Σε φάση αναδιοργάνωσης ο ΟΥΚ Βόλου

Συζητήσεις για προπονητή και ακολουθεί το ρόστερ

Η χρονιά τελείωσε κακήν κακώς για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής πόλο Ανδρών, με τον ΟΥΚ Βόλου να είναι στις ομάδες που ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις χωρίς να διεκδικούν κάτι παραπάνω, από τη στιγμή που δεν υποβιβάστηκε κανείς σύλλογος. Οπότε, από την πρώτη στιγμή ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, τα μέλη της διοίκησης κοίταξαν την επόμενη ημέρα.

Με λίγα λόγια, ο ΟΥΚ Βόλου μπαίνει σε φάση αναδιοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, με τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου να θεωρούν εξ ορισμού απίθανο να ισχύσει και για του χρόνου το φετινό καθεστώς. Μπορεί για μία χρονιά να μην έγιναν υποβιβασμοί, αλλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πιθανότερο είναι να επιστρέψει το πρωτάθλημα σε μία μορφή κανονικότητας, οπότε θα ισχύσουν αυτά που ίσχυαν και στο πρόσφατο παρελθόν…

Αυτομάτως αυτά τα δεδομένα οριοθετούν και τον πρώτο στόχο για τον ΟΥΚ Βόλου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Με βάση αυτόν τον στόχο αρχικά θα κινηθεί η διοίκηση του ΟΥΚ Βόλου, με τις βάσεις να μπαίνουν πρώτα με την οριστικοποίηση του προσώπου που θ’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συζητήσεις με Μπλάνα και Πλατανίτη

Ο Δημήτρης Μπλάνας καθοδήγησε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο τον ΟΥΚ Βόλου, συνεχίζοντας το έργο του και στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία στήριξης των παιδιών του Βόλου και των ακαδημιών της ομάδας, ο Βολιώτης τεχνικός υδατοσφαίρισης θέλει να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο και τη νέα αγωνιστική περίοδο, βάσει του πλάνου που έχει ορίσει με τη διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στο ΔΣ και τον Βολιώτη προπονητή έχει γίνει, και αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο ανάμεσα σ’ αυτές τις συναντήσεις αναμένεται (εντός του Σαββατοκύριακου πιθανότατα)ν να γίνει συζήτηση του ΔΣ και με τον Σάκη Πλατανίτη, που είχε τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου φέτος.

Ακούγοντας τα «θέλω» και τους στόχους των δύο τεχνικών, το ΔΣ αναμένεται να καταλήξει στο ποιος θα έχει τελικά τον ρόλο του προπονητή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από εκεί και πέρα, και μόλις οριστικοποιηθεί το ποιος θ’ αναλάβει καθήκοντα, θα γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση του δυναμικού της ομάδας, καθώς το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι και πιο δυνατό, προφανώς και πιο δύσκολο για τον ΟΥΚ. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η βολιώτικη ομάδα δεν είχε στις τάξεις της φέτος ξένους παίκτες, καθώς εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι δεν χρειαζόταν ενίσχυση από το εξωτερικό, από τη στιγμή που δεν χρειαζόταν να διεκδικηθεί ο στόχος της παραμονής.

Τα αναμενόμενα έσοδα ανεβάζουν τα κασέ!

Από την άλλη, η διοίκηση περιμένει και αυτή τα χρήματα που προβλέπονται ως ποσοστό από το αθλητικό στοίχημα για τους συλλόγους.

Όπως λένε όμως, αυτή η προσμονή έχει φέρει και άνοδο στα κασέ των παικτών που υπάρχουν διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά! Οπότε, υπάρχουν σύλλογοι πλέον που ζητούν ανοιχτά τη δυνατότητα να προσθέσουν ακόμη και τρίτο ξένο στο δυναμικό τους, αδυνατώντας όπως υποστηρίζουν να βρουν αγωνιστικές λύσεις εντός συνόρων, και βάσει του προϋπολογισμού που διαθέτουν για τη νέα αγωνιστική περίοδο!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.