Σε γενική συνέλευση η ΕΣΚΑΘ με φόντο τις εκλογές-Οι σκέψεις για υποψηφιότητες

Ενώ έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις για ανάδειξη νέας διοίκησης

Για την καθιερωμένη τακτική γενική συνέλευση όσον αφορά τη δράση εντός του 2022 ετοιμάζεται η ΕΣΚΑΘ, την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, ωστόσο αυτή έρχεται λίγο πριν από τη διαδικασία που θ’ ακολουθήσει εντός του ερχόμενου καλοκαιριού για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Όσον αφορά την ερχόμενη γενική συνέλευση, η ΕΣΚΑΘ: «Προσκαλεί τα σωματεία μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 26-03-23 και ώρα 10: 00 π.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1.Εκλογή Προέδρου-Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

2.Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

3.Οικονομικός Απολογισμός από 1/1/22-31/12/22.

4.Εγκριση Προϋπολογισμού 2023.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 10.30 πμ, στο ίδιο χώρο με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης».

Όσον αφορά πάλι τις εκλογές, από τη μία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα. Από την άλλη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο με τις Εθνικές Εκλογές, και το ότι χρονολογικά μετακινούνται προς Μάιο επηρεάζει και τα δεδομένα της ΕΣΚΑΘ. Από τη μία υπάρχει μία περίπτωση οι εκλογές να διεξαχθούν Ιούνιο και από την άλλη υπάρχει σενάριο που κάνει λόγο για Σεπτέμβριο…

Φυσικά, θα πρέπει να προκύψουν και οι οριστικοί συσχετισμοί, για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την προεδρία, στην πρώτη θητεία χωρίς να είναι πρόεδρος ο Δημήτρης Ντούγκος, μετά από πολλά χρόνια…

Ο νυν και απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ δεν θα έχει δικαίωμα επανεκλογής στη συγκεκριμένη θέση καθώς τον «πιάνει» το ηλικιακό όριο που θέτει ο νόμος Αυγενάκη. Ωστόσο αυτό προβλέπεται μόνο για τη θέση του προέδρου, και ο Δημήτρης Ντούγκος μπορεί να εκλεγεί ως μέλος του ΔΣ, και κανείς δεν αποκλείει ότι αυτό θα πράξει.

Οπότε, μετά τον Δημήτρη Ντούγκο, ποιος;

Τα σενάρια και οι σκέψεις για υποψηφιότητες

Από τη μία, ο εκ Παλαμά Καρδίτσας ορμώμενος Βάιος Φαλάγγας είναι ένας από τους διοικητικούς που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΕΣΚΑΘ, βασιζόμενος στην εμπειρία του, μιας και έχει αρκετά χρόνια που είναι ενεργός στον χώρο της Ένωσης.

Ωστόσο δεν θα είναι ο μόνος, και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι εδώ και έναν χρόνο (ίσως και περισσότερο) έχουν αρχίσει οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες. Στη Λάρισα ειδικά έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα (όπως ο Κώστας Μπαζάκης πρόεδρος του Αστέρα Λάρισας, αλλά η περίπτωσή του δεν προχωρά ή Σπύρος Τσούντσουρας-πρώην διαιτητής με 14 χρόνια συμμετοχή στην Α1 εθνική  και με διεθνή καριέρα στη διαιτησία ατόμων με κινητικά προβλήματα), ωστόσο το να πει κανείς ότι υπάρχει κάτι οριστικό αυτήν τη στιγμή είναι ρίσκο. Εσχάτως ακούγεται και το όνομα του Λαρισαίου Ηλία Καφφέ, πρώην επικεφαλής της ΟΔΚΕ και νυν πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ενώ ένα ακόμη όνομα που συζητήθηκε είναι και αυτό του Μπάμπη Τουτουντζόγλου πριν από λίγο καιρό.

Από την άλλη, θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι ο Άρης Ζώης θα είναι υποψήφιος για το ΔΣ, με τον νυν β’ αντιπρόεδρο να θέλει να παραμείνει στις επάλξεις.

Από πλευράς Βόλου και Μαγνησίας τι γίνεται; Αρχικά αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ήδη έχει γίνει γνωστό στους μπασκετικούς κύκλους της Θεσσαλίας πως ο πρόεδρος του Ίωνα Βόλου, Στέφανος Φαρμάκης θα είναι υποψήφιος για το ΔΣ. Από τα νυν μέλη του ΔΣ, η Ευγενία Φραγκούλη έχει την εμπειρία, ειδικά στο μπάσκετ Γυναικών, αλλά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, τονίζοντας ότι αν κριθεί ότι μπορεί να προσφέρει θα το κάνει, χωρίς να εμποδίζει κανένα νέο πρόσωπο να βρεθεί σε θέση ευθύνης στην Ένωση. Άγνωστο είναι τι θα κάνει και ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Απόστολος Κρεμαστάς.

Κανείς όμως δεν θα πρέπει ν’ αποκλείσει όμως και τις εκπλήξεις και σε τοπικό και σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Υπάρχουν πρόσωπα που προσφέρουν στο μπάσκετ από διάφορα πόστα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη συμμετοχή τους σε μία εκλογική διαδικασία για το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ. Οπότε νέα ονόματα δεν θα πρέπει να εκπλήξουν κανέναν και καμία…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.