Σε πανελλαδική αποχή οι κριτές μπάσκετ, στον αέρα οι αγώνες του Σαββατοκύριακου!

Αντιδρώντας στη μη αναγνώριση των συνδέσμων!

Από το 1983 υφίσταται ο σύνδεσμος κριτών μπάσκετ Μαγνησίας, και μάλιστα έχει πάρει και τη σχετική ειδική αθλητική αναγνώριση με τον Ν. 2725/1999, αλλά όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κριτές έρχεται ο υφυπουργός Αθλητισμού να μην αναγνωρίσει αυτήν την πράξη! Αυτό, σε συνδυασμό με την απαίτηση για εγγραφή των βοηθών διαιτητών σε Μητρώο, φέρνει αποχή το Σαββατοκύριακο σε όλα τα παιχνίδια!

Η κίνηση της αποχής σε πανελλαδικό επίπεδο, είτε πρόκειται για εθνικούς αγώνες ενηλίκων  για τοπικά παιχνίδια μίνι, επιβεβαιώνεται από τους αρμόδιους, την ώρα που η ΚΕΔ αναμένεται να ορίσει κανονικά άτομα για τις γραμματείες των αγώνων. Στην πανελλαδικής έκτασης κινητοποίηση θα συμμετέχει και ο σύνδεσμος κριτών Θεσσαλίας (Μαγνησίας), όπως ανέφερε και στο «Μagnesiasports» o ταμίας του, Γιάννης Πολύζος.

Από την πλευρά τους, οι κριτές υποστηρίζουν πως σύμφωνα με τον Νόμο 27/25/1999, από το 2000 οι περισσότεροι σύνδεσμοι έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση, την ώρα που απόφαση της ΓΓΑ και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, δεν τους αναγνωρίζει ως αθλητικό φορέα και θεωρεί πως δεν υπάρχουν. «Aν δεν υπάρχουμε, τότε πώς συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες όλων των κατηγοριών και ηλικιών» αναρωτήθηκε και ο κ. Πολύζος.

Όσον αφορά τη δυνατότητα ομάδων να ορίσουν ως γηπεδούχες άτομα στις γραμματείες, αυτό δεν προβλέπεται από καμία προκήρυξη σύμφωνα με τους κριτές. Αν πάλι γίνει κάτι τέτοιο, θα δουν και από την πλευρά τους πώς μπορούν ν’ αντιδράσουν.

Όσον αφορά την ΕΟΚ, ήδη από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τη διαδικασία εγγραφής βοηθών διαιτητών (κριτών) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και όπως επισημαίνεται, σκοπός της είναι η αποτύπωση του ανθρώπινου δυναμικού ανά ένωση, η αυτοματοποίηση διαδικασιών και η αποδοτικότερη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα.

«Ο κάθε Βοηθός Διαιτητή μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΟΚ (apps.basket.gr) και να εγγραφεί χρησιμοποιώντας μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατόπιν κάνει μία αίτηση δημιουργίας προφίλ Βοηθού Διαιτητή η οποία αυτόματα διεκπεραιώνεται» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.