Σε ρυθμούς… πλέι η ΕΣΚΑΘ

Τελευταία αγωνιστική της Α1 αλλά και τελικοί στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Ένα ενδιαφέρον σαββατοκύριακο έρχεται στο προσκήνιο για την ΕΣΚΑΘ, αφού διεξάγεται από τη μία η 22η και τελευταία για την κανονική περίοδο αγωνιστική, από την οποία θα προκύψουν τα ζευγάρια για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, με αρκετές εκκρεμότητες να υπάρχουν, ενώ θα προκύψουν και πρωταθλητές σε άλλες διοργανώσεις.

Η προκήρυξη είναι σαφής και οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται από την Α1 στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Αυτό σημαίνει ότι Σπάρτακος Λάρισας και ΓΣ Βόλου αποχαιρετούν ήδη την πρώτη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7-10 θα πάρουν μέρος στη διαδικασία των πλέι άουτ. Αιολικός και Φοίβος 2002 καταλαμν΄’ανουν ήδη τις θέσεις 9-10 και δεν αλλάζει αυτό, έχοντας 30 και 29 βαθμούς αντίστοιχζα. Από εκεί και πέρα, δύο από τρεις ομάδες παλεύουν να αποφύγουν τις θέσεις 8-9. Ίωνας Βόλου, Δαναοί Τρικάλων και Άρης Τρικάλων έχουν από 31 βαθμούς και παλεύουν μεταξύ τους για την 6η θέση που τους κρατά μακριά από τα πλέι άουτ, αλλά δεν δίνει και το δικαίωμα για πλέι οφ…

Στα πλέι οφ πάλι, ο πρώτος θα παίξει με τον τέταρτο και ο δεύτερος με τον τρίτο. ΑΕΛ και Νέος Κεραυνός Λάρισας έχουν εξασφαλισμένες τις θέσεις 1-2 ενώ η Ανάληψη με 34 βαθμούς έχει το πλεονέκτημα αυτήν τη στιγμή, αλλά Μύτικας και Τρίκαλα 14 ακολουθούν με 33. Εδώ υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, μεταξύ Ανάληψης, Μύτικα Λάρισας και Τρικάλων 14, με 35 βαθμούς. Σ΄ αυτήν την περίπτωση η Ανάληψη καταλαμβάνει την τρίτη θέση και ο Μύτικας την τέταρτη, και τα Τρίκαλα 14 κοιτούν την επόμενη χρονιά

Ο λόγος για τα πλέι άουτ; Πέρα από τον υποβιβασμό Σπάρτακου και ΓΣ Βόλου θα υποβιβαστεί και τρίτη ομάδα καθώς έχει αποτελέσει ήδη εδώ καιρό παρελθόν από τη Γ’ Εθνική η λαρισαϊκή Νίκαια 2012, ενώ μπορεί να υποβιβαστεί και τέταρτη αν υπάρξει και άλλη θεσσαλική ομάδα που θα φύγει από τη Γ’ Εθνική! Οι τέσσερις όμως είναι το όριο, και από εκεί και πέρα θα γίνουν και τα σχετικά πλάνα για τη νέα χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκρίσεις στους τελικούς πλέι οφ και πλέι άουτ κρίνεται στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου, και θα υπάρξει πρώτα συνεννόηση με τους συλλόγους. Υπάρχει ένα θέμα για τα πλέι οφ όσον αφορά τον Κεραυνό Λάρισας, καθώς αν το εφηβικό του τμήμα κατακτήσει τον τίτλο Θεσσαλίας θα χρειαστεί να πάρει μέρος και στις επόμενες φάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, και δεν αποκλείεται να ζητήσει αναβολή των αγώνων του, λόγω απουσίας παικτών της ομάδας Ανδρών με αυτή των Εφήβων.

Το πρόγραμμα των αγώνων

A1 ΕΣΚΑΘ

Σάββατο 1 Απριλίου

Δαναοί Τρικάλων-Φοίβος 2002 (Μπάρας, 17:30)

Μύτικας Λάρισας-Αιολικός (Αγίου Θωμά, 19:30)

Ανάληψη-Ίωνας Βόλου (ΕΑΚΒ, 19:30)

Άρης Τρικάλων-Τρίκαλα 14 (Μπάρας, 19:30)

ΓΣ Βόλου-Σπάρτακος Λάρισας («Β. Παρασκευόπουλος», 19:30)

Τρίτη 4 Απριλίου

Νέος Κεραυνός Λάρισας-ΑΕΛ (ΕΑΚΛ, 19:00)

Τελικοί και πρωταθλητές

Συνεχίζοντας με τα πιο απλά, την Κυριακή 2 Απριλίου θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος από τους ΓΣΕ Ελασσόνας και Τιτάνες Αλμυρού θα είναι υπερπρωταθλητής της Α2 ΕΣΚΑΘ, με την ομάδα της Ελασσόνας να υποδέχεται το σύνολο του Θανάση Φλεβάρη, έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης (81-55) στο πρώτο παιχνίδι στον Αλμυρό. Από την άλλη αν οι Τιτάνες Αλμυρού επικρατήσουν, θα οδηγήσουν τη σειρά των αγώνων σε τρίτη αναμέτρηση, που θα οριστεί αν χρειαστεί σε ουδέτερη έδρα.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται και η ΕΣΚΑΘ Γυναικών, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος στον επαναληπτικό με αντίπαλο την Ανόρθωση, με την ολοκλήρωση του οποίου θα προκύψει η πρωταθλήτρια Θεσσαλίας. Η Ανόρθωση έχει το προβάδισμα των 6 πόντων, καθώς είχε επικρατήσει 59-53 στην πρώτη αναμέτρηση, και για ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί, ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον επτά πόντων.

Τελικό έχουμε και στους Έφηβους, μιας και Νέος Κεραυνός Λάρισας και Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Θεσσαλίας στο κλειστό του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι Κορασίδες της Νίκης Βόλου έχουν τον επαναληπτικό με τους Αετούς Λάρισας στην τελική φάση με δέκα πόντους πλεονέκτημα μετά την εκτός έδρας επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι (37-47), ενώ το άλλο ζευγάρι είναι αυτό των Ολυμπιακού Βόλου-ΓΣ Φαλάνης.

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων

Α2 ΕΣΚΑΘ

Αγώνας κατάταξης

Σάββατο 1 Απριλίου

ΓΣΕ Ελασσόνας-Τιτάνες Αλμυρού (Ελασσόνας, 17:00)

Τελική φάση Γυναικών

Κυριακή 2 Απριλίου

Ολυμπιακός Βόλου-Ανόρθωση Βόλου (ΕΑΚΒ, 14:00)

Τελική φάση Κορασίδων

Κυριακή 2 Απριλίου

Νίκη Βόλου-Αετοί Λάρισας (Ν. Ιωνίας, 14:00)

Τελικός Εφήβων

Κυριακή 2 Απριλίου

Νέος Κεραυνός Λάρισας-Ολυμπιακός Βόλου (Κλειστό Παλαμά, 19:00)

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.