έχοντας καλές εμφανίσεις θα είμαστε ευχαριστημένοι. Έτσι κι αλλιώς ο μέσος όρος ηλικίας των παικτριών μας είναι μικρός (σ.σ. δεν ξεπερνάει τα 20 έτη) και το κλίμα είναι πολύ καλό. Θα έχουμε θεωρώ ένα καλύτερο σε σχέση με πέρυσι πρωτάθλημα, πιο γεμάτο και πιο δυνατό» ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Magnesiasports».

Aντί Σαββάτου, Κυριακή η Νίκη

Αν και αρχικά η Νίκη Βόλου ήταν να υποδεχθεί την ΑΕΛ το απόγευμα του Σαββάτου, η ΕΣΠΕΚΕΛ αποφάσισε ν’ αλλάξει την ημερομηνία και να μεταφέρει το παιχνίδι για το απόγευμα της Κυριακής, εξαιτίας και του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα ΝΠΣ Βόλος και Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά το «κυανόλευκο» σύνολο, ο προπονητής του Χρήστος Γαλαζούλας επισημαίνει: «Το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι δύσκολο, όπως κάθε χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν τον ίδιο πάνω – κάτω στόχο, δηλαδή να πλασαριστούν σε μία καλή θέση. Εμείς έχουμε αυτόν τον στόχο, να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.